Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

11.12.11

"Κέλτης" για ακόμη ένα χρόνο ο Green

Για χάρη της Βοστόνης θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Jeff Green,αφού συμφώνησε με τους Celtics και θα φοράει τη φανέλα τους για έναν ακόμη χρόνο, που θα του αποφέρει 9εκ. δολάρια.To ενδεχόμενο να άφηναν οι "Κέλτες" τον 25χρονο φόργουορντ  να συζητήσει διάφορες προτάσεις που θα έφταναν στα χέρια του-καθότι restricted free agent- από άλλες ομάδες, χωρίς να κάνουν κάποια κίνηση φάνταζε τουλάχιστον απίθανο. Αυτό καθώς οι "πράσινοι" θέλανε εξ αρχής να τον ανανεώσουν, αφού τον προορίζουν για διάδοχο του Paul Pierce και επιθυμούν η ομάδα του μέλλοντος να χτιστεί γύρω από αυτόν.

Ο απόφοιτος του Georgetown αποκτήθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου από τους Thunder, μαζί με τον Nenad Krstic, στο πλαίσιο της ανταλλαγής των Kendrik Perkins και Nate Robinson στην Oklahoma. Ο πρόεδρος του συλλόγου της Μασαχουσέτης, Danny Ainge, δήλωσε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του Green:''Eίναι υπέροχο να έχουμε τον Jeff πίσω μαζί μας.Αγαπάμε την ευελιξία που φέρνει στο ρόστερ μας και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της επιτυχίας που θα έχει φέτος αυτή η ομάδα''.

Η φετινή θα είναι η πέμπτη σεζόν του Green στο ΝΒΑ, ο οποίος είχε επιλεχθεί στο Νο5 του draft το 2007 από την τωρινή του ομάδα, που τον έδωσε απευθείας με ανταλλαγή στους -τότε- Supersonics.Σε 315 παιχνίδια(τα περισσότερα ως βασικός) έχει καταγράψει 13,9 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 33,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στην πρώτη του εμφάνιση με τη Βοστόνη έκανε double-double απέναντι στους Wizards σημειώνοντας 20 πόντους και μαζεύοντας 15 ριμπάουντ.

Στο μεταξύ, κάτι που παραλείψαμε να αναφέρουμε αφορά την απόκτηση και του Κenyon Dooling  από τους ''Κέλτες'', οι οποίοι πήραν επίσης και ένα πικ δευτέρου γύρου στο προσεχές draft, παραχωρώντας   τα δικαιώματα του Albert Miralles στα ''ελάφια''.

O 31χρονος γκαρντ δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περιμένανε όταν το 2000 επιλεγόταν στο νούμερο 10 του draft από τους Magic. Ωστόσο, στην 11ετή παρουσία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, έχει δώσει αρκετές βοήθειες στις ομάδες που αγωνίστηκε, ερχόμενος κατά κύριο λόγο από τον πάγκο. Συγκεκριμένα, έχει περάσει από Clippers, Heat, Magic,Nets ενώ πέρυσι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Milwaukee. Σε σύνολο 675 παιχνιδιών(μόλις τα 83 ως βασικός) έχει κατά μέσο όρο 7,2 πόντους, 2,3 ασίστ και 1,4 ριμπάουντ σε 19,8 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management