Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

20.12.11

Σύνταξη για McDyess

Μετά τον Peja Stojakovic, την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε και ο Antonio McDyess, κι έπειτα από 15 χρόνια καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη κρεμάει τα παπούτσια του. Οι Spurs ανακοίνωσαν χθες(19/12) την αποδέσμευση του 37χρονου πάουερ φόργουορντ και γλίτωσαν τα 5,2 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε το -μη εγγυημένο- συμβόλαιο του για τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν ο απόφοιτος τoυ κολεγίου της  Alabama είχε πάρει την απόφαση της συνταξιοδότησης πριν από την εν λόγω εξέλιξη. Κάποιοι αναφέρουν πως  το είχε αποφασίσει από το τέλος της περασμένης χρονιάς, απλά καθυστέρησε την ανακοίνωση του λόγω του lockout.Άλλοι πάλι λένε ότι είχε σκοπό να προσφέρει τις υπηρεσίες του και την φετινή σεζόν, αφού ούτως ή άλλως αυτή περιλαμβάνει μόλις 66 παιχνίδια.

"Δεν ήταν σίγουρα το τέλος που ήθελα, όμως το να παίξω σε αυτή την ομάδα, ήταν μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες της καριέρας μου", δήλωσε ο άλλοτε παίκτης των Suns και συνέχισε: "Δεν θα άλλαζα αυτά τα δυο χρόνια με τίποτα στον κόσμο. Μακάρι να μπορούσαμε να συνεχίσουμε μαζί ακόμη περισσότερο".


Ο McDyess επιλέχθηκε από τους Clippers στο Νο1 του δευτέρου γύρου στο draft του 1995, χωρίς πάντως να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Los Angeles, αφού λίγο πριν αρχίσει η χρονιά δόθηκε με ανταλλαγή στους Nuggets. Στους τελευταίους πρόσφερε τις υπηρεσίες του για έξι χρόνια, με μία διακοπή ενός έτους(97'-98') που τον είχε βρει στους Suns, καθώς ανταλλάχθηκε κι επέστρεψε μετά ως ελεύθερος. H επόμενη χρονιά του μοιράστηκε σε Knicks και "Ήλιους" πριν μετακομίσει στο Detroit και τους Pistons για πέντε συναπτά έτη και εν συνεχεία για ακόμη δύο στο San Antonio. Σε σύνολο 1015(οι 645 ως βασικός)  αναμετρήσεων που βρέθηκε στο παρκέ, οι μέσοι όροι καριέρας του ανέρχονται σε 12 πόντους, 7,5 ριμπάουντ,1,3 ασίστ και 1,1 μπλοκ σε 27,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Να σημειωθεί πως ήταν μία φορά All Star(2001), ενώ βρέθηκε και από ακόμη μία στις ΝΒΑ All-Rookie First Team(1996) και All-NBA Third Team(1999).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management