Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

26.12.11

Αφιέρωμα: Atlantic DIvision

Philadelphia 76ers

Η περυσινή σεζόν βρήκε τους Sixers κάπως αναπάντεχα στα play-off, και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος, με την διαφορά ότι θα είμαστε πιο ..ψυλλιασμένοι αυτήν την φορά. Είναι πολύ απλό: Κοιτάξτε το ρόστερ της ομάδας πέρυσι και φέτος. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά. Κοιτάξτε τον προπονητή: Doug Collins,σίγουρα τον γνωρίζετε πολλοί. Κοιτάξτε τώρα και τους δέκα βασικούς παίκτες του rotation.Oι εννιά από τους δέκα παίκτες είναι κάτω από 24, με μοναδική εξαίρεση τον 32χρονο Elton Brand.Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ομάδα χρειάζεται ένα γνήσιο σκόρερ για να κάνει το βήμα παραπάνω, οπότε και φέτος θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τον Andre Iguodala να είναι ένας από τους υπ’αριθμόν ένα υποψήφιους μέχρι το trade deadline για ανταλλαγή. Δεν νομίζουμε βέβαια να υπάρχουν πολλοί παίκτες με τα νούμερα καριέρας του απόφοιτου του Arizona College: 15.6 πόντοι, 5.8 ριμπάουντ, 4.8 ασσίστ και αναμφισβήτητα από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.H φετινή σεζόν, λοιπόν θα είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα συνέχεια των Sixers, με τους Jrue Holiday σταθερά εξελίξιμος, και τους Evan Turner και Thaddeus Young να αναμένεται να κάνουν επιτέλους μια σεζόν αντάξια του αδιαμφισβήτητου ταλέντου τους.

Πρόβλεψη :Τρίτοι στην Atlantic
Σημαντικότεροι παίκτες : Iguodala, Holiday, Young
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Turner, Brand, Williams
Προπονητής : Doug Collins
2010/2011 season : 41-41 Αποκλείστηκε στο πρώτο γύρο από τους Heat

Όνομα Θέση Ηλικία
Jrue Holiday PG 21
Jodie Meeks SG 24
Andre Iguodala SF 27
Elton Brand PF 32
Spencer Hawes C 23
Lavoy Allen PF 21
Tony Battie C 35
Craig Brackins PF 24
Andres Nocioni SF 32
Marreesse Speights PF 24
Evan Turner SG 23
Nikola Vucevic C 21
Louis Williams PG 25
Thaddeus Young SF 23


Boston Celtics

Η φετινή χρονιά θα είναι το κύκνειο άσμα για την πάλαι ποτέ κραταιά Big- Three της Atlantic Division.Τα συμβόλαια των Garnett και Allen λήγουν το καλοκαίρι και η ομάδα της Βοστώνης ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα από την νέα χρονιά. Επειδή λοιπόν αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά τους ως μέλη των Celtics, είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε μις Βοστώνη να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα ασφαλώς, αλλά αναμένουμε μια χρονιά τουλάχιστον καλή όπως η περυσινή. Άλλωστε, μετά τον τραυματισμό του Jeff Green, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν ποιοτικά λεπτά στο rotation του Doc Rivers, με το βάρος να πέφτει και πάλι στους συνήθεις ύποπτους Garnett, Pierce και Allen. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ασφαλώς και τον Rajon Rondo, ο οποίος, κατά την άποψη του γράφοντος, θα κάνει φέτος την καλύτερη χρονιά του, απλά και μόνο γα να αποδείξει ότι όσοι ήθελαν να τον δούνε να φεύγει για χάρη του Chris Paul,έκαναν λάθος. Στα θετικά της ομάδας της ομάδας περιλαμβάνεται, και ο καλύτερος, ίσως, προπονητής της λίγκας, Doc Rivers, και το γεγονός ότι οι παίκτες γνωρίζουν ο ένας τον άλλο απέξω και ανακατωτά. Στα μεταγραφικά τώρα, εκτός του Shaq που σταμάτησε το μπάσκετ, ο Glenn “Baby” Davis ανταλλάχθηκε με τον Brandon Bass, ενώ γέμισαν και τον πάγκο τους με του Marquis Daniels, Keyon Dooling και Chris Wilcox.Μεγάλη απώλεια ο νοσήσας Jeff Green και αναπάντητο ερώτημα γιατί ο David West προτίμησε την τους Pacers.

