Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

16.12.11

Crawford ήρθε, Roy έφυγε(με amnesty)

Το Portland επέλεξε ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του ο Jamal Crawford, αφού συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις αποδοχές του να ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, στη συμφωνία θα συμπεριληφθεί κι ένας ειδικός όρος, με τον οποίο θα έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος μετά το πέρας του πρώτου χρόνου.

Ο καλύτερος έκτος παίκτης του 2010, ήταν ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα της αγοράς των free agent και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό υπήρξαν αρκετές ομάδες που τον προσέγγισαν, ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του. Συγκεκριμένα, Kings, Knicks, Pacers και Timberwolves προσπάθησαν να τον κάνουν δικό τους, ωστόσο για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά απέτυχαν στην προσπάθεια τους. Το Sacramento του πρόσφερε 6,5 εκ. δολάρια για ένα χρόνο, ποσό που  έφερνε τις δύο πλευρές μία ανάσα από το "deal". Ωστόσο, o 31χρονος γκαρντ "ζυγισε" τα πράγματα και είδε ότι στους "βασιλιάδες" είναι μαζεμένοι αρκετοί σκόρερ, όπως οι Tyreke Evans, Marcus Thornton, John Salmons και Jimmer Fredette, ενώ σε συνδυασμό και με τα πέντε χρόνια που έχει να μπει στα playoff το Sacramento, τον ώθησαν να κάνει πίσω.

Όσον αφορά το σύλλογο του "Μεγάλου Μήλου", αυτός δε μπορούσε να προσφέρει στον πρώην παίκτη των Hawks περισσότερα από 2,5 εκ. δολάρια το χρόνο, κι απ' ότι φάνηκε ούτε ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να ρίξει τόσο πολύ το κασέ του, ακόμη κι αν πρόκειται για συμβόλαιο ενός χρόνου.Οι προτάσεις των Indiana και Minnesota δεν έγιναν γνωστές, αλλά αν κρίνουμε από το γεγονός πως το Νο8 του draft το 2000 τις απέρριψε πρώτες, προφανώς και δεν θα τον κάλυπταν.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να ολοκληρωθεί η συμφωνία ανάμεσα στους Blazers και τον Crawford χρειάστηκε οι πρώτοι να χρησιμοποιήσουν τον όρο της αμνηστίας στον Brandon Roy, ο οποίος ούτως ή άλλως δήλωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Έτσι, στο σύλλογο του Oregon έδωσαν το μοναδικό mid-level exception συμβόλαιο που θα μπορούσαν να παρέχουν και το οποίο ξεκινούσε από τα 3εκ. δολάρια. Τέλος, να αναφερθεί πως στόχος του απόφοιτου του Michigan ήταν εξ αρχής να υπογράψει ένα συμβόλαιο που πέραν του οικονομικού, θα του εξασφάλιζε την ελευθέρας του και  το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτή θα είναι η 12η χρονιά του Crawford στο ΝΒΑ,  ο οποίος έγινε draft από τους Cavaliers που την ίδια βραδιά τον δώσανε με ανταλλαγή στους Bulls. Στο Chicago αγωνίστηκε για τέσσερις σερί σεζόν, πριν μετακομίσει για άλλες τόσες στη New York και τους Knicks. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2008-2009 τον βρήκε στη Χρυσή Πολιτεία για χάρη των Warriors, από τους οποίους αποχώρισε μετά τη λήξη της σεζόν για την Atlanta και τους Hawks, τη φανέλα των οποίων φορούσε μέχρι πέρυσι.Σε 752 παιχνίδια , οι μέσοι όροι του ανέρχονται σε 15,4 πόντους, 3,9 ασίστ, 2,6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 32,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management