Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

22.12.11

Ένας πρωταθλητής στους Nets

Σε συμφωνία με τον free agent DeShawn Stevenson ήρθαν οι Nets και απομένει μόνο οι υπογραφές και η ανακοίνωση της απόκτησης του, ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ θα είναι μονοετές και θα του αποφέρει 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που για να του καταβληθεί, τα "δίχτυα" χρειάστηκε να κάνουν χώρο στο salary cap τους αποδεσμεύοντας τον Stephen Graham. Με αυτό τον τρόπο γλίτωσαν τα 1,1 εκ. δολάρια που προβλέπονταν στο συμβόλαιο του τελευταίου, ενώ απομένουν περίπου 9,5 εκ. δολάρια στο salary του συλλόγου.

Ο άλλοτε παίκτης των Jazz, αν και παρέμεινε για μεγάλο-συγκριτικά με άλλους- χρονικό διάστημα στην αγορά των ελευθέρων, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το πολυετές συμβόλαιο που αναζητούσε. Έτσι, στο τέλος επέλεξε να πει το "ναι" στην ομάδα του Newark και να προσπαθήσει με την απόδοση του να πείσει τον Avery Johnson για την παραμονή, η οποία πιθανότατα θα ανταμειφθεί με ένα πολυετές συμβόλαιο.Κάτι που δεν θα δυσκολευτεί να κάνει ο πρωταθλητής με τους Mavericks, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που θεωρείται πολύ καλός αμυντικός, ενώ και επιθετικά το περιφερειακό σουτ του θα ζήλευαν πολύ.Παρόλα αυτά, το σκεπτικό της απόφασης του μονοετούς συμβολαίου, το οποίο προτάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των παικτών που ήρθαν στο New Jersey, έχει να κάνει με την ευελιξία που θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ  οι ιθύνοντες του συλλόγου, αφού δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη την περίπτωση του Dwight Howard.

Οι Nets θα γίνουν η πέμπτη ομάδα της οποίας τη φανέλα θα φορέσει ο Stevenson, αφού στο παρελθόν πέραν του Dallas, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Jazz, Magic και Wizards. Mάλιστα, οι πρώτοι τον είχαν επιλέξει και στο Νο23 του πρώτου γύρου στο draft του 2000, ενώ με τους "Μορμόνους" πραγματοποίησε την παραγωγικότερη χρονιά της καριέρας του. Στα 717 παιχνίδια που πήρε χρόνο συμμετοχής, οι μέσοι όροι καριέρας του ανέρχονται σε 7,7 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ σε 22,7 λεπτά ανά αγώνα.

Όσον αφορά τον Graham, πρόκειται για έναν από τους "γυρολόγους" της λίγκας, καθώς στις μόλις έξι σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έχει αγωνιστεί συνολικά σε επτά διαφορετικές ομάδες, αφού πέραν των "διχτύων"  πέρασε και από  Bulls,Cavaliers, Rockets,Blazers,Pacers και Bobcats. Ο 29χρονος σμολ φόργουορντ σε 239 αναμετρήσεις έχει καταγράψει 4 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 12,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management