Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

26.12.11

Αφιέρωμα: Central Division

Chicago Bulls

Στιγμές της χρυσής δεκαετίας του 90’ προβλέπονται, και, φέτος για τους Bulls. Πέρυσι έφτασαν στα play-off με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA, με τον Rose να είναι ο MVP της κανονικής περιόδου και τον Thibodeau coach of the year και όλα να δείχνουν ότι υπάρχει η κατάλληλη μαγιά για να φτάσουν ως το τέλος. Εκεί όμως φάνηκαν αξεπέραστα τα όποια προβλήματα της ομάδας, και μαζί με αυτά και οι Miami Heat. Με τον Rose απελπιστικά μόνο του στην επίθεση , τον Boozer σε ρόλο ..soft forward, μοιραία έλαβε τέλος η πορεία τους. Φέτος, όμως οι οιωνοί είναι ευνοϊκότεροι από τη στιγμή που καλύφθηκε η τρύπα του δεύτερου guard με την απόκτηση του Hamilton, ενώ ο Boozer δεν μπορεί (?) να είναι χειρότερος. Πέραν του πρώην παίκτη των Pistons και του Jimmy Butler, δεν έκαναν κάποια άλλη σημαντική προσθήκη, ενώ δεν έχασαν κάτι παραπάνω από τους Bogans,επιτέλους, Kurt Thomas και Pargo, εφόσον λογίζεται ως απώλεια. Με μεγάλο όπλο τους την άμυνα και το γεγονός ότι ο Thibodeau είχε ένα παραπάνω χρόνο για να τα βελτιώσει την ίδια σχεδόν ομάδα, ίσως φέτος καταφέρουν να κοιτάξουν στα μάτια το Miami.

Πρόβλεψη : Πρώτοι στην Central
Σημαντικότεροι παίκτες : Rose, Boozer, Noah
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Hamilton, Gibson, Deng
Προπονητής : Tom Thibodeau
2010/2011 season : 62-20.Αποκλείστηκαν στους τελικούς της Ανατολής από τους Heat

Derrick Rose PG
Richard Hamilton SG
Luol Deng SF
Carlos Boozer PF
Joakim Noah C
Omer Asik C
Ronnie Brewer SG
Rasual Butler SF
Taj Gibson PF
Kyle Korver SF
Johnill Lucas PG
Brian Scalabrine PF
C.J Watson PG


Milwaukee Bucks

Από το «Fear the Dear» του 2010, στην περσινή αποτυχία ομάδα του Scott Skiles φέτος έχει ως στόχο την είσοδο της στα play-off με μεγάλο της ατού την ομοιογένεια. Θα πρέπει βέβαια να μείνουν μακριά από τραυματισμούς και τα βασικά της στελέχη, όπως ο Brandon Jennings και ο Andrew Bogut που έχασαν πέρυσι πολλά παιχνίδια.. Θα έχουν δύσκολη δουλειά βέβαια φέτος, καθώς η Ανατολική περιφέρεια έχει δυναμώσει πολύ και ιδιαίτερα η Central Division. Δεν έχουν γίνει ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, καθώς λίγα ήταν τα συμβόλαια που έληγαν και οι Bucks παραδοσιακά απέχουν από εντυπωσιακά trades.Οι Michael Redd , Chris Douglas Roberts και Keyon Dooling αποτελούν παρελθόν, ενώ αποκτήθηκαν οι Beno Udrih, Μike Dunleavy και, ασφαλώς ο Steven Jackson.To μότο θα είναι και φέτος άμυνα και πάλι άμυνα, ελέω Skiles,και θα τα καταφέρουν και πάλι περίφημα(3η καλύτερη άμυνα πέρυσι) αλλά κάτι πρέπει να κάνουν και με το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως μια από τις βαρετές ομάδες του πρωταθλήματος. Σημαντικοί αναμένεται η προσφορά από ρολιστες όπως οιErsan Ilyasova,Mike Dunleavy,Carlos Delfino και Drew Gooden.