Πρόβλεψη : Δεύτεροι στην Atlantic
Σημαντικότεροι παίκτες: Pierce, Garnett, Rondo
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Allen, Bass, O’Neal
Προπονητής : Doc Rivers
2010/2011 season : 56-26.Αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο από τους Heat

Όνομα Θέση Ηλικία
Rajon Rondo PG 25
Ray Allen SG 36
Paul Pierce SF 35
Kevin Garnett PF 35
Chris Wilcox C 29
Brandon Bass PF 26
Avery Bradley PG 21
Marquis Daniels SG 30
Keyon Dooling PG 31
JaJuan Johnson PF 22
E’Twaun Moore SG 22
Jermaine O’Neal C 33
Aleksandar Pavlovic SF 28
Greg Stiensma C 26


New York Knicks

Πολλοί από σας θα είδατε το φιλικό με τους Nets, οπότε θα γνωρίζεται ήδη ότι 19.500 θεατές γέμισαν το Madison Square Garden, Αυτή είναι σε μία γραμμή η καλύτερη περιγραφή γιατί την αύρα που αποπνέει η ομάδα φέτος. Η περυσινή σεζόν και ο αποκλεισμός από τους Celtics δεν πείραξε κανέναν, καθώς η ομάδα πέρασε για πρώτη φορά στη post season μετά το 2004, ενώ και ο Carmelo Anthony ήταν στην Νέα Υόρκη μερικούς μόλις μήνες. Καινούργια δεδομένα όμως από φέτος, με τους Anthony και Stoudemire από την αρχή της σεζόν μαζί, έχοντας δίπλα τους και τον μαέστρο της περυσινής άμυνας ζώνης των πρωταθλητών Mavericks που έπνιξε τους Heat. Πέρα από τους τρεις που αναφέραμε, το παρόν δίνει και ο νεοφερμένος Baron Davis, που έχει ακόμα πολλά να δώσει στην ομάδα, ενώ και σημαντικοί ρολίστες, Tony Douglas,Landry Fields, Renaldo Balkman, έδειξαν στα φιλικά οι Knicks δεν είναι απλά τρείς παίκτες .Οι Chauncey Billups και Ronny Turiaf αποχώρησαν, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι κατά πόσο θα καταφέρουν οι Knicks να ξεπεράσουν τη μόνιμη ασθένεια των ομάδων του κόουτς D’Antoni, «δεν παίζω άμυνα». Αν καταφέρουν να το λύσουν, τότε θα έχουν δώσει ένα πάρα πολύ μεγάλο λόγο στα υπόλοιπα βαριά χαρτιά της Ανατολής να αναθεωρήσουν την πεποίθηση τους ότι ο Ιούνιος θα βρει εκείνους στους τελικούς του NBA.

Πρόβλεψη : Πρώτοι στην Atlantic
Σημαντικότεροι παίκτες : Anthony, Stoudamire, Chandler
Που αλλού πέφτει το μάτι μας : Davis, Douglas, Fields
Προπονητής : Mike D’Antoni
2010/2011 season :42-40. Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Celtics

Όνομα Θέση Ηλικία
Toney Douglas PG 25
Landry Fields SG 23
Carmelo Anthony SF 27
Amar’e Stoudemire PF 29
Tyson Chandler C 29
Renaldo Balkman SF 27
Mike Bibby PG 32
Baron Davis PG 32
Josh Harrellson C 22
Jared Jeffries PF 30
Jerome Jordan C 25
Steve Novak PF 28
Iman Shumbert SG 21
Bill Walker SG 24


New Jersey Nets

Το μυαλό όλων στην ομάδα είναι από τώρα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν μας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση βέβαια, καθώς πρώτον και κυριότερο η ομάδα θα μετακομίσει από το Newark στο Brooklyn και την Νέα Υόρκη. Αυτό από μόνο του δίνει τεράστια δυναμική στον οργανισμό. Κατά δεύτερον, αγωνιστικά, θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, και σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν στην off season.Μικρά συμβόλαια ώστε να υπάρχει δυνατότητα ευελιξίας στο salary cap, που μεταφράζεται στην απέλπιδα προσπάθεια να αποκτηθεί ο Dwight Howard,κατά πρώτον, και μετέπειτα, να πείσουν τον Deron Williams να παραμείνει. Κατά τα άλλα, αρκετοί παίκτες αποκτήθηκαν, τους τρεις τους λένε ..Williams, μαζί με τους βετεράνους Mehmet Okur και DeShawn Stevenson που θα φέρει μαζί του την ενέργεια του στην αμυντική περιφέρεια. Πριν καλά καλά όμως ξεκινήσει η σεζόν, δέχτηκαν το πρώτο πλήγμα, με τον Brook Lopez να τραυματίζεται και να χάνει τους δύο με τρεις πρώτους μήνες της σεζόν. Μένει λοιπόν ο Deron να παλέψει με ένα μάλλον μέτριο ρόστερ ,οπότε και φέτος αναμένεται να δουν τα play-off από το ESPN.Εκτός και καταφέρουν με κάποιο μαγικό τρικ να φέρουν αρκετά νωρίς τον Dwight Howard.Με τον ιδιοκτήτη ρώσικης καταγωγής Mikhail Prokhorov να μην υπολογίζει ιδιαίτερα το κόστος, να είστε σίγουροι ότι οι Nets δεν θα την παρατήσουν εύκολα την κούρσα της απόκτησης του Superman.

Πρόβλεψη : Τέταρτοι στην Atlantic
Σημαντικότεροι παίκτες : Deron Williams, Lopez, Humphries
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Morrow, Okur, Brooks
Προπονητής : Avery Johnson
2010/2011 season :24-58 Δεν έπαιξαν στα play-off

Όνομα Θέση Ηλικία
Deron Williams PG 27
Anthony Morrow SG 26
Damion James SF 24
Chris Humphries PF 26
Brook Lopez C 23
MarShon Brooks SG 22
Jordan Farmar PG 25
Sundiata Gaines PG 25
Dennis Horner SF 23
Mehmet Okur C 32
Johan Petro C 25
DeShawn Stevenson SG 30
Jordan Williams PF 21
Shelden Williams PF 28
Shawne Williams SF 25


Toronto Raptors

Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πει κανείς για την καναδική ομάδα που δεν το έχει πει ήδη κάποιος άλλος. Με πολύ λίγες λέξεις θα είναι η χειρότερη ομάδα του NBA φέτος και δεν υπάρχει και το υπερεντατικό ταξίδι, όπως όλα δείχνουν, στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν για να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα πέρα από αυτήν για το αρνητικό ρεκόρ που θα έχουν. Το κακό με τους Raptors είναι ότι τους κατέστρεψε η φυγή του Bosh πέρυσι. Δεν φάνηκαν να έχουν κάποιο plan B, ενώ όλοι ήξεραν ότι δύσκολα θα μείνει, και έχουν μείνει να ελπίζουν στο επερχόμενο draft για τον επόμενο Μεσσία. Και λέμε επερχόμενο, γιατί το pick αυτής της χρονιάς, ο Λιθουανός Jonas Valanciunas, προτίμησε να μείνει στην Ευρώπη από το ενταχθεί από τώρα στη Ευρώπη. Μπορεί το ρόστερ τους να θυμίζει ομάδα Euroligue, με τους Andrea Bargnani, Linas Kleiza και Jose Calderon, αλλά υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δίνουν μια νότα αισιοδοξίας στο Toronto.Μιλάμε για τους Demar DeRozan και Jerryd Bayless, που έκαναν πολύ καλή χρονιά πέρυσι. Απο εκεί και πέρα, ο Bargnani θα προσπαθεί και φέτος να μάθει τι θέση ακριβώς παίζει και ο Calderon να ξέρει ότι για λίγο δεν έγινε ο amnesty player των Raptors.Στα μεταγραφικά, έφεραν ένα φιλότιμο small forward, τον Rasual Bytler και μερικούς ακόμα role players με εμπειρία, τους Anthony Carter,Aaron Gray, Gary Forbes και τον Καναδό Jamaal Magloire.Αντίθετα, οι Reggie Evans και Joe Dorsey αποχαιρέτησαν.

Πρόβλεψη : Πέμπτοι στην Atlantic
Σημαντικότεροι παίκτες: DeRozan, Bayless, Bargnani
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Calderon, Davis, James Johnson.
Προπονητής : Dwane Casey
2010/2011 season : 22-60.Δεν έπαιξαν στο play-off

Όνομα Θέση Ηλικία
Jerryd Bayless PG 23
DeMar DeRozan SG 22
James Jonhson SF 24
Ed Davis PF 22
Andrea Bargani C 26
Salomon Alabi C 23
Leandro Barbosa SG 29
Rasual Butler SF 32
Jose Calderon PG 30
Anthny Carter PG 36
Gary Forbes SF 26
Aaron Gray C 27
Amir Johnson PF 24

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management