Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

23.12.11

Κάλυψαν το κενό με Okur

Η απογοήτευση στο "στρατόπεδο" των Nets μπορεί να είναι διάχυτη μετά τον τραυματισμό και την απουσία του Brook Lopez (περίπου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου), ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του New Jersey να κινηθεί άμεσα και να καλύψει το κενό του. Η τελευταία απέκτησε τον Mehmet Okur, προσφέροντας στους Jazz ένα πικ δευτέρου γύρου για το draft του 2015.

Οι "Μορμόνοι" χωρίς να το σκεφτούν ιδιαίτερα έστειλαν τον 32χρονο σέντερ στο Newark, καθώς απ' ότι φάνηκε επιθυμία τους ήταν να κάνουν χώρο στο salary cap και τι καλύτερο από το να ξεφορτωθούν τα 10,8 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν στο συμβόλαιο του Τούρκου. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως το χεράκι του στην ανταλλαγή έβαλε και ο Derron Williams, ο οποίος διατηρεί ακόμη πολύ καλές φιλικές σχέσεις με τον πρώην συμπαίκτη του. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο άλλοτε παίκτης των Pistons μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως δεν θα "βαρύνει" παρά μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν το salary των "διχτύων".

Ο Okur επιλέχθηκε από το Detroit στο Νο9 του δευτέρου γύρου στο draft του 2001 και αγωνίστηκε στα "πιστόνια" τα δύο πρώτα χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ, όπου έγινε ο πρώτος Τούρκος παίκτης που κατακτά πρωτάθλημα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Εν συνεχεία μετακόμισε στη Utah, στην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του για επτά σεζόν, από τις οποίες οι έξι ήταν γεμάτες, αφού είτε στη βασική πεντάδα, είτε ακόμη ερχόμενος από τον πάγκο δεν έπεσε ποτέ κάτω από τις 72 συμμετοχές σε μία χρονιά. Αυτή που δεν υπήρξε θετική για τον ίδιο ήταν η περσινή, καθώς αντιμετώπισε σοβαρό τραυματισμό που τον υποχρέωσε να βρεθεί στο παρκέ μόλις σε 13 αγώνες των Jazz. Σε συνολικά  617 παιχνίδια οι μέσοι όροι καριέρας του ανέρχονται σε 13,7 πόντους, 7,1 ριμπάουντ  και 1,7 ασίστ σε 29,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management