Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

16.4.11

Οι καλύτερες στιγμές της κανονικής περιόδου του NBA

Όλες οι ομάδες έπαιξαν από 82 αγώνες στην κανονική περίοδο, μόνο οι 16 όμως ( οχτώ από κάθε περιφέρεια) κατάφεραν να μπουν στα Play-off και να διεκδικήσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Παίχτες μεταγράφηκαν, προπονητές παραιτήθηκαν και ρεκόρ που κρατούσαν χρόνια έσπασαν. Εμείς καταγράψαμε τις καλύτερες στιγμές της φετινής χρονιάς λίγες ώρες πριν τα Play-off και σας τις παρουσιάζουμε.

8. Ο Blake Griffin κάρφωσε πάνω από ένα αυτοκίνητο

Πολλοί από μας λατρέψαμε το κάρφωμα του Blake Griffin στον All Star Game. Περισσότεροι από 10.4 εκατ. άνθρωποι (ρεκόρ τηλεθέασης στο TNT) περίμεναν με κομμένη την ανάσα να το δουν. Μια προσπάθεια με πολύ ρίσκο που όμως το χειροκρότημα και η εκκλησιαστική χορωδία το έκανα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο.

7. NBA ο αγώνας στην Ευρώπη

Ο αγώνας ανάμεσα στους Toronto Raptors και τους New Jersey Nets στο Λονδίνο ήταν κάτι ξεχωριστό. Η κίνηση αυτή είχε σκοπό την διαφήμιση του αθλήματος. Η Αγγλία φημίζεται για τους φανατικούς φιλάθλους στο ποδόσφαιρο και το cricket και γιατί όχι στο μέλλον και του NBA. Τα εισιτήρια τελείωσαν μέσα σε λίγες ώρες κάτι που χαροποίησε τους διοργανωτές. Βέβαια πολλά εισιτήρια πουλήθηκα και σε φιλάθλους από την Δανία, την Πορτογαλία την Σουηδία και πολλές άλλες χώρες.

6. Η μεταγραφή του Deron Williams

Στις 23 Φεβρουαρίου 2011 οι Nets κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Deron Williams και να τον κάνουν παίχτη τους. Βέβαια όλο αυτό έγινε στην σκιά του φιάσκου των Nets να αποκτήσουν τον Carmelo Anthony για τον οποίο έδιναν πολλά αλλά δεν ήταν αρκετά και έτσι δεν συμφώνησαν ποτέ. Στις 22 Φεβρουαρίου μαθαίνουν την συμφωνία του Anthony με τους Knicks και έτσι ο Williams ήταν η απάντηση σε όλους εκείνους τα έβαλαν με τους διοικούντες.

5. Το Double-Double του Kevin Love που σήμαινε και ένα νέο ρεκόρ

Ο Kevin Love έγινε ο παίχτης ο οποίος κατάφερε να σπάσει ένα ρεκόρ που κρατούσε περίπου 25 χρόνια ο Moses Malone. Ο παίχτης των Timberwolves κατάφερε να κάνει 53 συνεχόμενα Double-Double και να γίνει πλέον ο ίδιος κάτοχος του ρεκόρ.

4. Η κάκιστη πορεία των Cavaliers

Όταν ο LeBron James άφηνε το Cleveland και τους Cavaliers όλοι ήξεραν πως η χρονιά που ερχόταν θα ήταν δύσκολη. Τα όνειρα του ιδιοκτήτη της ομάδας για τίτλο παρέμειναν όνειρα και έτσι η ομάδα του τελείωσε την χρονιά με 16 νίκες και 63 ήττες έχοντας βέβαια και το αρνητικό ρεκόρ των 26 συνεχόμενων ηττών.

3. All Star Game 2011

Ένα All Star Game που έμοιαζε με φιλικό αγώνα μεταξύ ‘αστέρων’. Ένας αγώνας με γρήγορο τέμπο και πολύ καλές ανεργίες – όπως συνηθίζεται άλλωστε σε τέτοιους αγώνες-.

Νικητές Διαγωνισμών ALL STAR GAME:
Δεξιοτήτων: Stephen Curry
Τριπόντων: James Jones
Καρφωμάτων: Blake Griffin
Haier Shooting Stars : Al Horford, Coco Miller, Steve Smith

2. Η μεταγραφή του Carmelo Anthony

Έπειτα από πολλούς μήνες το σίριαλ της μεταγραφής του Carmelo Anthony έλαβε τέλος στις 22 Φεβρουαρίου. Ο παίχτης όπως είχαν αποκαλύψει άτομα που τον ξέρουν, πέρασε μια δύσκολη φάση καθώς είχε γίνει αντικείμενο συζητήσεων κάτι που δεν του άρεσε. Έτσι πήρε την απόφαση να μετακομίσει στους Knicks. Πλέον είναι καλά και ετοιμάζεται μαζί με την ομάδα του για τα Play-off.

1. Η παραίτηση του Jerry Sloan

Το 1988 ο Jerry Sloan κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας των Jazz. Έπειτα από 23 χρόνια πήρε την απόφαση να τελειώσει το συμβόλαιο του. Στις 10 Φεβρουαρίου δήλωσε πως παραιτείται και ξάφνιασε τους πάντες, όμως το είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα πως το σκεφτόταν σοβαρά. Αν κοιτάξει κανείς τα 23 χρόνια θητείας του στους Jazz θα δει πως αυτός ο άνθρωπος πρόσφερε πάρα πολλά. Βέβαια όντας προπονητής των Jazz έγινε ο 3ος προπονητής με τις περισσότερες νίκες στο NBA κάτι που και να το θέλουμε δεν περνά απαρατήρητο.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management