Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

31.10.10

Πέρασαν απο το Φοίνιξ οι πρωταθλητές

Στο μεγάλο παιχνίδι της Δύσης, οι Lakers επικράτησαν των Suns στο US Airways Center με 114-106.Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνα, αλλά και όσοι το παρακολούθησαν απο την τηλεόραση χόρτασαν θέαμα,με τις δύο ομάδες να παίζουν στο μεγαλύτερο διάστημα εξαιρετικό μπάσκετ.Ο Kobe Bryant με 25 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ ,με τον Grant Hill που έβαλε 21 να ακολουθεί για τους Suns.

Θέαμα και εναλλαγές

Οι ''Λιμνάνθρωποι''  με το τζάμπολ κιόλας ξεκίνησαν πολύ δυνατά,πετυχαίνοντας 7 πόντους σε ένα λέπτο(7-1).Οι ''Ηλιοι'' όμως δεν άργησαν να..ανατείλουν και γρήγορα γύρισαν υπέρ τους τον αγώνα, προηγούμενοι με 8-7,αφού εκμεταλλεύτηκαν τις 5 συνεχόμενες ''άγονες'' επιθέσεις των κίτρινων.

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε μία ''άγρια'' ομορφιά, με τους δύο αντιπάλους να παίρνουν κεφάλι στο σκόρ εναλλάξ και τις άμυνες τους να περνάνε δύσκολες στιγμές..Οι Βryant-Gasol απο την μία και Ηill-Dudley απο την άλλη οδηγούσαν με σιγουριά τις ομάδες τους.Kι ενώ οι πρώτοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία διαφορά 5 πόντων(14-19 στα 04:08) γι αυτήν,oι δεύτεροι φρόντισαν να την επαναφέρουν σε ισσοροπία και εν τέλει να κλείσουν το πρώτο μέρος στο -1(28-27)

Ο Dragic τους κρατούσε κοντά

Το δεύτερο δωδεκάλεπτο δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο με τους φιλοξενούμενους πάντως να είναι καλύτεροι.Παρόλα αυτά στην αρχή υπήρχε διάθεση και απο τις δύο πλευρές.Ο Dragic για τους γηπεδούχους μπήκε ''ζεστός'' και κρατούσε κοντά το σκόρ, όσο κι αν προσπαθούσαν οι παίκτες του  Phill Jackson να ''απομακρυνθουν''.

Κάτι το οποίο έγινε στα 04:34 όταν οι Lakers πήραν διαφορά 6 πόντων(47-41).Το Φοίνιξ όμως δεν ''μάσησε'' ούτε εκεί και ξανάπλησίασε στους 2(50-52)πρίν Gasol και Fischer διαμορφώσουν το 57-50 με δύο και τρείς πόντους αντίστοιχα στο τελευταίο λεπτό.


Το τρίτο το....καλύτερο

Η τρίτη ήταν η καλύτερη περίοδος απο πλευράς θεάματος.Με το ξεκίνημα της, ξεκίνησε και ο...''διαγωνισμός'' τριπόντων για τις δύο ομάδες,καθώς μόνο στο πρώτο τρίλεπτο επιχειρήθηκαν 9 με τα 5 απο αυτά να βρίσκουν στόχο.Ο χρόνος συνέχισε να κυλάει με τους πρωταθλητές να διατηρούν την ασφαλή διαφορά των 8 μέχρι τα 08:29.

Σημείο που άρχισαν τα πολλά λάθη στην άμυνα και  η αντεπίθεση των ''Ήλιων''.Αντεπίθεση που σταμάτησε στο 8-0 για το 70-70(05:35) και των Richardson να κάνει ότι θέλει την άμυνα των ''Λιμνανθρώπων''.Οι τελευταίοι έδειξαν να συνέρχονται απο την ψυχρολουσία και καθότι βελτιωμένοι  τρία λεπτά πριν το τέλος, ''έχτισαν'' ξανά την  (κλασική πλέον γι' αυτούς) απόσταση των 8 πόντων.Αφού πρώτα είχαν κάνει ένα σερί 11-4 για να κλείσει το τρίτο κομμάτι στο 87-79.

 Πάλεψαν οι ''Ήλιοι'' μα...''έδυσαν'' σε λάθος στιγμή

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι παίκτες του Alvin Gentry, πάλεψαν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, όμως δεν εκμεταλεύτηκαν  το κακό διάστημα(08:01-05:03) του Λος Άντζελες(6 πόντοι) κάνοντας και οι ίδιοι άσχημη εμφάνιση(επίσης 6).

Απο 'κει και πέρα και με τους κίτρινους να επανέρχονται δριμύτεροι, τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για το Φοίνιξ, που όσο κι αν προσπάθησαν να ''σώσουν'' την κατάσταση οι Richardson-Lopez δεν τα κατάφεραν.Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους πρωταθλητές νικητές με 114-106 πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Gasol μετά απο μία πολύ καλή εμφάνιση σταμάτησε στους 21 πόντους με 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ο Οdom με εξίσου καλή εμφάνιση είχε 18,μαζεύοντας 17 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ.
Απ'τους ''Ήλιους'' ο Lopez με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ αλλα και ο Richardson με 17 και 6 αντίστοιχα ήταν απο τους καλύτερους.

Highlights

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management