Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

7.12.11

Αποχωρεί ο Jefferson

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει μέσα στις επόμενες μέρες ο Richard Jefferson, καθώς οι Spurs αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο της αμνηστίας, που τους επιτρέπει να απαλλαγούν από το ''βαρύ'' του συμβόλαιο.

Ο 31χρονος σμολ φόργουορντ,  θα εισπράξει κανονικά τα υπόλοιπα 30,5 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπουν τα επόμενα τρία χρόνια του συμβολαίου του. Ωστόσο, θα δώσει μεγάλη ανάσα στο ταμείο του  San Antonio, καθώς όπως προκύπτει από τον όρο του "amnesty clause" το συμβόλαιο του δεν θα υπολογίζεται στο salary cap, ενώ οι ασπρόμαυροι δε θα χρειαστεί να καταβάλλουν και φόρο πολυτελείας.

Στα πλάνα των Τεξανών για την κάλυψη του κενού που θα αφήσει στο ρόστερ ο Jefferson βρίσκονται οι Caron Butler και Josh Howard, oι οποίοι είναι free agents και την τελευταία από Mavericks και Wizards αντίστοιχα. Να σημειωθεί πως ο απόφοιτος του κολεγίου της Arizona παρέμεινε πέρυσι στην ομάδα έπειτα από επιθυμία του Greg Popovic, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε ως βασικό σε 81 αναμετρήσεις. Παρόλα αυτά, ο τεχνικός των ''σπιρουνιών'' δε θα πρέπει να νιώθει και πολύ δικαιωμένος, αφού ο Jefferson τελείωσε την κανονική περίοδο με μέσο όρο 11 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 30,4 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management