Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

8.12.11

Paul, Howard ή το μεγάλο κόλπο...


 Περιμένοντας τις πρώτες κινήσεις των ομάδων με αγωνία, καθώς η μέρα που τα πρώτα ονόματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται δεν είναι μακριά, κάθισα και "μελέτησα" ενδεχόμενες μετακινήσεις-ανταλλαγές παιχτών, που τα τελευταία 24ωρα είναι κάτι παραπάνω από φημολογίες.
 Με τη βοήθεια του trade machine του espn, κάθισα και "έπαιξα" με πιθανές ανταλλαγές, που προσωπικά θα ήθελα να δω.
E ναι, λοιπόν... το παραδέχομαι! Έφερα στην ομάδα τον Howard και τον Paul με 3-4 κλικ... Ορίστε δείτε εδώ!
 Εντάξει, τώρα για να είμαι ειλικρινής, ωραία θα ήταν, αλλά λίγο επιστημονική φαντασία. Κυρίως για τη Νέα Ορλεάνη, που για να μου δώσει τον Paul, έστειλα εκεί τον Odom και τον Fisher. Φυσικά δεν συμπεριέλαβα πιθανά 1st/2nd round picks που μπορεί να έχουν να δώσουν οι λιμνάνθρωποι, ωστόσο με δεδομένο μόνο τους όρους του salary cap το trade είναι δυνατό να συμβεί.

 Όσον αφορά στον Howard εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Στέλνω δυο καλά ονόματα στη Φλόριντα. Τους Gasol και Bynum, αν και ο ένας λόγω ηλικίας και ο άλλος λόγω τραυματισμών δεν δείχνουν να είναι σοβαρές περιπτώσεις για να δώσεις τον καλύτερο σου παίχτη. Ο Turkoglu αναγκαστικά πηγαίνει στο Los Angeles, γιατί δεν χωράει στο cap των Magic. Αυτός και ο Arenas είναι αυτοί που πρέπει να ξεφορτωθούν λόγω των συμβολαίων τους, επομένως το όποιο trade για τον Dwight Howard, θα πρέπει να καλύπτει και ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 Έχω την αίσθηση ότι οι Lakers θα πάρουν έναν από τους δύο. Από τη μια ο Bryant, από την άλλη το brandname της ομάδας και το Los angeles. Καλώς ή κακώς είναι πειρασμός για τον οποιονδήποτε. Ο Τζέρι Μπας δεν έχει τη διάθεση, όπως φάνηκε και πέρσι να σπρώξει χρήμα στην ομάδα. Βέβαια το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας προβλέπει... 200Μ δολάρια για κάθε ένα από τα επόμενα 5 χρόνια... Ναι σωστά διαβάσατε. Επομένως σωστά θα αναλογιστεί κανείς ότι το franchise μπορεί να τρέξει μόνο του, με τους μισθούς σε έναν χρόνο από τώρα να είναι περίπου σε αυτό το νούμερο, ενώ η εμπορική εκμετάλλευση της ομάδας θα καλύψει όλα τα πιθανά λειτουργικά της έξοδα.
Είναι αλήθεια, τουλάχιστον σύμφωνα με τον υιό του Μπας, ότι οι Lakers δεν είναι προσοδοφόρα εταιρία τα τελευταία χρόνια. Αλλά ακόμα και στην Αμερική, που το χρήμα είναι ο μοχλός των πάντων, υπάρχει κάτι ακόμα από παράδοση και ιστορία (θέλω να πιστεύω).

 Και τα γράφω όλα τα παραπάνω, διότι θεωρώ υποχρέωση της διοίκησης να κάνει τα πάντα για να φέρει τους δύο superstar και να γίνει το αντίπαλο δέος στην τριπλέτα της Νότιας Ακτής. Πρέπει να γεμίσει και το άλλο χέρι με δαχτυλίδια, πως να το κάνουμε...
Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για ένα 52-14 ή κάτι τέτοιο. Η συζήτηση που γίνεται είναι ποιον θα έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα στους δύο. Όπως είδατε στο εικονικό trade που έκανα, το μόνο που "κολλάει" είναι αριθμοί, γιατί μην μου πει κανείς ότι στη Νέα Ορλεάνη τρώνε κουτόχορτο. Επομένως το πράγμα στο Λος Άνχελες έχει δύο όψεις:

α) Παίρνεις τον Paul, δίνεις Βynum/Odom ή Gasol/Odom. Αναγκαστικά πρέπει να κρατήσεις έναν από τους δύο, γιατί ξεμένεις από center και τη χρονιά δεν τη βγάζεις. Αν τώρα μείνεις με τον Bynum ρισκάρεις να τον δεις στον πάγκο με πολιτικά για 35 παιχνίδια. Αν από την άλλη μείνεις με τον Gasol θα έχεις μια εξαιρετική τριάδα επιθετικά, ενώ αμυντικά χάνεις σε δύναμη κάτω από το καλάθι. Θυμίζω πως δεν υπάρχει ο Odom. Και δεν θα υπάρχει γιατί ο συγκεκριμένος είναι ο περσινός 6ος παίχτης της λίγκας με γεμάτη χρονιά και δυνατό χαρτί στις διαπραγματεύσεις των Lakers. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει η τριγωνική επίθεση φέτος, που θα ήταν ισχυρό όπλο με ένα point guard του επιπέδου του Paul, ο οποίος κερδίζει 2 plays παραπάνω συγκριτικά με τον Fisher. Αναφέρομαι στη διείσδυση και στο pick n roll/pop.

β) Παίρνεις τον Howard και δίνεις ό,τι σου ζητήσουν. Το δίδυμο Bynum, Gasol ή ακόμα και τρίτο τον Odom. Αναγκαστικά θα φορτωθείς ακόμη έναν magic, πιθανότατα τον Turkoglu. Σε πρώτη φάση έχεις δίδυμο Bryant-Howard με χαμηλού επιπέδου point guard και βάζεις στο rotation περιορισμένων δυνατοτήτων επιλογές. Αν τσεκάρει κάποιος το ρόστερ της ομάδας αυτή τη στιγμή, θα κλάψει... Μένει ο Meta World Peace(πρώην Ron Artest... γελάει ο κόσμος), ο οποίος είναι επίσης διαπραγματευτικό όπλο μέχρι ένα βαθμό. Και χαμηλό συμβόλαιο(7Μ) έχει και είναι και 2-3 καλά χρόνια μπροστά του. Αλλά είπαμε... το μεγάλο κόλπο δύσκολα να γίνει.

 Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους Hornets να αποφασίζουν μέχρι την Παρασκευή για την τύχη του CP3. Είχα προβλέψει ότι ο Howard θα μετακινηθεί πρώτος... μάλλον έπεσα έξω.
Για να δούμε...

 Κι επειδή σας κούρασα με το κόλλημα μου με τους Lakers, περιμένω να δώ τι θα βάλετε εσείς στη μηχανή του espn... και να το ποστάρετε σαν σχόλιο κάτω από την ανάρτηση.


twitter @tullamore21

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management