Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

27.12.11

Αφιέρωμα: Southwest Division


New Orleans Hornets

Άλλη μία ομάδα που βρίσκεται στη λίστα των «ερωτηματικών» για φέτος είναι και οι Hornets. Οι τελευταίοι ανήκουν στο ΝΒΑ και στην ουσία διοικούνται από τους 29 ιδιοκτήτες των υπολοίπων συλλόγων,  οι οποίοι προσπαθούν προεξέχοντος του David Stern να διατηρήσουν τις «σφήγκες» όσο πιο ελκυστικές γίνεται, για τους υποψήφιους αγοραστές. Η παραχώρηση του Paul στους Clippers, έφερε στη Νέα Ορλεάνη τους Eric Gordon, Al Faruq Aminu, Chris Kaman  και ένα  πικ πρώτου γύρου. Ανταλλάγματα που σε καμία περίπτωση δεν περνάνε απαρατήρητα. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις αποκτήσεις των Vasquez, Ayon, την παραμονή των Landry ,Belinelli και την παρουσία των Okafor, Ariza και Jack δημιουργείται ένα μείγμα ταλέντου, νιάτων και εμπειρίας που αν καταφέρει να «δέσει» ο Monty Williams θα έχει πολύ μέλλον, όχι όμως απαραίτητα στη φετινή χρονιά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως όλοι οι παίκτες που έχουν περάσει από τα…χέρια του τεχνικού των Hornets, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την δουλειά του στις προπονήσεις, αλλά και γενικότερα. Κάτι που κάνει τους περισσότερους να παίζουν και γι’ αυτόν. Αν η ομάδα προλάβει να δέσει μέσα στη συγκεκριμένη «σφιχτή»  χρονιά, τότε δεν αποκλείεται να διεκδικήσει μέχρι τέλους την είσοδο στην οκτάδα και γιατί όχι να το πετύχει.

Πρόβλεψη: Πέμπτοι στην Southwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Gordon, Landry, Okafor
Που αλλού πέφτει το μάτι μας:Ayon, Jack, Belinelli
Προπονητής: Monty Williams
2010-2011 season: 46-36, Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Lakers

Ρόστερ:
Al-Farouq Aminu(F)
Trevor Ariza(G-F)
 Gustavo Ayon(F-C),
Marco Belinelli (G)
Eric Gordon(G)
Jarrett Jack(G)
Carldell Johnson(G)
Trey Johnson(G)
 Chris Kaman(C)
Carl Landry(F)
 Emeka Okafor (C)
 Jason Smith(F-C)
DaJuan Summers(F)
 Lance Thomas(F)
Greivis Vasquez(G)

Houston Rockets

Mε τον Rick Adelman να αποτελεί παρελθόν και με νέο προπονητή στον πάγκο, oι Rockets θέλουν στα τέλη του Απρίλη να πανηγυρίζουν την είσοδο τους στα playoff. Για να το πετύχουν αυτό οι διοικούντες τις «ρουκέτες» πήραν ένα μεγάλο ρίσκο, παραδίδοντας τα ηνία της ομάδας στον Kevin McHale. Ο πάλαι ποτέ τεράστιος παίκτης των Celtics έχει μόλις 94 αγώνες κοουτσαρίσματος(με Minnesota 04’-05’ και 08’-09’) στο ενεργητικό του, κάτι που αναμφίβολα δεν του δίνει την απαραίτητη πείρα, να καθοδηγήσει μία ομάδα μέχρι τα playoff. Eκεί που απέτυχε να μπει πέρυσι το Houston, καθώς τερμάτισε τρεις νίκες(43-39) πίσω από  Grizzlies και Hornets. H φετινή ομάδα δεν περιέχει πολλές αλλαγές σε σχέση με την περσινή, αφού παρελθόν αποτελούν μόνο οι Yao Ming και Chuck Hayes , με τον πρώτο να αποσύρεται από την ενεργό δράση και τον δεύτερο να μετακομίζει στο Sacramento. Ωστόσο, τo κενό στη θέση του σέντερ καλύφθηκε και με το παραπάνω με την απόκτηση του Samuel Dalembert, ο οποίος εκτός απροόπτου προορίζεται για βασικός, με τον Jordan Hill να ακολουθεί και πίσω τους το…χάος. Αυτό καθώς ο μόνος σέντερ που απομένει είναι ο Hasheem Thabeet, που έχει δείξει πως δεν είναι σε θέση να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά, μόνιμη απειλεί στη ρακέτα αποτελεί ούτως ή άλλως ο Luis Scola, ενώ σχετικά πλήρης θεωρείται η ομάδα και στην περιφέρεια με παίκτες όπως οι Martin, Lowry, Dragic, αλλά και του νεοαποκτηθέντα και πολλά υποσχόμενου Johny Flynn.