Πρόβλεψη: Τρίτοι στην Central
Σημαντικότεροι παίκτες: Jennings, Bogut, Jackson.
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Mbah a Moute, Dunleavy, Ilyasova
Προπονητής : Scott Skiles
2010/2011 season : 35-47.Δεν προκρίθηκαν στα play-off.

Brandon Jennings PG
Stephen Jackson SG
Mike Dunleavy SF
Luc Mbah a Moute PF
Andrew Bogut C
Lon Brockman PF
Carlos Delfino SF
Drew Gooden C
Tobias Harris SF
Darinqton Hobson SG
Ersan Ilyasova PF
Jon Leuer C
Shaun Livingston PG
Larry Sanders PF
Beno Udrih PG


Cleveland Cavaliers

Από την εποχή που έπαιζε ακόμα ο LeBron εκεί έχουν να χαμογελάσουν στο Cleveland. Όχι ότι φέτος θα παίξουν μπάσκετ και μετά τον Απρίλιο, αλλά όταν έχεις το νούμερο ένα και το νούμερο τέσσερα του draft έχεις δικαίωμα να είσαι αισιόδοξος. Πόσο μάλλον όταν είναι πολύ πιθανό να σου συμβεί και του χρόνου. Στον ρυθμό του Κyrie Irving κινούνται στο Ohio καθώς ο απόφοιτος του Duke έδειξε από την αρχή ότι μπορεί να κάνει με τον καιρό να ξεχάσουν όλοι τον Lebron στο Cleveland. Βέβαια, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, ο κόουτς Byron Scott έχει πολύ δουλειά να κάνει για να βελτιώσει το περυσινό 19-63. Μέχρι να μάθουν τη ..δουλειά οι δυο rookies και η φετινή σεζόν είναι ανηφορική. Είναι από τις πιο πλήρεις ομάδες στη θέση 1,αλλα όταν κοιτάμε στους ψηλούς ..βρίσκουμε τονAnderson Varejao. Επίσης στην Quicken Loans Arena από φέτος θα αγωνίζεται και ο Omri Casspi, στα πλαίσια της ανταλλαγής με τον J.J. Hickson,που θα είναι σημαντική απώλεια. Από την αντίθετη πλευρά έφυγαν οι Baron Davis και Joey Graham, Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή και στο Cleveland θα χρειαστούν αρκετή φέτος.

Πρόβλεψη : Πέμπτοι στην Central
Σημαντικότεροι παίκτες : Irving, Jameson,Tristan Thompson
Πού αλλού πέφτει το μάτι μας : Sessions, Varejao, Casspi
Προπονητής : Byron Scott
2010/2011 season : 19-63. Δεν προκρίθηκαν στα play-off.

Kyrie Irving PG
Alonzo Gee SG
Omri Casspi SF
Antawn Jameson PF
Anderson Varejao C
Semih Erden C
Christian Eyenga SG
Daniel Gibson PG
Luke Harangody SF
Ryan Hollins C
Anhtony Parker SG
Samardo Samuels PF
Ramon Sessions PG
Mychel Thompson SF
Tristan Thompson PF


