Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

27.12.11

Αφιέρωμα: Northwest Division


Denver Nuggets

Η μετά-Carmelo εποχή δεν αποδείχθηκε τόσο τραγική όσο από πολλούς προβλεπόταν. Αντιθέτως, ο George Karl σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο, το οποίο έδειχνε πως δεν είχε καμία ανάγκη τον σταρ του και λειτουργούσε περισσότερο σαν ομάδα(τουλάχιστον επιθετικά). Έτσι, κατάφερε να φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση της Δυτικής περιφέρειας(50-32), με όπλο το «κάστρο» του  Pepsi Center που έπεσε μόλις οκτώ φορές, δίνοντας στο Denver το δεύτερο καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ στη Δύση. Φέτος η ενίσχυση των «σβόλων» κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο οι δύο πρώτοι στόχοι που δεν ήταν άλλοι από την ανανέωση των Nene και Afflalo επετεύχθησαν, την στιγμή που για ένα…πακέτο τσίχλες κάτοικοι Colorado γίνανε οι Rudy Fernandez και Corey Brewer.  Tο μεγάλο «αγκάθι» ακούει στο όνομα  Wilson Chandler, ο οποίος «κόλλησε» στην Κίνα, ενώ ήταν restricted free agent κάτι που επέτρεπε στο σύλλογο του να ισοφαρίσει οποιαδήποτε πρόταση και να τον ανανεώσει. Πάντως στη φετινή ομάδα ενεργό ρόλο συμμετοχής θα έχει και ο «δικός» μας Κώστας Κουφός(ή Κούφος αν θέλετε), ο οποίος υπολογίζεται πολύ για αντι-Nene από τον George Karl. Παρόλα αυτά για ακόμα μία σεζόν- απ’ότι φάνηκε και στην preseason -οι Nuggets θα είναι μία ομάδα «όσα φάμε, κι όσα βάλουμε» με στόχο το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην οκτάδα.

Πρόβλεψη: Τρίτοι στη Νοrthwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Νene, Afflalo, Galinari
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Farried, Koufos, Τy Lawson
Προπονητής: George Karl
2010-2011 season: 50-32, Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Oklahoma

Ρόστερ:
Arron Afflalo(G)
Chris Andersen(F-C)
Corey Brewer (F)
DeMarre Carroll (F)
Kenneth Faried (F)
Rudy Fernandez(G)
Danilo Gallinari(F)
Jordan Hamilton(G-F)
Al Harrington(F)
Kostas Koufos(C)
Ty Lawson(G)
Andre Miller(G)
Timofey Mozgov(C)
Nene(C)
Julyan Stone(G)

Oklahoma City Thunder

Αν κρίνουμε από την ποιότητα του ρόστερ της Oklahoma, ο χαρακτηρισμός  ως ομάδα «έκπληξη» όσον αφορά την περσινή παρουσία της στα playoff ίσως και να την αδικεί. Ωστόσο, όταν μένουν εκτός Spurs και Lakers από τον πρώτο και δεύτερο γύρο της postseason αντίστοιχα, ενώ η ίδια συνεχίζει μέχρι τον τελικό της Δύσης, μόνο ως τέτοια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Φέτος είναι ξεκάθαρο πως θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί στους μεγάλους τελικούς, όταν ήδη θεωρείται εκ των φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στη Δυτική περιφέρεια. Το έμψυχο δυναμικό παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο, αφού η μόνη προσθήκη είναι ο Lazar Hayward, ενώ αποχώρησαν οι Vaden και Mullens, παίκτες δηλαδή που απλά γέμιζαν τον πάγκο. Αυτό της δίνει τουλάχιστον ένα point παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους σε ότι έχει να κάνει με την χημεία της ομάδας. Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει ο Russell Westbrook, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους άσους του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να αφήσει στην άκρη τον εμφανή εγωισμό του και το σκεπτικό «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»  βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας του.  Στα θετικά και ο λεπτός πλέον Kendrick Perkins, που έχασε αρκετά κιλά ώστε να μην επιβαρύνονται τα γόνατα του, πράγμα όμως που μπορεί να του δημιουργήσει μειονέκτημα κόντρα σε παχύτερους αντιπάλους.