Πρόβλεψη: Tέταρτοι στην Southwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Scola, Martin, Lowry
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: DalembertDragic, Budinger
Προπονητής: Kevin McHale
2010-2011 season: 43-39, Δεν έπαιξε playoff

Ρόστερ:
Jeff Adrien(F)
 Chase Budinger(F)
Goran Dragic(G)
 Jonny Flynn(G)
 Jordan Hill (C-F)
Courtney Lee(G-F)
 Jeremy Lin(G)
Kyle Lowry(G)
Kevin Martin(G)
Marcus Morris(F)
 Chandler Parsons(F)
Patrick Patterson(F)
 Luis Scola (F)
Hasheem Thabeet(C)
Terrence Williams(G-F)
 Samuel Dalembert(C)


San Antonio Spurs

Οι χρονιές που οι Spurs διεκδικούσαν το πρωτάθλημα με αξιώσεις ή ακόμα περισσότερο το κατακτούσαν, φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε και από την περασμένη σεζόν, όπου τα «σπιρούνια»  εμφανίστηκαν κατώτερα των περιστάσεων, μένοντας εκτός από τους Grizzlies στον πρώτο γύρο των playoff. Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως στο San Antonio χρειάζονται ανανέωση, φρεσκάδα, επιπλέον ανάσες, νιατά, πράγματα που λείπουν από το ρόστερ τους. Οι Tim Duncan και Manu Ginobili βρίσκονται στο 35ο και 34ο έτος της ηλικίας τους, με την… πλάτη ειδικά του πρώτου να φαίνεται πιο βαριά από ποτέ. Μάλιστα, η κάθοδος έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται, αφού πέρυσι πραγματοποίησε την χειρότερη παραγωγικά σεζόν της καριέρας του, κάτι που δύσκολα θα ανατραπεί φέτος.  Έτσι αναπόφευκτα το μεγαλύτερο βάρος θα περάσει και φέτος στον «εγκέφαλο» των ασπρόμαυρων Tony Parker, χωρίς αυτό να σημαίνει πως διαγράφουμε τον Manu(προς Θεού).Ο Gregg Popovich θεωρείται από τους κορυφαίους εν ενεργεία προπονητές, όμως  σε μία τόσο δύσκολη χρονιά όπως η φετινή θα χρειαστεί να βγάλει άσους από το «μανίκι» αν στραβώσει η…δουλειά με τους Duncan και Ginobili.Aν αυτοί λέγονται Kawhi Leonard, Corey Joseph, T.J Ford κλπ μόνο ο χρόνος θα δείξει, πάντως οι επιλογές στους ψηλούς είναι λίγες και όχι απαραίτητα τόσο αξιόπιστες.

Πρόβλεψη:  Πρώτοι στην Southwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Parker, Ginobili, Duncan
Που αλλού πέφτει το μάτι μας:Leonard, Blair, Neal
Προπονητής: Gregg Popovich
2010-2011 season:  61-21, Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τους Grizzlies

Ρόστερ:
James Anderson(G)
 DeJuan Blair(C-F)
 Matt Bonner(F-C)
 Tim Duncan(F)
 T.J Ford(G)
Manu Ginobili (G)
Danny Green(G-F)
 Richard Jefferson(F)
Cory Joseph(G)
 Kawhi Leonard(F)
Gary Neal(G)
 Tony Parker(G)
 Tiago Splitter(F)

