Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

26.12.11

Το Κάρφωμα:Mε Pacers και Hornets

Εξαιρετικό ντεμπούτο το χθεσινό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για τη στήλη "Κάρφωμα", που πέτυχε σχεδόν το απόλυτο των σημείων. Η λέξη "σχεδόν" δεν θα υπήρχε στην παραπάνω πρόταση αν οι Thunder μας έκαναν την χάρη να επικρατήσουν με...μισό πόντο παραπάνω ώστε να παίρναμε ολόκληρο το 1,90 και όχι με ακριβώς 8 πόντους. Αυτό καθώς "κάθισε" επάνω στην διαφορά που είχε "χτίσει" με αποτέλεσμα οι Magic να το εκμεταλλευτούν και να την ρίξουν ως το μίνιμουμ που χρειαζόμασταν για να μη χάσουμε το δελτίο.

Στις υπόλοιπες επιλογές(Miami -4, Lakers-Bulls under 185,5 και Clippers -5,5) δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερο πρόβλημα και με εξαίρεση την δεύτερη περίοδο στο Staples Center  που μας άγχωσε για τα καλά, καταφέραμε να τα βγάλουμε με σχετική ευκολία. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, οπότε πάμε να δούμε τι θα κρατήσουμε από τα σημερινά, ευελπιστώντας πως θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά.

Δυάδα 1
Indiana Pacers-Detroit Pistons 1 με -8(1,90)
Πλήρης υποδέχεται το Detroit η Indiana, που θέλει να δείξει εξ αρχής τις άγριες διαθέσεις της για το φετινό πρωτάθλημα. Μοναδικό πρόβλημα για τον Frank Vogel αποτελεί ο αμφίβολος Jeff Pendergraph. Oι Pacers είναι ενισχυμένοι σε σχέση με την περασμένη σεζόν, με αποκορύφωμα την απόκτηση του David West. Εντός έδρας η απόδοση τους κυμαίνεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και ειδικά ομάδες  μικρομεσαίου επιπέδου δύσκολα καταφέρνουν να τους ακολουθήσουν στο σκορ. Κάτι ανάλογο περιμένω να δω και σήμερα, με το σύλλογο της Indianapolis να κερδίζει εύκολα και με διψήφια διαφορά. Από τα "πιστόνια" θα απουσιάσει ο Charlie Villanueva που είναι εκτίει τιμωρία από την περσινή σεζόν. Παρακολούθησα και τα δύο παιχνίδια του Detroit στην preseason και ομολογώ ότι κατέληξα στο συμπέρασμα πως θα είναι εύκολη λεία για τις περισσότερες ομάδες, ειδικά εκτός έδρας. Αν με διαψεύσουν χαλάλι τους....

Phoenix Suns-New Orleans Hornets 2 με +6,5(1,90)
Δε σας κρύβω ότι έμεινα έκπληκτος όταν είδα το +6,5 των Hornets μπροστά μου, σε σημείο που να με βάλει να σκεφτώ για πολύ ώρα για ποιο λόγο είναι τόσο υψηλό. Η απουσία του τιμωρημένου από την preseason Jarrett Jack θα μπορούσε να είναι ένας λόγος, το ότι η Νέα Ορλεάνη είναι μία εξ ολοκλήρου καινούργια ομάδα θα μπορούσε να είναι ένας δεύτερος. Αλλά με ποιόν?Με αυτούς τους Suns? Προσωπικά, θα πάρω το +6,5 και θα πω κι ευχαριστώ, τόσο πολύ το βλέπω. Οι φετινοί "'Ηλιοι" όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δεν με πείθουν καθόλου, θεωρώ πως δεν έχουν καμία πιθανότητα όχι να μπoυν, αλλά ούτε να φτάσουν κοντά στα playoff. Oι συντριβές από το Denver στην preseason έστειλαν τις πρώτες αποδείξεις για την εικόνα τους και δε μου φαίνεται πως είναι... πλαστές, ίσα ίσα.Μοναδικός αμφίβολος που ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στο παρκέ είναι ο Marcin Gortat. Από την άλλη δέχομαι ότι οι "σφήγκες" είναι μία νέα ομάδα και με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο(εκτός 2-3 εξαιρέσεων) δεν θα τους πόνταρα σήμερα.Έχουν πολύ ταλέντο στο ρόστερ και πρέπει να δέσουν. Η απουσία του Jack από το σημερινό παιχνίδι, είναι αναμφίβολα απώλεια, αλλά με το Phoenix αντίπαλο ξεπερνιέται και με παγκίτη(με συγχωρείτε αν ακούγομαι λιγάκι απόλυτος, απλά γράφω ότι ακριβώς βλέπω).