Πρόβλεψη: Πρώτοι στη Northwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Durant, Westbrook
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Ibaka, Harden, Perkins
Προπονητής: Scott Brooks
2010-2011 season: 55-27, Φιναλίστ των τελικών της Δύσης, αποκλείστηκε από τους Mavericks

Ρόστερ:
 Cole Aldrich(C)
 Nick Collison(F-C)
 Daequan Cook(G)
Kevin Durant(F)
 James Harden(G)
 Lazar Hayward(F)
Serge Ibaka(F-C)
Royal Ivey(G)
Reggie Jackson(G)
Eric Maynor(G)
Nazr Mohammed(C)
 Kendrick Perkins(C)
Ryan Reid(F)
Thabo Sefolosha (G)
Russell Westbrook(G)

Minnesota Timberwolves

To μοναδικό θετικό που θα μπορούσε να κρατήσει η  Minnesota από την περασμένη χρονιά, είναι η ανάδειξη του Kevin Love ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ΝΒΑ. Η παρουσία της ήταν απογοητευτική, αφού βρέθηκε στον πάτο της Δύσης με 17-65, ρεκόρ χειρότερο και από αυτό του Cleveland στην Ανατολή. Παρόλα αυτά, της δόθηκε η ευκαιρία να επιλέξει στο Νο2 του draft και να κάνει «λύκο» τον Derrick Williams, έναν παίκτη που πολλοί θεωρούν ακόμη πως έπρεπε να βρεθεί στο Νο1. Παράλληλα,  η άφιξη του Ricky Rubio έστω και καθυστερημένα κατά μία χρονιά τους προθέτει επιπλέον νιάτα και ταλέντο στην ήδη νεανική ομάδα τους, κάτι που ωστόσο στην πορεία ενδέχεται να γυρίσει «μπούμερανγκ» λόγω έλλειψης πείρας. Αυτό πάντως δεν δείχνει να προβληματίζει άμεσα τους Timberwolves, αφού αρχικός στόχος είναι το «χτίσιμο» ενός συνόλου που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και όχι απαραίτητα τον φετινό. Στα θετικά η προσθήκη ενός πρωταθλητή όπως ο J.J Barea, που σε συνδυασμό με τους Love και Beasley έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν επίπεδο τους «λύκους». Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει και στο νέο προπονητή, Rick Adelman, ο οποίος έχει δείξει πως ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίκτες του.

Πρόβλεψη: Τέταρτοι στη Northwest
Σημαντικότεροι παίκτες:  Love, Beasley, J.J Barea
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Williams, Rubio, Webster
Προπονητής: Rick Adelman
2010-2011 season: 17-65, Δεν έπαιξε playoff

Ρόστερ:
Jose Barea(G)
 Michael Beasley(F)
Wayne Ellington(G)
 Wesley Johnson(G-F)
Malcolm Lee(G)
Kevin Love(F-C)
Darko Milicic(C)
Brad Miller(C-F)
Nikola Pekovic(C)
Anthony Randolph(F)
Luke Ridnour(G)
Ricky Rubio(G)
Anthony Tolliver(F)
Martell Webster(G-F)
Derrick Williams(F)

Portland Trail Blazers

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά για τους Blazers, αφού μετά το «σοκ» της αποχώρησης Roy από την ενεργό δράση, ήρθε να προστεθεί η ακόμη μία σεζόν χωρίς τις υπηρεσίες του Greg Oden. Στο Portland τον περίμεναν το Φλεβάρη, ωστόσο τα γόνατα του είχαν …διαφορετική άποψη και θα τον κρατήσουν εκτός για όλο το χρόνο. Το κενό του πρώτου πάντως καλύφθηκε με τον ίσως καλύτερο σουτέρ της αγοράς των free agent, Jamal Crawford. Kάτι που δεν συνέβη  και με τον δεύτερο, καθώς πίσω από τον LaMarcus Aldridge ο οποίος αναμένεται να εξελιχθεί σε νέο ηγέτη της ομάδας, επικρατεί το χάος(στους ψηλούς). Ο Marcus Camby είναι ένας αξιόλογος σέντερ που ωστόσο ταλαιπωρείται από συχνούς τραυματισμούς, ενώ ο Κurt Thomas έχει πατήσει πλέον τα 39. Το πλεονέκτημα του συλλόγου της Rip City, έχει να κάνει με την γεμάτη περιφέρεια, αφού παίκτες όπως οι Βatum, Felton, Matthews και Crawford λίγες ομάδες διαθέτουν, την στιγμή που στο Portland ευελπιστούν να πάρουν ακόμη περισσότερα και από την παρουσία του Gerald Wallace. Στόχος για φέτος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την είσοδο στην οκτάδα, με ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Πρόβλεψη: Δεύτεροι στη Northwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Aldridge, Crawford, Wallace
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Felton, Matthews, Batum
Προπονητής: Nate McMilan
2010-2011 season:  48-34, Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Mavericks

