Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

30.7.11

Mεγάλη Δευτέρα


Aκριβώς ένα μήνα αφότου το ΝΒΑ κατέβασε...ρολά,παίκτες και ιδιοκτήτες κάθονται ξανά την προσεχή Δευτέρα(01/08) στην ''Στρογγυλή Τράπεζα'' παρόντος του ''Βασιλιά'' και  κομισάριου της λίγκας David Stern,με σκοπό να κάνουν την πρώτη σοβαρή προσπάθεια(μετά το λουκέτο) γεφύρωσης του χάσματος που τους χωρίζει.


Ανάμεσα στις δύο πλευρές πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις πριν τελικώς φτάσουμε στο lockout,  ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με αυτή που θα ακολουθήσει την Δευτέρα. Αυτή ακούει στο όνομα David Stern, με το αφεντικό του ΝΒΑ να κάθεται για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι με τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, πράγμα που αν μη τι άλλο αφήνει μόνο ενθαρρυντικά μηνύματα καθώς αναμένεται να προτείνει λύσεις που ίσως τελικά οδηγήσουν και στη χρυσή τομή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμιστεί πως ένα απο τα βασικότερα θέματα που αναζητούν λύση αφορά το ποσοστό εσόδων απο το πρωτάθλημα,που επιθυμεί η κάθε πλευρά να καταλήγει στις...τσέπες της. Με την προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας οι παίκτες λάμβαναν τo 57% με τους ιδιοκτήτες να καρπώνονται το υπόλοιπο 43%. Έτσι και με βάση το οτι η λίγκα ανακοίνωσε πως τη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχε ''τρύπα'' της τάξης των 300 εκατομυρίων δολλαρίων,επιθυμεί να ρίξει το ποσοστό των παικτών στο 40%,πράγμα που οι τελευταίοι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση έχοντας βάλει ως κατώτατο όριο το 54,3%.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου των παικτών και παίκτης των Lakers Derek Fisher λίγες μέρες πριν την επερχόμενη συνάντηση χαρακτήρισε ''περίεργο'' το γεγονός που τα πράγματα έχουν κυλήσει πολύ ήσυχα απο τη στιγμή που επήλθε το lockout: "Mε δεδομένο ότι τον Ιούνιο προσπαθήσαμε πολύ να βρούμε έναν τρόπο να έρθουμε κοντά σε συμφωνία πριν την 1η Ιουλίου,έκτοτε η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία περίεργη ησυχία και από τις δύο πλευρές",ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών ξεκαθαρίζοντας πως δε γνωρίζει αν θα υπάρξει κάποια σημαντική κίνηση: "Περισσότερο θα συναντηθούμε για να δούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ώστε να αρχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις και πάλι. Σαν να σηκώνουμε τα μανίκια από την αρχή και να ξεκινάμε την σκληρή δουλειά για να έρθουμε κοντά σε μία συμφωνία μέσα στους επόμενους δύο μήνες, μέχρι την 1η Οκτωβρίου όταν θεωρητικά θα ξεκινήσουν τα τρέινινγκ καπ. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάποια σημαντική κίνηση την Δευτέρα".


Για το τέλος ο γκαρντ των Λιμνάνθρωπων κράτησε ένα...καρφί για τους ιδιοκτήτες και ένα μήνυμα συσπείρωσης για τους παίκτες λέγοντας πως:"Αν εμείς, σαν παίκτες, πιστέψουμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε κάτω από ένα δίκαιο σύστημα, τότε ίσως μπορέσουμε να τα βρούμε στα οικονομικά. Νομίζω ότι οι Ιδιοκτήτες νιώθουν λίγο διαφορετικά από εμάς, αφού θέλουν να θέσουν συγκεκριμένους οικονομικούς όρους, χωρίς να τους ενδιαφέρει το σύστημα κάτω από το οποίο θα τεθούν. Εμείς όμως δεν πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος προσέγγισης. Θέλουμε ένα δίκαιο σύστημα τόσο για τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ΝΒΑ, όσο και για αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management