Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

27.12.11

Το Κάρφωμα: Over στο "ελάφια-λύκοι"

To βασικό μας δελτίο πέρασε και χθες, με τους Pacers και Hornets να μην μας κουράζουν(ψυχολογικά) ιδιαίτερα και να μας δίνουν το -8 και +6,5 αντίστοιχα. Μάλιστα, η Indiana κέρδισε πολύ πιο εύκολα από αυτό που δείχνουν οι 11 πόντοι διαφοράς, ενώ και οι "σφήγκες" αν και έμειναν πίσω μέχρι και με έξι πόντους εν τέλει κέρδισαν κι από πάνω.

Το δεύτερο δελτίο ήταν αυτό που δεν πήγε καθόλου καλά, αφού Rockets και Lakers δεν μας έκαναν το χατίρι, όσο κι αν τους πιστέψαμε. Οι "ρουκέτες" ακολουθούσαν από κοντά καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κι ακόμη και όταν η διαφορά έφτανε σε διψήφιο, έβρισκαν τρόπο να την ρίξουν. Παρόλα αυτά στο τέλος μίλησε ο Turkoglu, που θυμήθηκε ξαφνικά πως είναι να παίζεις μπάσκετ και με 23 πόντους(10/14 f,g και 3/4 τριπ.)  μας "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες. Την στιγμή που "απών" από όλο σχεδόν το παιχνίδι ήταν ο Kevin Martin για το Houston. Στους Lakers πιστέψαμε πως μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Staples και την άδικη -λόγω της απόδοσης τους- ήττα από τους Bulls, θα "ρεφάρανε" με εύκολο διπλό στο Sacramento. Τελικά, την αναμέτρηση την διαβάσαμε εντελώς λάθος απ' ότι αποδείχτηκε και το εύκολο διπλό μετατράπηκε σε "δυνατό" άσσο.

Κρατάμε, το λάθος διάβασμα που κάναμε στο Kings-Lakers ως "μάθημα" και το ταμείο της βασικής δυάδας και συνεχίζουμε στα σημερινά, που η αλήθεια είναι ότι κρύβουν μεγάλες παγίδες και καλό θα ήταν να πάμε σε ένα "χαλαρό" bet, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως. Για να δούμε τι "ψαριά" θα βγάλουμε σήμερα.

Δυάδα 1
Milwaukee Bucks-Minnesota Timberwolves over 192(1,90)

Αναμφίβολα είμαι της άποψης ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε παιχνίδι όμως. Ωστόσο, δεν μπορώ να παραβλέψω πως δύο από τις πιο under ομάδες του πρωταθλήματος βγάλανε ξεκούραστο over χθες το βράδυ. Αναφέρομαι φυσικά στο Bobcats-Bucks όπου μπήκανε συνολικά 191 πόντοι, δηλαδή αρκετά πάνω από το 179,5 αν δε κάνω λάθος που κυκλοφορούσε το under. Σήμερα, τα "ελάφια" υποδέχονται την Minnesota και αν κατάφεραν να σκοράρουν 95 πόντους στις "αγριόγατες"(που αναμφίβολα παίζει τουλάχιστον μία στοιχειώδη άμυνα) δε νομίζω να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα με μία ομάδα που δε γνωρίζει τη σημαίνει η λέξη άμυνα. Από την άλλη, οι Timberwolves μου άρεσαν πολύ περισσότερο από πέρυσι σαν ομάδα, αλλά παραμένει ένα σύνολο με πολύ κακή αμυντική λειτουργία και αντίστοιχα "καυτή" επιθετική. "Απών" από το Μilwaukee οι τραυματίες Mbah a Moute και Delfino, με τον τελευταίο να έχει κάποιες πιθανότητες να βρεθεί έστω και για λίγο στο παρκέ.  Οι "λύκοι" θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Pekovic, Webster και Miller που θα επιστρέψουν τέλη Γενάρη.

Νew Jersey Nets-Atlanta Hawks 1 με +4,5(1,90)
Οι Nets ξεκίνησαν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις περνώντας από την Washington με το διπλό, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 21 πόντους διαφορά. Τελικά, με πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να φέρουν "τούμπα" το παιχνίδι και να πανηγυρίσουν τη νίκη, με μπροστάρηδες τους Kris Humphries(21 π., 16 ριμπ,) και Deron Williams(23π., 9ασ., 8 ριμπ.). Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η απουσία του Brook Lopez δε φάνηκε ιδιαίτερα, με το New Jersey να έχει συνολικά 58 ριμπάουντ έναντι 39 των Wizards, αλλά και 10 επιθετικά παραπάνω(18 έναντι 8). Παράλληλα και ο Johan Petro που κλήθηκε να καλύψει το κενό του, είχε αρκετά καλή παρουσία με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ. Όσον αφορά τους Hakws, σήμερα δίνουν το πρώτο τους παιχνίδι και με εξαίρεση τη γνωστή απουσία του Kirk Hinrich δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα τραυματισμών. Η αλήθεια είναι πως τα φετινά "γεράκια" δεν φαίνονται το ίδιο δυνατά με πέρυσι. Ο Jamal Crawford αποτελεί παρελθόν και μαζί του οι πολύτιμοι bench points που έδινε στην ομάδα. Eπιπλέον, διακρίνω πρόβλημα στη θέση του σέντερ όπου υπάρχουν μόνο οι Zaza Pachulia και Jason Collins, αφού Josh Powell και Hilton Armstrong αποτελούν παρελθόν, με την Atlanta να μην ενισχύεται με κάποιο παίκτη στη θέση 5. Ερωτηματικό αποτελεί και το κατά πόσο ο Jeff Teague μπορεί να σταθεί ως βασικός πλέι μέικερ, ώσπου να επιστρέψει ο Hinrich, παρόλο που πέρυσι έκανε κάποια πολύ καλά παιχνίδια.Noμίζω πως σήμερα η Atlanta θα έχει δύσκολο έργο στο Prudential με τους "αγριεμένους" Nets, όπου εντός είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για κάθε ομάδα.Προσωπικά αυτό το +4,5 μου κάνει και θα το τιμήσω.

Προσανατολίζομαι και σε μία δεύτερη δυάδα, σε ένα πιο χαλαρό bet και η οποία θα περιλαμβάνει

Los Angeles Lakers-Utah Jazz 1 με -4,5(1,90)
Portland Trail Blazers-Sacramento Kings over 195(1,90)


Seri
New Jersey Nets-Atlanta Hawks οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα
Miami Heat-Boston Celtics 1 με 8 ή περισσότερους
Los Angeles Lakers-Utah Jazz 1 με 5 ή περισσότερους

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management