Ρόστερ:
LaMarcus Aldridge(F)
Luke Babbitt(F)
Nicolas Batum(F)
 Marcus Camby(C)
 Jamal Crawford(G)
 Raymond Felton(G)
Armon Johnson(G)
 Chris Johnson(F)
Wesley Matthews(G)
Greg Oden(C)
Craig Smith(F)
Nolan Smith(G)
Kurt Thomas(F)
Elliot Williams(G)
Gerald Wallace(F)

Utah Jazz

Στην μετά-Sloan εποχή πέρασε από πέρυσι η Utah, καθώς ο πολύπειρος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει τον πάγκο της έπειτα από 23 χρόνια, ενώ στη συνέχεια παραχωρήθηκε και ο Deron Williams. Η διοίκηση των «Μορμόνων» έδωσε τα ηνία της ομάδας  στον Τyrene Corbin, ένα rookie τεχνικό που αποτελούσε έναν από τους βοηθούς του Sloan. Το έργο του ήταν εξ αρχής δύσκολο, αφού έπρεπε να συνεφέρει μία ομάδα που μόλις είχε χάσει τον…πατέρα και τον καλύτερο παίκτη της, βρίσκοντας την κατάλληλη «μαγιά» ώστε να ταιριάξει στο σύνολο τους Favors και Harris, που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής Williams στους Nets. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, με το σύλλογο του Salt Lake να «μπάζει» από παντού αμυντικά, να τερματίζει με 39-43 και να μένει εκτός playoff ύστερα από πέντε χρόνια.  Ίδιος και ο φετινός στόχος για το νέο προπονητή της  Utah, που θα προσπαθήσει να «δέσει» και να «χτίσει» μία νέα ομάδα που θα επιστρέψει στα playoff τα επόμενα χρόνια, καθώς οποιαδήποτε αναφορά για ανάλογες βλέψεις  φέτος φαντάζουν απαγορευτικές. Οι προσθήκες των Enes Kanter και Alec Burks(Νο3 και 12 αντίστοιχα στο draft) αποτελούν στοιχήματα που στη Utah ευελπιστούν να…πληρωθούν , ενώ το ίδιο ισχύει και για την απόκτηση Josh Howard,ο οποίος αν έχει να προσφέρει αυτά που πρόσφερε στο Dallas, θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Πρώτα «βιολιά» θα είναι και φέτος οι Jefferson-Millsap, που σε συνδυασμό με τους Favors -Kanter συνθέτουν μία από τις πιο πλήρεις frontline της λίγκας, ενώ παράλληλα υπάρχει και άφθονο ταλέντο που πηγάζει από τους Hayward, Miles και Harris.

Πρόβλεψη: Πέμπτοι στη Northwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Jefferson, Millsap, Harris
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Howard, Hayward, Favors
Προπονητής: Tyrone Corbin
2010-2011 season: 39-43, Δεν έπαιξε playoff

Ρόστερ:
Raja Bell(G)
 Alec Burks(G)
 Jeremy Evans(F)
Derrick Favors(F)
Devin Harris(G)
Gordon Hayward(F)
 Josh Howard(F-G)
 Al Jefferson(C-F)
Enes Kanter (C)
CJ Miles(G-F)
Paul Millsap(F)
Jamaal Tinsley(G)
Earl Watson(G) 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management