Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

10.12.11

Ο γερό-Στερν και το ξενέρωμα...


 Η πρώτη είδηση που διάβασα σήμερα και με "χάλασε" λογικά, ήταν το μπλόκο του Στερν στη μετακίνηση του Chris Paul στους Lakers εν μέσω αντιδράσεων των ιδιοκτητών. Τα αρχικά νεύρα της ανεξήγητης και αυθαίρετης αυτής απόφασης τα διαδέχτηκε μια λογική σκέψη.

 Με αυτό τον τρόπο το ΝΒΑ (29 ιδιοκτήτες, που έχουν όλοι μαζί τους Ηornets) λένε ότι ο Paul δεν θα πάει πουθενά φέτος και θα μείνει να αγωνιστεί κανονικά με την ομάδα και το καλοκαίρι θα φύγει ελεύθερος κι ωραίος, με μηδενικό κέρδος για την ομάδα. Σημειώνω ότι ο ίδιος ο παίχτης έχει μιλήσει και έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει με την τωρινή του ομάδα. 

 Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει πουθενά, γιατί ΑΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ... τότε θα γίνει χαμός στη λίγκα. Θα βγούνε οι Lakers κατά πρώτο λόγο και οι Rockets κατά δεύτερο και θα διαμαρτυρηθούν λογικά, καθώς έπραξαν νομότυπα στα της ανταλλαγής μεταξύ των τριών που ενεπλάκησαν. Θα είναι σαν να λέει ο θείος ότι κάνει ό,τι θέλει, ότι φτιάχνει όπως αυτός γουστάρει τη λίγκα και έχει το πρωτάθλημα που αυτός θέλει. Και μετά θα αναζωπυρωθούν οι φήμες που θέλουν το ζευγάρι των τελικών να είναι "rigged" κατά καιρούς. Οπότε λογικά θα ανακαλέσει την αρχική του απόφαση.

 Αν δεν το κάνει, τότε θα έχει καταδικάσει την ομάδα από τη Νέα Ορλεάνη τουλάχιστον αγωνιστικά. Οι Lamar Odom, Kevin Martin, Luis Scola, Goran Dragic* μόνο καλό θα τους έκαναν. Νέο άιμα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, τη στιγμή που δεν μπορούν να κρατήσουν τον καλύτερό τους παίχτη. Συν το γεγονός του νο1 πικ της επόμενης σεζόν από τη Νέα Υόρκη. Οι βάσεις δηλαδή για ένα καλό μέλλον και το χτίσιμο μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Αλλά όλα αυτά ο κομισάριος αποφάσισε να τα "σκοτώσει" φασιστικά, θυμίζοντας κάτι από Φράνκο και Ντι Στέφανο (όλοι έχετε ακούσει την ιστορία, φαντάζομαι).

 Ο γερό-Στερν μοιάζει να τα έχει χαμένα. Παράλογη απόφαση σε μια κρίσιμη στιγμή για τον οργανισμό που διοικεί. Υπέκυψε στις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών, μόλις άρχισαν να "κλαίνε" για ένα trade που στην τελική είναι και αμφιλεγόμενο. Ποιος εγγυάται την ειρηνική και παραγωγική συνύπαρξη του Kobe με ένα point-guard, που θέλει μπάλα στα χέρια και σκοράρει πολύ; Και μάλιστα χάνοντας 2 βασικά στελέχη της περσινής σεζόν που έφεραν το 57-25, αν δεν κάνω λάθος. 

 Εγώ είμαι οπαδός των Lakers, αλλά εκτός από εμένα, πάνω κάτω το ίδιο πρέπει να αισθάνονται όλοι οι φίλοι του NBA, μη συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους πρακτικές. Ξενέρωμα! 
Μέχρι να ξυπνήσω να έχει ανακληθεί η αρχική απόφαση, κομισάριε! Εκτός κι αν πιστεύεις ότι οι Odom, Gasol θα γουστάρουν πολύ να αγωνιστούν σε μια ομάδα που τους "έστειλε" ήδη...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management