Δυάδα 2
Orlando Magic-Houston Rockets 2 με +5,5(1,90)
Με την εικόνα που παρουσιάζει η άμυνα των Magic δε βρίσκω τον τρόπο που θα τους επιτρέψει να πάρουν διαφορά στο παιχνίδι με τους Rockets, για να μην πω καλύτερα πως βλέπω περισσότερο τις "ρουκέτες" να φτιάχνουν διαφορά παρά το Orlando. H ομάδα του Stan Van Gundy έδωσε ήδη το πρώτο παιχνίδι της στην πρεμιέρα με τους Thunder, από τους οποίους γνώρισε την ήττα με 8 πόντους , κάτι που θα πρέπει να τους ευχαριστεί αφού η διαφορά θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η διπλή.Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο τεχνικός των Magic θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Στον αντίποδα, το Houston παραμένει το ίδιο "καυτό" επιθετικά όπως και την περασμένη περίοδο, αλλά και το  ίδιο κακό αμυντικά. Παρόλα αυτά, στις περισσότερες αναμετρήσεις δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα να κρατιέται κοντά στο σκορ, ακόμη και με ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς από τους φετινούς Magic. Kι αυτό φυσικά πιστώνεται στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία του. Μοναδικός απών πιθανότατα ο Patrick Patterson που δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Sacramento Kings-Los Angeles Lakers 2 με -2,5(1,90)
Το Sacramento είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και εξαιρετικούς σουτέρ στην περιφέρεια. Είναι αρκετά ενισχυμένο σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμη και αυτοί που αποχώρησαν καλύφθηκαν με ισάξιους και ίσως καλύτερους παίκτες. Παρόλα αυτά είναι ένα άκρως νεανικό σύνολο, το οποίο τουλάχιστον ακόμη δεν έχει εμπειρίες, κάτι που κατά την γνώμη μου θα στοιχίσει κατά τη διάρκεια της "σφιχτής" φετινής σεζόν. Ο Paul Westphal βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Από την άλλη οι Lakers, σαφώς και είναι μία από τις πλέον έμπειρες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία χθες έδωσε τον πρώτο της αγώνα με τους Bulls στο L.A. Είμαι σίγουρος πως ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως χάσανε αυτό το παιχνίδι. Παρουσίασαν μία πολύ καλή εικόνα, ειδικά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και νομίζω πως δεν άξιζαν αυτή την ήττα, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Από το σημερινο αγώνα θα απουσιάσουν και πάλι ο τιμωρημένος Bynum, αλλά και ο τραυματίας Caracter. Αν οι Lakers κέρδιζαν χθες το συγκεκριμένο ματς ποιλύ πιθανό να μην βρισκόταν στις επιλογές μου. Δεν ξέρω αν μπορείς να ρεφάρεις μία εντός έδρας ήττα από τους Bulls, με νίκη στο Sacramento, το σίγουρο πάντως είναι πως μετά από τέτοιο ξεκίνημα δεν χωράει "γκέλα" με τους "βασιλιάδες".Κι ας βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος.

Σημεία που μου αρέσουν επίσης και ίσως φτιάξω μία τριάδα

Milwaukee Bucks-Charlotte Bobcats under 179,5(1,90)
Portland Trail Blazers-Philadelphia 76ers 1 με -4,5(1,90)
San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies under 193,5(1,90)
Cleveland Cavaliers-Toronto Raprtors 2 με +2(1,90)

*Οι αποδόσεις είναι από την bet365
Seri
Orlando Magic-Houston Rockets οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα
Indiana Pacers-Detroit Pistons 195 ή λιγότεροι
Cleveland Cavaliers-Toronto Raptors οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα
Sacramento Kings-L.A Lakers 2 με 6 ή περισσότερους
Golden State Warriors-Chicago Bulls 2 με 7 ή περισσότερους


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management