Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

31.10.10

Έπεσε ''φωτιά'' και τους έκαψε........

Με κεκτημένη ταχύτητα απο το παιχνίδι με τους 76ers,οι Heat ''έκαψαν'' το Ορλάντο στο ντέρμπι της Florida, συντρίβοντας το με 70-96. Πέτυχαν έτσι την δεύτερη νίκη τους σε τρείς αγώνες.H ομάδα του Έρικ Σπέλστρα, ήταν απολαυστική στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, δικαιολογώντας για πρώτη φορά φέτος τον τίτλο του εκ  των φαβορί για το ''δαχτυλίδι''.O Wade με 26 πόντους και 6 ριμπάουντ έδειξε πως άναψε την...'' μηχανή'' για φέτος.Ενώ απο την άλλη, ο Howard με 19 και 7 αντίστοιχα αν και κορυφαίος ,δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την συντριβή.

Mοιρασμένο δωδεκάλεπτο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Magic να είναι ελαφρώς καλύτεροι στα πρώτα λεπτά και κυρίως με τον Howard να κάνει όλη την δουλειά επιθετικά.Πάνω στον οποίο φάνηκε εξ αρχής, ότι θα αντιμετώπιζαν προβλήματα οι ψηλοί του Miami.Μέχρι τα 08:31 έμπαιναν καλάθια εκατέρωθεν,απο εκείνο το σημείο και για ένα τρίλεπτο όμως οι ''μαγικοί'' έκαναν ένα... time out εν ώρα παιχνιδιού.Αυτό γιατί δεν μπορούσαν να βρούν τις λύσεις που θα έπρεπε στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να κλείνουν καλά τους διαδρόμους.

Κάτι το οποίο εκμεταλλέυτηκαν οι τελευταίοι, δημιουργώντας μία διαφορά  της τάξης των 8(8-16 στα 05:36).Η συνέχεια ήταν καρμπόν αλλά με αντίθετους πρωταγωνιστές.Ο Stan Van Gundy ''ξυπνησε'' τους παίκτες του στο time out, οι οποίοι με οδηγό τον Howard(13 πόντοι στην περίοδο) μπήκαν στο παρκέ και γύρισαν ''τούμπα'' το σκόρ.To πρώτο κομμάτι έκλεισε στο 24-24 αφού πρώτα ο ''Κing'' και η παρέα του μείναν χωρίς πόντο στο τελευταίο τρίλεπτο.

 Όταν ο Wade θέλησε να....παίξει

Στη δεύτερη περίοδο και πάλι οι ''μαγικοί''  ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο ξεκίνημα και ευτύχισαν να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων(33-30) στα 08:31.Διάστημα στο οποίο ο James είχε καθήσει στον πάγκο και η ομάδα του αντιμετώπιζε πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Όλα αυτά μέχρι να κάνει την εμφάνιση του στο παρκέ ο... πραγματικός D-Wade, που με 8 προσωπικούς του πόντους(και 3 ριμπάουντ)από τα μισά του δωδεκαλέπτου κι έπειτα, έστειλε το Miami στα αποδυτήρια με έναν αέρα +6(45-51).Ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως σε αυτό το διάστημα, ο Howard πέτυχε τους τελευταίους του 6 πόντους (μέχρι το τέλος του αγώνα),με τους οποίους έφτασε τους 19.

Μπάσκετ απο...άλλο πλανήτη

Το πρώτο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου,ήταν σαν σεμινάριο ολοκληρωτικού μπάσκετ, που προσφέρθηκε δωρεάν απο τα... ''παιδιά'' του Πατ Ράιλι.Με υποδειγματική άμυνα καθόλη την διάρκεια των δώδεκα λεπτών, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους και τους υποχρέωσαν σε πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση.Αποτέλεσμα αυτού οι 10(!!!)πόντοι του Οrlando στην τρίτη περίοδο.Lebron James και Dwayne Wade ''εκτόξευσαν'' την διαφορά, απο τους 6 στους 20(45-65) μέσα σε τρία λεπτά και έστειλαν το μήνυμα πως ο αγώνας ,είχε πάρει τον δρόμο προς.... South Beach μεριά.

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να βρούν τον τρόπο να...σβήσουν τις ''φλόγες'', πρωτού αρπάξει για τα καλά το σπίτι και παρά το 7-0(55-71) που έκαναν μέσα σε ένα λεπτό, στη συνέχεια και μέχρι το τέλος δεν ξανακούνησαν διχτάκι.Wade και Haslem δεν το άφησαν(ούτε αυτό)ανεκμετάλλευτο και με δικούς τους πόντους απο τα 03:00 και έπειτα διαμόρφωσαν το 55-79 της περιόδου.

 Anderson VS Συντριβή=2

Το  τελευταίο κομμάτι ήταν ότι χειρότερο είχε να επιδείξει ο χθεσινός αγώνας, απόρροια του ότι όλα είχαν κριθεί στο προηγούμενο δωδεκάλεπτο.Οι Magic με τον Anderson να πετυχαίνει τους 12, απο τους 17 πόντους  της ομάδας του, επιδίωκαν την ύστατη προσπάθεια,ώστε να φύγουν με αξιοπρέπεια απο το Αmerican Airlines Arena.

Στην αντίπερα οι γηπεδούχοι, απαλλαγμένοι απο το βάρος και με τους Big Three να παίρνουν ενναλάξ ανάσες, παίζανε απλά για να κρατήσουν την απόσταση σε υψηλά επίπεδα.Με την περίοδο να χαρακτηρίζεται απο τα πολλά κενά διαστήματα στο σκοράρισμα και των δύο αντιπάλων,το Μiami πήρε μία μεγάλη νίκη με 70-96 και ''φώναξε''(με την απόδοση του) δυνατά,πως ''ήρθε'' για να γίνει η επόμενη μεγάλη δυναστεία του Ν.Β.Α.

Για τους νικητές ο James έβαλε 15 μαζεύοντας και 6 ριμπάουντ ενώ ο Bosh έκανε double-double με11 και 10 αντίστοιχα.
Για την ομάδα του Stan Van Gundy 12 έιχε ο Anderson και 10 ο Nelson.

Ηighlights

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management