Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

30.11.11

Davis-Lewis στο Los Angeles μέσω ''amnesty''

Kαλά καλά δεν έχει λήξη(κι επίσημα) το lockout και ήδη βγαίνουν στην επιφάνεια οι πρώτες φήμες, για το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων να εντάξουν στο δυναμικό τους παίκτες είτε από την αγορά των ελευθέρων, είτε ακόμη και μέσω ανταλλαγής.

Πολύ λόγος γίνεται για το περίφημο ''amnesty clause'', το οποίο με βάση την προφορική -μέχρι στιγμής- συμφωνία για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να αποδεσμεύσουν κάποιο παίκτη τους, ώστε να απαλλαγούν από το συμβόλαιο του.

Δύο παίκτες τα ονόματα των οποίων άρχισαν ήδη να ''παίζουν'' σε διάφορα αμερικανικά Μ.Μ.Ε, είναι αυτά των Baron Davis και Rashrad Lewis, όπου πληροφορίες τους θέλουν να αποτελούν σύντομα παρελθόν από Cavaliers και Wizards αντίστοιχα, καθώς οι τελευταίες επιθυμούν να απαλλαγούν από τα βαριά συμβόλαια τους κάνοντας χρήση του ''amnesty clause''.

Το ερώτημα φυσικά είναι προς τα που οδεύουν. Η απάντηση έρχεται από μεριά...Hollywood με τους Lakers να δείχνουν ''ζεστό'' ενδιαφέρον για τις δύο περιπτώσεις των 32χρονων. Μάλιστα, για αυτή του γκαρντ των ''ιπποτών'' τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα, αφού κατάγεται από το Los Angeles και δεν θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενο επαναπατρισμό, καθώς μέχρι τα μέσα της περασμένης σεζόν φορούσε τη φανέλα των Clippers.

To ''amnesty clause'' θεωρείται δεδομένο πως θα φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα και θα κάνει πλουσιότερη την αγορά των ελεύθερων παικτών. Αρκετές ομάδες έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται πως θα ξεφορτωθούν κάποια πολύτιμα στελέχη τους, θυσιάζοντας τα στο βωμό της...οικονομίας. Ένα από αυτά είναι και του Brandon Roy, για τον οποίο θα γίνει περισσότερος λόγος σε μελλοντικό post.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management