Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

21.12.11

Για πάντα "ταύρος"

Σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Derrick Rose ήρθαν οι Bulls, οι οποίοι προσέφεραν στον 23χρονο πόιντ γκαρντ συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με απολαβές που θα φτάσουν συνολικά τα 94 εκατομμύρια δολάρια! Ωστόσο, η είδηση δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, αφού ήταν γνωστό τοις πάσι πως οι "ταύροι" δεν υπήρχε περίπτωση να μην ασχοληθούν άμεσα με την υπόθεση "μακρά παραμονή" του καλύτερου παίκτη τους, μετά τα χρόνια του Michael Jordan στο σύλλογο.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες του Chicago αλλά και ο ίδιος ο παίκτης στην ουσία  επιβεβαίωσαν τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τους μεν πρώτους να αποκαλύπτουν πως πρόκειται να κάνουν μία σημαντική ανακοίνωση στη σημερινή(Τετάρτη 21/12) συνέντευξη Τύπου και τον δεύτερο να δηλώνει μετά το δεύτερο παιχνίδι με τους Pacers για την preseason:'' Eίναι κάτι μεγάλο, αλλά νομίζω ότι θέλω να μιλήσω περισσότερο γι αυτό την Τετάρτη, με την οικογένεια μου και όλους να βρίσκονται εκεί(σ.σ στη συνέντευξη Τύπου)". Αυτός όμως που πραγματικά δεν κατάφερε να κάνει υπομονή μέχρι σήμερα ήταν ο Carlos Boozer, o οποίος με την σειρά του αποκάλυψε:''Eίμαστε όλοι ενθουσιασμένοι γι αυτόν. Το αξίζει. Έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Εύχομαι το συμβόλαιο να ήταν δεκαετές". Nα σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν ο αντιπρόεδρος John Paxson, o general manager Gar Forman και ο προπονητής της ομάδας Τom Thibodeau.

O MVP της περσινής σεζόν είχε δηλώσει από στις 11 Δεκεμβρίου-έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων- πως δεν ανησυχεί για το μέλλον του στο σύλλογο του Illinois, ξεκαθαρίζοντας:''Aν ήταν στο χέρι μου, ναι, θα ήθελα να υπογράψω γρήγορα. Αλλά ξέρω πως αυτό δεν με ανησυχεί αυτή την στιγμή. Ξέρω ότι όταν έρθει η ώρα θα υπογράψω".  Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πράγματα που τον συναρπάζουν, με τα χρήματα να καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στη...λίστα του:''Noμίζω ότι ζω μία ταπεινή ζωή. Φυσικά, ξέρω ότι είναι σε θέση να αντέξουν ό,τι θέλω οικονομικά, αλλά εκτός από αυτό δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να με συναρπάζουν" τόνισε αρχικά ο Rookie of the Year το 2009, για να συνεχίσει:'' Το να κερδίζω, είναι ένα από αυτά τα πράγματα. Το να βρίσκομαι με την οικογένεια μου, είναι ένα άλλο. Τα χρήματα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι".

Από την πλευρά του ο Gar Forman, προ ολίγων ημερών και  αναφερόμενος στην επικείμενη ανανέωση του σταρ της ομάδας, σημείωσε:'' Ο Derrick αποτελεί το επίκεντρο του τι προσπαθούμε να κάνουμε όλοι μαζί εδώ(σ.σστους Bulls). Προφανώς, θέλουμε τον Derrick στο Chicago για πολύ πολύ καιρό.Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε τα σωστά κομμάτια γύρω από τον Derrick, ώστε αυτός να είναι σε θέση να φέρει επιτυχίες, να έχουμε επιτυχία, και να παραμείνει Chicago Bull. Έτσι, μιλάμε τώρα με τους εκπροσώπους του και ελπίζουμε να γίνει κάτι καλό σε σύντομο χρονικό διάστημα".

Πλέον, το συμβόλαιο του Rose θα καταλαμβάνει το 30% από το salary cap της ομάδας του, χάρη σε ένα νέο κανόνα που συμπεριλήφθηκε στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και ο οποίος είναι γνωστός ως "Derick Rose Rule". Aυτός επιτρέπει σε έναν παίκτη που έχει ολοκληρώσει το rookie συμβόλαιο του, να έχει τη δυνατότητα να πάρει το 30% (συγκεκριμένα πάνω από 25%)του salary cap της ομάδας από το νέο του συμβόλαιο, μόνο αν έχει ψηφιστεί δύο φορές All-Star starter, δύο φορές All NBA First Team ή  έχει κερδίσει το βραβείο του MVP της χρονιάς. 


O απόφοιτος του Memphis είχε επιλεγεί από τη νυν ομάδα του στο Νο1 του draft το 2008. Σε 240 αναμετρήσεις που βρέθηκε στο παρκέ, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής κατά μέσο όρο 20,9 πόντους, 6,7 ασίστ και 3,9 ριμπάουντ σε 37,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Η περσινή σεζόν ήταν η παραγωγικότερη της καριέρας του με μέσους όρους 25 πόντους, 7,7 ασίστ, 4,1 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα σε 37,4 λεπτά ανά αγώνα  και σε σύνολο 81 αναμετρήσεων.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management