Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

19.10.10

Όταν ο Κλέιζα νίκησε τον....Τσίλντρες

Ύστερα απο ένα ρεσιτάλ επιθετικού μπάσκετ,στο Air Canada Centre του Τορόντο, οι Ράπτορς πήραν την νίκη απέναντι στους Σάνς με 100-121.Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Λίνας Κλέιζα,ο οποίος πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.Στην αντίπερα όχθη,ο πρώην συμπαίκτης του,Τζός Τσίλντρες,είχε 12 πόντους,4ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Με οδηγό τον Νας
Οι Φοίνιξ ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα,έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Στίβ Νάς,που στο πρώτο δεκάλεπτο πρόλαβε να βάλει 9 πόντους και να μοιράσει 6 ασίστ.Εκμεταλευόμενοι το πολύ δυνατό τους ξεκίνημα,οι Ήλιοι,δεν άργησαν να φτιάξουν μία διαφορά 12 πόντων αρχικά(20-8 ακριβώς στα μισά της περιόδου) και 13(33-20)στη συνέχεια.Ο Μπαρκνάνι απο την άλλη,προσπαθούσε να κρατήσει κοντά τους γηπεδούχους,πέρνωντας πολλές προσπάθειες και πετυχαίνοντας 10 πόντους,για να κλείσει το πρώτο μέρος στο +11(22-33)υπέρ του Φοίνιξ.
 Το δίλεπτο των λαθών στοίχισε
Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο οι Καναδοί παρουσιάστηκαν σαφώς καλύτεροι και με τον Τζόνσον(10 πόντοι στην περίοδο)να παίρνει το...όπλο του,πλησίασαν στους δύο(37-39)08:20 πρίν το τέλος της περιόδου.Οι Σάνς όμως είχαν έτοιμη την απάντηση,η οποία λεγόταν Χακίμ Γουάρικ.Ο φόργουορντ των φιλοξενούμενων,πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους,στέλνοντας την διαφορά στους 9(43-52).Το τελευταίο δίλετο ωστόσο ήταν εφιαλτικό για την ομάδα του,καθώς ύστερα απο αρκετά λάθη δέκτηκαν ένα σερί 10-3 για να κλείσει το ημίχρονο στο 53-55.
Σεμινάριο επιθετικού μπάσκετ
Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους Ράπτορς.Μπαρκνάνι,Ντε Ροζάν και ο εκπληκτικός Κλέιζα,πήραν στις πλάτες τους την ομάδα δίνοντας της για πρώτη φορά το προβάδισμα(59-58,10:15)στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι που δεν μπορούσαν να βρούν λύσεις στο επιθετικό ''κρεσέντο'' του Τορόντο,έκαναν κάτι παραπάνω απο 4' λεπτά για να ξαναβρούν το δρόμο προς το καλάθι.Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούν ένα σερί 10-0 αρχικά και ένα δεύτερο με 13-5 03:00 πριν την λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου,κατά το οποίο οι γηπεδούχοι πετούσαν ΄΄φωτιές΄΄.
 Όταν οι Σάνς σταματάνε ο Κλέιζα συνεχίζει
Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού οι Ράπτορς δεν είχαν να κάνουν τίποτα παραπάνω απο το να υπερασπιστούν το προβάδισμα που είχαν απο την προηγούμενη περίοδο.Κάτι που έκαναν και με το παραπάνω,αφού κυρίως ο Κλέιζα αλλά και ο Γίμς συνέχισαν να έχουν καλή απόδοση και να ΄΄τραβάνε΄΄ την ομάδα τους και την διαφορά προς τα πάνω.Οι Σάνς που φανερά είχαν μείνει απο δυνάμεις παρέδωσαν ΄΄ψυχή΄΄ και ΄΄σώμα΄΄,με το σκόρ να διαμορφώνεται στο 100-121.

Οι νικητές είχαν τον Τζόνσον να κάνει double-double(17π.,11ριμπ.)και τους Γίμς(16π.,4 ριμπ.)-Μπαρκνάνι(15π.,5ριμπ.)εξίσου καλούς.
Απο τους ητηημένους ξεχώρισε ο Στίβ Νάς με 16πόντους,7ριμπάουντ και 6ασίστ και οι  Χακίμ Γουάρικ(14π. 5 ριμπ.)-Τζός Τσίλντρες(12π.4ριμπ.,3 ασ)
Highlights

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management