Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

16.12.11

Τέλος ο Outlaw, ήρθαν Williams και Udoka

Σε τρεις κινήσεις προχώρησαν οι Nets τις τελευταίες ώρες, αφού χρησιμοποίησαν τον ειδικό όρο της αμνηστίας αποδεσμεύοντας τον Travis Outlaw, ενώ παράλληλα απέκτησαν τους Ime Udoka και Shawne Williams.

Tα "δίχτυα" επιθυμούσαν πριν ακόμα από το ξεκίνημα του training camp να ξεφορτωθούν το "βαρύ" συμβόλαιο του 27χρονου σμολ φόργουορντ και ο τελευταίος τους έδωσε και ένα λόγο παραπάνω, όταν προσήλθε στις εγκαταστάσεις της ομάδας με σπασμένο χέρι. Έτσι, οι ιθύνοντες της ομάδας του New Jersey κατέφυγαν στη λύση του "amnesty clause", τη στιγμή που ο άλλοτε παίκτης των Blazers είχε ακόμη τέσσερα χρόνια συμβόλαιο και 28 εκατομμύρια δολάρια να λαμβάνει. Τα χρήματα όπως εξυπακούεται θα του καταβληθούν κανονικά, ωστόσο δεν θα υπολογίζονται στο salary cap του συλλόγου.

"Είπα στον Travis, ότι αυτό είναι μέρος της επιχείρησης. Είναι η ικανότητα να έχουμε ευελιξία(σ.σ οικονομική)" δήλωσε αρχικά ο general manager των Nets, Billy King, για να συνεχίσει:''Δεν έχει να κάνει με εσένα. Πρέπει να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερη  ευελιξία στην ομάδα".

Ο Outlaw επιλέχθηκε στο Νο23 στο draft του 2003 από τους Blazers, στους οποίους αγωνίστηκε για τα επόμενα επτά χρόνια, πριν μετακομίσει μέσω ανταλλαγής στο L.A και τους Clippers. Σε 482 παιχνίδια που βρέθηκε στο παρκέ έχει καταγράψει 9,5 πόντους και 3,4 ριμπάουντ σε 22,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Όσον αφορά τους νεοαποκτηθέντες, την απόκτηση Williams επιβεβαίωσε ο προπονητής της ομάδας του Newark, Avery Johnson, πριν ακόμη την ανακοινώσει ο general manager, Billy King, ο οποίος τόνισε ότι:''Ψάχναμε ένα τέτοιο παίκτη, στην προσπάθεια μας να χτίσουμε την ομάδα". Ο 25χρονος σμολ φόργουορντ-σύμφωνα με πληροφορίες-υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει συνολικά 6,1 εκ. δολάρια και αποτελεί ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Outlaw.Βρέθηκε πολύ κοντά στο να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Knicks, αλλά παρόλα αυτά επέλεξε τελικώς το New Jersey.

Αυτή θα είναι η πέμπτη χρονιά του απόφοιτου του Memphis στο ΝΒΑ, ο οποίος έγινε draft(θέση 17) από την Indiana το 2006, όπου και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για δύο χρόνια. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στο Dallas, ενώ πέρυσι ήταν βρέθηκε στη Νew York για χάρη των Knicks. Σε 190 αναμετρήσεις που πήρε χρόνο συμμετοχής οι μέσοι όροι καριέρας του είναι 5,9 πόντους και 2,9 ριμπάουντ  σε 15,9 λεπτά ανά αγώνα.

Τέλος, ο Udoka υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους χωρίς πάντως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, ενώ και οι απολαβές του 34χρονου σμολ φόργουορντ  δεν έχουν γίνει γνωστές.Ο απόφοιτος του Portland State ήταν free agent (όπως και ο Williams) με τους Nets να τον επιλέγουν ως back up λόγω κυρίως της εμπειρίας του. Βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη για επτά χρόνια, έχοντας φορέσει κατά σειρά τις φανέλες των Lakers, Knicks, Blazers, Spurs και Kings. Σε 316 αναμετρήσεις που βρέθηκε στο παρκέ έχει κατά μέσο όρο 5,2 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 18,1 λεπτά ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management