Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

14.12.11

Nene παραμένει, Fernandez και Brewer έρχονται

Κάτοικος Denver θα παραμείνει για τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμη ο Hilario Nene, αφού είπε το "ναι" στην πρόταση των Nuggets και υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά 67 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, συμπαίκτες του Βραζιλιάνου  θα είναι οι Rudy Fernandez και Corey Brewer, τους οποίους το Dallas συμφώνησε να παραχωρήσει με αντάλλαγμα ένα πικ δευτέρου γύρου(το οποίο ανήκε αρχικά στους Grizzlies) για το draft του 2016.

Παρά το γεγονός πως ο 29χρονος σέντερ ήταν ένας από τους περιζήτητους free agent της αγοράς, έχοντας στα χέρια του προτάσεις από πολλές ομάδες που επιθυμούσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ο ίδιος προτίμησε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους "σβόλους". Αυτό, καθώς κανείς εκ των Nets, Rockets οι Pacers-που ενδιαφέρθηκαν πιο "ζωηρά" για την απόκτηση του- δε θα μπορούσε να του προσφέρει τα χρήματα που θα πάρει από τη νυν ομάδα του, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Nene είχε επιλεγεί από τους Knicks στη θέση επτά στο draft toy 2002, ωστόσο στους "πορτοκαλί" δεν αγωνίστηκε καθόλου, αφού δόθηκε απευθείας με ανταλλαγή στο σύλλογο του Colorado. Στην 9ετή παρουσία του στο ΝΒΑ δεν έχει φορέσει φανέλα άλλης ομάδας, ενώ οι μέσοι όροι καριέρας του ανέρχονται σε 12,3 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ και 1,2 κλεψίματα σε 29,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα και σε σύνολο 527 αναμετρήσεων.

Όσον αφορά το "πακέτο" Fernandez-Brewer που έστειλαν οι Mavs στο Denver για ένα...πακέτο τσίχλες(πικ δεύτερου γύρου το 2016) έχει κι αυτό την εξήγηση του. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Texas ήθελε να ξεφορτωθεί κάποια από τα συμβόλαια των παικτών της, διότι  είχε επιβαρυνθεί αρκετά με τις προσθήκες που είχε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής. Άλλωστε, απ'ότι έχει φανεί με τις έως τώρα κινήσεις, ο Mark Cuban προετοιμάζει το έδαφος για το ερχόμενο καλοκαίρι κάνοντας μία γενική "εκκαθάριση" στο ρόστερ, η οποία θα του επιτρέψει να φέρει στο Dallas κάποιο-α από τα μεγάλα ονόματα που θα κυκλοφορούν στην αγορά των ελευθέρων(D.Williams, D.Howard).

Παρόλα αυτά, ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ δεν φάνηκε να ενοχλείται με την παραχώρηση του στη ομάδα του George Karl, πράγμα που τόνισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter:"Επόμενος προορισμός Denver!!! Ξέρετε ότι το ΝΒΑ μπορεί να προσφέρει τέτοιες εκπλήξεις. Τώρα θα συνεχίσω να βελτιώνομαι να μαθαίνω πολλά, από έναν από τους καλύτερους προπονητές(σ.σ. George Karl)" . Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη και ο ίδιος έψαχνε τρόπο να αλλάξει ομάδα ή ακόμα και να παραμείνει στην Ευρώπη για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον γνώριζε πως στους πρωταθλητές δεν θα είχε πολύ χρόνο συμμετοχής. Να σημειωθεί ότι ο Ισπανός δεν πρόλαβε να αγωνιστεί με τη φανέλα των Mavericks, αφού το καλοκαίρι παραχωρήθηκε στους τελευταίους από το Portland, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το lockout. Επιπλέον, ούτε στο training camp της πρώην πλέον ομάδας του βρέθηκε, αφού αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με τη βίζα του και παρέμενε στην πατρίδα του.

Ο Fernandez επιλέχθηκε από τους Suns στην 24η θέση στο draft του 2007, ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ στους "'Ηλιους" αφού ανταλλάχθηκε κατευθείαν στους Blazers. Σε 218 παιχνίδια με το σύλλογο του Oregon έχει 9,1 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Από την άλλη, ο Brewer επιλέχθηκε από τους Timberwolves στο Νο7 του draft την ίδια χρονιά, όπου αγωνίστηκε μέχρι πέρυσι το Μάρτιο όταν και έμεινε ελεύθερος για να υπογράψει συμβόλαιο με τους Τεξανούς. Σε 245 αναμετρήσεις που βρέθηκε στο παρκέ έχει κατά μέσο όρο 8,9 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,3 κλεψίματα σε 24,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management