Indiana Pacers

Από της πιο ενισχυμένες ομάδες στ σχέση με πέρυσι είναι οι Pacers.Στόχος τους είναι ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην οκτάδα και θα το πετύχουν. Για την ακρίβεια, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυνατοί φέτος. Την περυσινή σεζόν κατάφεραν να μπουν ως όγδοοι στα play-off, αλλά φέτος με τις προσθήκες τουDavid West και George Hill, me τους Danny Granger,Darren Collison Roy Hibbert να έχουν άλλο ένα χρόνο εμπειρίας, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν βρεθούν με πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο γύρο των play-off. Από της πιο νεανικές και ταλαντούχες ομάδες του πρωταθλήματος ενώ παρουσιάζουν και ένα ρόστερ που δυσκολευόμαστε να βρούμε ελλείψεις Frank Vogel, που προσελήφθη αργά στην περυσινή σεζόν, θα έχει την ευκαιρία να ετοιμάσει την ομάδα όπως θέλει, οπότε περιμένουμε τους Pacers να κάνουν ένα βήμα παραπάνω φέτος. Δεν έχασαν κάποιο σημαντικό παίκτη σε σχέση με πέρυσι καθώς οι James Posey,T.J Ford,Josh McRoberts και Mike Dunleavy αποχώρησαν, ενώ με την ανταλλαγή Brandon Rush - Lou Amundson δυνάμωσαν κι’άλλο κάτω από τη ρακέτα. Τα μόνα σημεία που πρέπει να βελτιώσουν είναι η κάπως προβλέψιμη επιθετική λειτουργία, η μπάλα στον Granger και οι υπόλοιποι να κάνουν το σταυρό τους, και το γεγονός ότι το νεαρό της ηλικίας φέρνει μαζι του και απειρία.

Πρόβλεψη : Δεύτεροι στην Central
Σημαντικότεροι παίκτες : Granger, West, Hibbert
Που αλλού πέφτει το μάτι μας : Collison, Hill, Hansbrough , George
Προπονητής : Frank Vogel
2010/2011 season : 37-45.Αποκλείστηκαν από τους Bulls στον πρώτο γύρο.

Darren Collison PG
Paul George SG
Danny Granger SF
David West PF
Roy Hibbert C
Lou Amundson PF
Jeff Foster C
Tyler Hansbrough PF
George Hill PG
Dahntay Jones SG
Jeff Pendergraph PF
A.J Price PG
Lance Stephenson SG


Detroit Pistons

Στο καλό κύριε Kuester, και να μην σας ξαναδούμε. Καταστροφική σεζόν για τους Pistons πέρυσι με αποτέλεσμα να πετύχουν μόνο 30 νίκες. Το καλό σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι κατέληξαν με lottery pick, οπού και διάλεξαν τον Brandon Knight. O απόφοιτος του Kentucky έκανε πολύ καλή pre-season και όλοι στο Detroit ελπίζουν πως τουλάχιστον η ομάδα θα παλέψει για τα play-off. Με τον Lawrence Frank στο τιμόνι λογικά θα δούμε πολύ καλύτερη αμυντική λειτουργία, από μια ομάδα που έκανε τέχνη την άμυνα, και πολλούς νεαρούς παίκτες, άλλωστε αν υπάρχει κάτι για το οποίο είναι αισιόδοξοι στο Detroit είναι ότι η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Χωρίς πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα καλό καθώς χρειάζονται ενίσχυση στις θέσεις 4-5. Πέραν του rookie Knight, o μόνος που προστέθηκε είναι ο Damien Wilkins, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Rip Hamilton. Μεγάλη επιτυχία είναι η παραμονή του Rodney Stuckey και όλοι ελπίζουν οι, χρυσοπληρωμένοι, Ben Gordon και Charlie Villanueva να θυμηθούν το μπάσκετ που ήξεραν.

Πρόβλεψη : Τέταρτοι στην Central
Σημαντικότεροι παίκτες : Stuckey, Monroe, Knight
Που αλλού πέφτει το μάτι μας : Prince, Jerebko, Daye
Προπονητής : Lawrence Frank

2010/2011 season : 30-52.Δεν προκρίθηκαν στα play-off.

Rodney Stuckey PG
Ben Gordon SG
Tayshaun Prince SF
Jason Maxiell PF
Greg Monroe C
Will Bynum PG
Aystin Daye PF
Jonas Jerebko SF
Brandon Knight PG
Vernon Macklin PF
Kyle Singler SF
Charlie Villanueva C
Ben Wallace C
Damien Wilkins SG 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management