Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

22.12.11

Dalembert και Adrien στο Houston

Tι κι αν βρέθηκε ένα βήμα από την επιστροφή του στους Kings, δηλώνοντας μάλιστα-την περασμένη Τρίτη- πως είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στο Sacramento. O ίδιος απ' ότι φαίνεται επέλεξε την τελευταία στιγμή να πάρει άλλο μονοπάτι στην καριέρα του, υπογράφοντας στους Rockets.

O λόγος για τον Samuel Dalembert, ο οποίος είπε το "ναι" στην πρόταση των "ρουκετών"και θα είναι κάτοικος Houston για τα επόμενα δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του 30χρονου σέντερ προβλέπει διετή συνεργασία με απολαβές κοντά στα 7 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, με το σύλλογο του Texas να διατηρεί τη δυνατότητα της ανανέωσης για τον δεύτερο ή την εξαγορά του με την καταβολή 1,5 εκ. δολαρίων.

"Eίμαι ενθουσιασμένος που ο ίδιος θα είναι κάπου όπου πραγματικά ήθελε και όπου πρόκειται να έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί" δήλωσε ο ατζέντης του πρώην παίκτη των "βασιλιάδων"¨, Μarc Cornstein. H απόφαση του απόφοιτου του Seton Hall  να μετακομίσει στους Rockets, έφερε σύγχυση στο "στρατόπεδο" της πρώην ομάδας του, με τους ιδιοκτήτες Joe και Gavin Maloof  να δηλώνουν πως δεν υπήρχε αμοιβαία κατανόηση για την επιστροφή του στους "μωβ". Παράλληλα, οι τελευταίοι λίγα λεπτά πριν γνωστοποιηθεί η απόκτηση Dalembert από το Houston, ανακοίνωσαν την απόσυρση της προσφοράς τους προς τον Αϊτινό σέντερ.

Οι Τεξανοί έδωσαν μεγάλο βάρος στην ενίσχυση της frontline τους φέτος, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από τις κινήσεις τους, αφού ήταν στο "τραπέζι" των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή του Chris Paul στους Lakers, με σκοπό την κατάληξη του Gasol σε αυτούς. Επιπλέον, ενδιαφέρον υπήρξε και για τον Hilario Nene, που εν τέλει ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Nuggets, όπως και για την επιστροφή του Chuk Hayes, σε περίπτωση που "ναυαγούσε" του Dalambert.

O τελευταίος, τα οκτώ από τα εννιά χρόνια παρουσίας του στο ΝΒΑ τα πέρασε στη Philadelphia και τους Sixers, οι οποίοι ήταν και αυτο΄που τον επέλεξαν στο Νο 26 του πρώτου γύρου στο draft του 2001. Σε 662 αναμετρήσεις που βρέθηκε στο παρκέ έχει μέσους όρους καριέρας που ανέρχονται σε 8,1 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 1,9 μπλοκ σε 26,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Στο μεταξύ, τη φανέλα του Houston για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει και ο Jeff Adrien, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών, με τον πρώτο χρόνο να είναι μερικώς εγγυημένος και τις απολαβές του να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ο 25χρονος φόργουορντ τον περασμένο Ιούλιο συμφώνησε με την Benetton Treviso, ωστόσο χρησιμοποίησε τον ειδικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο του και το οποίο του έδινε την ελευθέρας του σε περίπτωση λήξης του lockout. Η περσινή σεζόν ήταν η rookie του στο ΝΒΑ, όπου αγωνιζόμενος σε 23 παιχνίδια με τους Warriors κατέγραψε 2,5 πόντους και 2,5 ριμπάουντ σε 8,5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management