Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

2.6.11

Mike Brown inadequate for sure...


 Σκεφτόμουν τους λόγους για τους οποίους οι Lakers, αποφάσισαν να πάρουν τηλέφωνο τον Mike Brown και να του ζητήσουν να πάρει στα χέρια του την ομάδα και να της δώσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια.

 Το σίγουρο είναι ότι οι φετινοί Lakers θύμιζαν μάλλον reality και όχι ομάδα που προσπαθεί να καταφέρει τους στόχους της. Ίσως στην αρχή, ίσως στα τελειώματα, δεν έχει σημασία. Το μόνο που μετράει είναι ότι δεν βρέθηκε η κατάλληλη χημεία, παρά τη δίψα του αρχηγού για το 6ο δαχτυλίδι. Το να ψάξει κανείς τα λάθη καμιά φορά δεν έχει αξία, αν και στην προκειμένη περίπτωση το "λάθος" δείχνει να αντιμετωπίζεται με ανορθόδοξο τρόπο.

 Το ρόστερ είναι πραγματικά μεγάλο σε ηλικία πλέον και έχει χορτασμένους από διακρίσεις παίχτες. Είναι ένα σύνολο παιχτών που κάθε εβδομάδα στα εντός έδρας και όχι μόνο, έκαναν "μάθημα" στην πολύπλολη triple post offence, με τον Ζεν Μάστερ στον ρόλο του καθηγητή. Οι προπονήσεις τα τελευταία 3 χρόνια είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς η αλήθεια είναι ότι η τριγωνική επίθεση δεν μαθαίνεται σε 2 μήνες. Είναι η επίθεση με τις περισσότερες επιλογές και τα περισσότερα Os, ενώ παράλληλα παίζει ρόλο και η σωστή και ακριβής θέση των αθλητών, όταν στήνεται το "τρίγωνο" στο παρκέ. Ας μπω στο θέμα όμως...

 Επιλέχθηκε ένας προπονητής, ο οποίος είναι γνωστός για τον αμυντικό του προσανατολισμό. Οι Λιμνάνθρωποι καλούνται να αλλάξουν DNA λοιπόν... Προσωπικά δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα τους κάνει καλό. Ούτε ο Φίσερ, ούτε ο Γκασόλ, ούτε ο Κόμπι, ούτε καν ο Όντομ δεν μπορούν να μετατραπούν σε αμυντικές μηχανές. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και μη μου πει κανείς, ότι ο Κομπι ψηφίστηκε στην καλύτερη αμυντική 5αδα... Ο Αρτέστ δεν είναι ο παλιός εξαιρετικος overplay guard, ενώ ο μοναδικός που έχει "πόδια" και τρεξίματα, έχω την αίσθηση ότι είναι ο Shannon Brown. 
 Πως θα μετατρέψεις ένα βαρύ ροστερ σε ομάδα για διάθεση για άμυνα; Αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρεις, coach Brown... 

 Στο Κλήβελαντ κατάφερε να μετατρέψει την ομάδα σε θίασο, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς και τους υπόλοιπους να κάνουν τους κομπάρσους. Isolation να φάνε και οι κότες, με τον Λεμπρόν να κατεβάζει, τον Λεμπρόν να σουτάρει, τον Λεμπρον να τρέχει. Αυτό δεν είναι μπάσκετ και μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία των Λέικερς τις περασμένες σεζόν, αυτό θα τους γυρίσει 5 χρόνια πίσω, τότε που ο Μπράιαντ φοβόταν να μοιράσει τη μπάλα, επειδή δεν εμπιστευόταν τους συμπαίχτες του. Iso κι άγιος ο Θεός λοιπόν, τον επόμενο χρόνο. Το πιο βαρετό μπάσκετ τις 10ετίας, βάζω και στοίχημα. Και με το υπάρχον ρόστερ να μην επιδέχεται βελτίωση από τον συγκεκριμένο τύπο, το lock out, μοιάζει το ιδανικό σενάριο για τους "χωρις ταυτότητα" Lakers του 2012.

 Αυτό που χρειάζονταν οι Λέικερς κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ο Σό ή ο Έιντελμαν, ο πρώτος ένας άνθρωπος που έμαθε δίπλα στον Φιλ και ο δεύτερος επειδή θα ταίριαζε ιδανικά στο γρήγορο παιχνίδι που παραδοσιακά παίζουν οι Λέικερς. Το στοίχημα έχει χαθεί πριν καλά ακόμα ξεκινήσει η χρονιά, αν και στον αθλητισμό, πολλά αλλάζουν και μας εκπλήσσουν κατά καιρούς... Λέτε να δούμε έναν διαφορετικό Μπράουν; Να παρουσιάσει επιθετικά plays, που δεν θα τα περιμένει κανείς; Μπα... απίθανο σχεδόν.

 Κανείς δεν ξέρει τι σκεφτόταν ο "μικρός" όταν κατέληγε στην αποφαση να τον φέρει στην ομάδα. Μήπως η εμμονή του με την στατιστική; Εκεί είναι καλός ο Μάικ, αλλά οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.
 Ο Jimmy τα έκανε θάλασσα μπαμπά... Βάλε τάξη και ρίξε καμιά ματιά στην ομάδα. Ναι εσένα λέω Jerry... Ξύπνα!!
 Κάτι μου λέει ότι η αρχή του τέλους του Κόμπι στους Λέικερς ήταν η πρόσληψη του Μπράουν... Για να δουμε...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management