Memphis Grizzlies

Να αποδείξουν πως η περσινή παρουσία και πορεία τους στα playoff δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα επιθυμούν  στο Memphis, με τον πήχη να παραμένει ψηλά για ακόμη μία χρονιά. Οι «αρκούδες» όχι μόνο κατάφεραν να βρεθούν στην postseason έπειτα από πέντε χρόνια, αλλά και να έχουν μία πολύ καλή παρουσία αφήνοντας εκτός από τον πρώτο κιόλας γύρο τους Spurs. Στη συνέχεια «πάλεψαν» κόντρα στους ανώτερους Thunder, τους οποίους έφτασαν ως τα όρια τους, για να μείνουν τελικά εκτός τελικών Δύσης  στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι. Ο Lionel Hollins έχει δημιουργήσει μία «ομάδα» με όλη τη σημασία της λέξης, ένα σύνολο με χημεία, που συνήθως αποδίδει το ίδιο καλά σε άμυνα και επίθεση. Η ανανέωση του Marc Gasol, ενός από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, ήταν ο πρωταρχικός στόχος, ο οποίος και στέφθηκε με επιτυχία. Στα θετικά και ο χρόνο με το χρόνο βελτιωμένος Mike Conley, όπως και η επιστροφή Rudy Gay, ο οποίος έχασε το δεύτερο περσινό μισό λόγω τραυματισμού.  Για τον ίδιο λόγο θα χάσει φέτος όλη τη χρονιά ο Darrell Arthur, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό στις θέσεις των ψηλών που είναι αμφίβολο αν και κατά πόσο αυτό θα καλυφθεί.

Πρόβλεψη: Τρίτοι στη Southwest
Σημαντικότεροι παίκτες:Μarc Gasol, Zach Randolph, Rudy Gay
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: O.J Mayo, Sam Young, Mike Conley
Προπονητής: Lionel Hollins
2010-2011 season: 46-36,  Αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο από τους Thunder

Ρόστερ:
 Tony Allen(G-F)
 Darrell Arthur(F)
Mike Conley(G)
 Dante Cunningham(F)
Josh Davis(F)
Marc Gasol(C)
Rudy Gay(F)
 Xavier Henry(G)
 OJ Mayo(G)
Jeremy Pargo(G)
Quincy Pondexter(F)
Zach Randolph(F)
Josh Selby(G)
Brian Skinner(F-C)
Sam Young(F-G)

Dallas Mavericks

Δε θα ήταν καθόλου υπερβολή, αν σε μία λίστα με τις πιο αποδυναμωμένες ομάδες του πρωταθλήματος ,τοποθετούσαμε στην κορυφή της τους Mavericks. Οι πρωταθλητές αποφάσισαν να «ξηλώσουν» ένα σημαντικό μέρος των παικτών που βοήθησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι αν ο Peja Stojakovic αποσύρθηκε,  δεν συνέβη το ίδιο με τους Chandler, Barea, Butler και Stevenson που αναζήτησαν και βρήκαν εύκολα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Αυτό καθώς ο Cuban έδινε σε όλους μονοετές συμβόλαιο, αφού επιθυμούσε χώρο στο salary cap για το ερχόμενο  καλοκαίρι, που έχει μεγαλεπήβολα σχέδια. Το φετινό  Dallas δεν δείχνει σε καμία περίπτωση έτοιμο να υπερασπιστεί το… στέμμα του, αφού έχει εμφανή κενά σε θέσεις «κλειδιά». Όπως για παράδειγμα αυτή του σέντερ, όπου ο Haywood θα κληθεί να φοράει επί μονίμου βάσεως φανέλα βασικού και να αγωνίζεται σαφώς περισσότερα λεπτά από τα περσινά περίπου 18 κατά μέσο όρο. Από πίσω του? Έρχονται οι Mahinmi και Williams που θα κληθούν να του δίνουν ανάσες, σχηματίζοντας μία τριάδα πενταριών χαμηλότερου επιπέδου συγκριτικά με το μέγεθος των Mavs. Πρόβλημα διαπιστώνεται και στον άσσο, με τον 37χρονο Jason Kidd να χρειάζεται πλέον πολύ περισσότερο χρόνο στον πάγκο και τα back up του να μην προκαλούν φόβο σε καμία περίπτωση.Παράλληλα, γεγονός αποτελεί πως με εξαίρεση τον Lamar Odom(να μην ξεχάσουν να στείλουν λουλούδια με ευχετήρια κάρτα στους Lakers) oι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι κατώτεροι αυτών που αποχώρησαν.

Πρόβλεψη: Δεύτεροι στη Southwest
Σημαντικότεροι παίκτες: Dirk Nowitzki, