Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

10.12.11

Τριπλή ατυχία για Blazers

H ατυχία δε λέει να αφήσει σε ησυχία τους Blazers, η οποία  αυτή τη φορά τους χτύπησε για τα καλά την...πόρτα. Τα κακά μαντάτα στο "στρατόπεδο" του Prortland αφορούν τους Brandon Roy, Greg Oden και LaMarcus Aldridge που για διαφορετικό λόγο ο καθένας τους, είτε θα απουσιάσουν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας τους, είτε ακόμη και θα σταματήσουν από την ενεργό δράση!!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με βάση την χρονική εξέλιξη τους.

Χτύπημα 1ο:Αρχικά, ο Roy ενημέρωσε τους ιθύνοντες του συλλόγου του Oregon πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει το μπάσκετ, λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει στα γόνατα. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος σούτινγκ γκαρντ τα τελευταία δύο χρονιά ταλαιπωρείται από συνεχείς τραυματισμούς, που τον υποχρέωσαν να χειρουργηθεί και στα δύο του γόνατα. Με βάση το ιατρικό ιστορικό του, οι Blazers εξέταζαν την περίπτωση  να χρησιμοποιήσουν το "amnesty clause", ώστε να απαλλαγούν από το υψηλό του συμβόλαιο. Ωστόσο, αποφάσισαν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, με τον ίδιο τον Nate McMilan μάλιστα να δηλώνει πως σκέφτεται σοβαρά να τον επαναφέρει στη βασική πεντάδα. Παρόλα αυτά, ο Rookie of the Year του 2007 απ' ότι φαίνεται προτιμάει να κρεμάσει τα παπούτσια του αν δεν μπορεί να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν τους τραυματισμούς, ενώ δεν δείχνει να  συμβιβάζεται ούτε  με την ιδέα του αναπληρωματικού.

Χτύπημα 2ο: Oι αναποδιές στο Portland συνεχίστηκαν με τον Oden, o οποίος υπέστη υποτροπή στο εγχειρισμένο του γόνατο και με βάση όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας αναμένεται να μην αγωνιστεί καθόλου και την φετινή χρονιά. O 23χρονος σέντερ υπέγραψε πριν λίγες μέρες νέο συμβόλαιο με την ομάδα του, με απολαβές που έφταναν τα 8,9 εκ. δολάρια. Ωστόσο, η εξέλιξη που είχε ο τραυματισμός του, ανάγκασαν το σύλλογο να επαναδιαπραγματευτεί μαζί του και να συμφωνήσει σε ένα πολύ χαμηλότερο πόσο από αυτό που ήταν να λάβει αρχικά. Υπενθυμίζετε πως το Νο1 του draft το 2007, κατάφερε να προσφέρει τις υπηρεσίες του μόλις σε 82 αγώνες(61 το 2008-2009 και 21 το 2009-2010), ενώ η εγχείρηση που υποβλήθηκε στο γόνατο  στις 17 Νοεμβρίου 2010 ήταν η τρίτη σε ισάριθμα χρόνια και η δεύτερη στο αριστερό του γόνατο. To Portland σχεδίαζε τα πλάνα του με την παρουσία του θηριώδη σέντερ από τα τέλη Ιανουαρίου κι έπειτα, αλλά η υποτροπή που υπέστη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον θέτει νοκ άουτ για όλη τη χρονιά.

Χτύπημα 3:  To κακό τρίτωσε για τον... πολύπαθο από τους τραυματισμούς παικτών του σύλλογο με τον Aldridge, που υποβλήθηκε σε μία μικρή επέμβαση στην καρδιά και τον χρόνο απουσίας του να υπολογίζεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ θα χάσει σίγουρα όλο το training camp της ομάδας του και πιθανότατα κάποιους από τους πρώτους αγώνες της σεζόν, αφού θα είναι εντελώς απροπόνητος σε σχέση με τους συμπαίκτες του. Ο απόφοιτος του κολεγίου του Texas έχει προβλήματα με την καρδιά του από το 2007, καθώς οι γιατροί έχουν διαπιστώσει αρρυθμίες. Παρόλα αυτά, οι τελευταίοι του έχουν δώσει την άδεια να αγωνίζεται κανονικά, αφού δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία του.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management