Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

7.5.11

Lakeshow... case closed


 Ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι στην τελευταία του χρονιά στο NBΑ θα κινδύνευε να διασυρθεί, γνωρίζοντας αποκλεισμό με 4-0. Πρώτη φορά μετά από χρόνια έβγαλε νεύρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, χτυπώντας τον Γκασόλ στο στήθος, προσπαθώντας να τον αφυπνίσει. Ο Zen master έχασε την ψυχραιμία του, ως ένα βαθμό βέβαια, καθώς τα όσα προσπάθησε ολόκληρη την χρονιά δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα. Τα πράγματα όμως δεν ήταν καλά από την αρχή...


 Αρχικά ήταν  η επέμβασή του Kobe και η καθυστερημένη του επιστροφή στις προπονήσεις.Ο Jackson ποτέ δεν ενόχλησε τον Superstar, αν και μάλλον απορημένος και σαστισμένος έδειχνε, όταν ο Kobe αδιαφορούσε και ξόδευε τον χρόνο του στο γυμναστήριο με βάρη ή χαλαρώνοντας με σουτ. Ήξερε ότι θα χρειαστεί τον χρόνο του και πνευματικά, εκτός από σωματικά,οπότε ο ευφυής Φιλ άφησε τον ίδιο να επιλέξει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή! Αυτό βέβαια είχε και τις συνέπειες του, που φάνηκαν μάλλον μήνες αργότερα.

 Οι νεοφερμένοι στην ομάδα Barnes και Blake δεν είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν και να διδαχθούν την πολύπλοκη triple post offence μαζί με τον Bryant, κάτι που κατά τη διάρκεια της χρονιάς επηρέασε τη χημεία της ομάδας. Συν το γεγονός της βαρεμάρας του Bryant να προπονηθεί... και οι σχέσεις μεταξύ των παιχτών άρχισαν να κλονίζονται.

 Στη συνέχεια ήρθε η απουσία του Bynum, του παίχτη βαρόμετρο για τη λειτουργία του high-low επιθετικά και γενικότερα του inside game της ομάδας, συστατικό δίχως το οποίο το Lakeshow δεν "τραβάει"... Οι συνθήκες ανάγκασαν τον Jackson να βασιστεί στον Pau Gasol και να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής καλύπτοντας την τρύπα του Andrew Bynum, μέχρι ένα σημείο και προσπαθώντας να τον "ψήσει" για την post season. Ο Ισπανός κουβαλώντας επιπλέον αγωνιστικά λεπτά, απέναντι στον"τεμπέλη" Kobe, άρχισε να δυσανασχετεί έχοντας τον Ron Artest σύμμαχο. Ο δεύτερος βέβαια ποτέ δεν θα τολμούσε να κριτικάρει το #24 της ομάδας, καθώς αισθάνεται ευγνωμοσύνη παίζοντας πλάι του.

 Κι ενώ η χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά το ξαφνικό ντε φορμάρισμα ήρθε να σκοτώσει το καλό κλίμα του πρώτου μήνα. Τα Χριστούγεννα έπεσε η πρώτη σφαλιάρα όταν η ομάδα ξεφτιλίστηκε από το Miami και o KB άρχισε να "κράζει" τους συμπαίχτες του. Το κλίμα δεν είναι καλό κι έρχεται να το κλονίσει περισσότερο η παρεξήγηση του Jackson με τον Artest. Δεν μιλιούνται... λένε οι κακές γλώσσες, αλλά κι εδώ θα δοθεί τέρμα με το All Star Game και το MVP Award του Bryant. Από κει και πέρα και για ένα μήνα το Lakeshow πήρε φωτιά, με διαδοχικές νίκες και βελτιώνοντας εντυπωσιακά το ρεκόρ του, για να τελειώσει την κούρσα κατακτώντας τη δεύτερη θέση πάνω στο νήμα.

 Και μετά από τον μαραθώνιο της regular, τι κατάφερε ο Phil;
 Ψήθηκε ο Gasol; Βρήκαν χημεία οι παγκίτες με τους βασικούς; Ήταν έτοιμος ο Kobe για το 6ο δαχτυλίδι; Το 0-3 δίνει την απάντηση. Αυτό που μένει είναι να κατανοήσουμε τι έφταιξε περισσότερο στο meltdown των Λιμνάνθρωπων και από Lakeshow να μετατρέπονται σε Lakecircus!!

 Προφανώς η φλωριά του Gasol αποδείχτηκε ότι δεν βρήκε φάρμακο τη φετινή σεζόν. Κατά τη διάρκεια των Playoffs είναι φτιαγμένος από πλαστελίνη και βγάζει ενέργεια παρόμοια με αυτήν του Snoopy... ναι του Snoopy!! Φανερά επηρεασμένος ψυχολογικά από τον χωρισμό με την αρραβωνιαστικιά του, δεν κατάφερε να το κρατήσει εκτός παρκέ...και πως να το κάνει άλλωστε, όταν η Vanessa, η γνωστή κερατωμένη σύζυγος του Mamba, φαίνεται να έχει βάλει το χεράκι της... Διχασμός σε ένα ακόμα επίπεδο με τον Kobe. 

 Πώς να τα καταφέρει λοιπόν ένα franchise, ακόμα και του επιπέδου των Lakers, όταν η μηχανή έχει σκουριάσει; 
 Πώς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Τζέρι Μπας(ιδιοκτήτης), όταν εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει να εννοηθεί ότι όποιος δεν "κάνει" θα αποτελέσει παρελθόν; Το βάρος γίνεται μεγαλύτερο αναλογιζόμενοι τις επιτυχημένες περασμένες σεζόν.
   Η ομάδα έκανε τον κύκλο της και μαζί της, κλείνει και το κεφάλαιο Φιλ Τζάκσον. Μπορεί η τριγωνική επίθεση να μην είναι δική του ιδέα, μπορεί τα O's του να περιορίζονται σε iso στον Kobe ή στον Jordan, αλλά αυτός όσο κανείς άλλος ξέρει να φτιάχνει πρωταθλητές. Κατάφερε να γαλουχήσει ψυχές, παράλληλα με την αγωνιστική καθοδήγηση και να μετατρέψει ρολίστες σε πρωταγωνιστές. Τα mind games και η αποφόρτιση της έντασης πριν από κάθε κρίσιμη περίοδο για την ομάδα του, είναι χαρακτηριστικό της ευφυίας του... Zenmaster.






 Ο μόνος που έμεινε να πιστεύει στην ανατροπή είναι ο Jack, κάπου εκεί πλάι στον πάγκο...
It was a good run boys... 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management