Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

1.12.11

Επιστροφή στα παρκέ με "σφιχτό καλεντάρι"

Την δυνατότητα να καλέσουν τους παίκτες στα προπονητικά κέντρα έχουν εδώ και λίγες ώρες όλες οι ομάδες του ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, κι όπως δήλωσε χθες(29/11) ο εκπρόσωπος του πρωταθλήματος Tim Frank, από της 09:00(ώρα ΗΠΑ) το πρωί της Τετάρτης(30/11), επιτρέπεται στους συλλόγους να έρθουν σε επαφή με τους παίκτες ή και να τους συγκεντρώσουν ακόμη στις προπονητικές εγκαταστάσεις τους.  Ωστόσο, τα training camps είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 9 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα  οι παίκτες να έχουν το δικαίωμα να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου τους, αλλά εθελοντικά.

Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως και για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους ατζέντηδες των παικτών, που ενδεχομένως θα ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ της η εκάστοτε ομάδα. Όλα αυτά μόνο σε επίπεδο συζητήσεων, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε γραπτή συμφωνία σε μορφή συμβολαίου, πριν υπογράψουν ιδιοκτήτες και παίκτες τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Να σημειωθεί πως η τελευταία είναι προγραμματισμένη για της 8 Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, αυτό θα είναι ιδιαίτερα ''σφιχτό'' για τους συλλόγους, καθώς αν θεωρηθεί ως δεδομένο ότι η αυλαία  ανοίγει ανήμερα των Χριστουγέννων, θα έχουν ήδη χαθεί 55 μέρες από την αρχικά προγραμματισμένη πρεμιέρα, που ήταν για την 1η Νοεμβρίου. Έτσι, οι ομάδες θα υποχρεωθούν να δώσουν τουλάχιστον μία φορά μέσα στη χρονιά τρία  παιχνίδια σε ισάριθμες μέρες!!! Όσον αφορά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, αυτή δεν θα λάβει τέλος πριν της 16-17 Απριλίου, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αλλά θα διαρκέσει μέχρι της 26 του ίδιου μήνα. Παράλληλα, αν οι τελικοί φτάσουν σε έβδομη αναμέτρηση, αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, δηλαδή δύο εβδομάδες αργότερα από το περσινό φινάλε των ''Finals'' ανάμεσα σε Mavericks και Heat.

Οι αλλαγές δεν σταματάνε εδώ, αφού όπως είναι λογικό από την μείωση των αγώνων σε 66, οι ομάδες δεν θα δώσουν τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ''καλεντάρι'' το οποίο θα περιλαμβάνει 48 αναμετρήσεις για την κάθε ομάδα με αντιπάλους από την περιφέρεια της και μόλις 18 από την άλλη περιφέρεια. Τέλος, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το ενδεχόμενο να χρειαστεί η διεξαγωγή δύο συνεχόμενων αγώνων σε ισάριθμες μέρες, για τον δεύτερο γύρο των Playoffs.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management