Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

12.12.11

Rockets για Gasol,Warriors για Jordan

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά των restricted free agents, φαίνεται πως "χτυπάνε" Rockets και Warriors.Συγκεκριμένα, οι πρώτοι κατέθεσαν πρόταση ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων για τετραετές συμβόλαιο στον Marc Gasol,ενώ οι δεύτεροι 40εκ. για ίδιας χρονικής διάρκειας στον DeAndre Jordan.

Ωστόσο, παρά τις ομολογουμένως εξαιρετικές προσφορές από Houston και Golden State,αμφότερες αναμένεται να έχουν την ίδια κατάληξη, αφού Grizzlies και Clippers αντίστοιχα, έχουν το δικαίωμα(μέσα σε διάστημα τριών ημερών) να τις ισοφαρίσουν και να κρατήσουν τους παίκτες τους.

Μάλιστα, απ' όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα, αυτό ακριβώς έχουν σκοπό να κάνουν, με τον ιδιοκτήτη των "αρκούδων" Michael Heisley να δηλώνει:''Θα κρατήσουμε τον Marc. Δεν γίνεται να τον αφήσουμε να φύγει. Ο Marc και ο μάνατζέρ του πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν, αλλά εμείς σίγουρα θα ισοφαρίσουμε αυτή την προσφορά (σ.σ των Rockets) αν έρθει στα χέρια μας", ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως προτού γίνει γνωστή η προσφορά των "ρουκετών" για τον Ισπανό σέντερ, το Memphis του είχε προτείνει ήδη συμβόλαιο με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Έτσι-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μετά και την απώλεια του Pau Gasol που θα κατέληγε στο Texas στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Paul στους Lakers,οι Rockets δε θα καταφέρουν να αποκτήσουν ούτε τον αδερφό του. Η μετοχή του οποίου "βάρεσε" limit up την περασμένη σεζόν και ειδικά στην postseason όπου σε 13 αγώνες είχε 15 πόντους, 11,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ, 2,2 μπλοκ και 1,1 κλεψίματα σε 39,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Από την άλλη ο 23χρονος σέντερ των Clippers, μέχρι και την περασμένη σεζόν αμειβόταν με 900.000 δολάρια ετησίως και ξαφνικά είδε τους "πολεμιστές" να του προσφέρουν ετήσιες απολαβές που φτάνουν τα 10εκ. δολάρια. Στο μεταξύ, πολλοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν ακούγοντας πως ο κατά τα άλλα "σφιχτοχέρης" ιδιοκτήτης του συλλόγου, Donald Sterling, θα ισοφαρίσει την προσφορά της Χρυσής Πολιτείας.

H περσινή χρονιά ήταν η παραγωγικότερη της τριετούς καριέρας του, πράγμα στο οποίο βοήθησε και η παρουσία του Blake Griffin, αφού μαζί φτιάχνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην frontline της ομάδας του Los Angeles.Συγκεκριμένα, οι μέσοι όροι της του απόφοιτου του Texas A&M σταμάτησαν σε 7,1 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 1,8 μπλοκ σε 25,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management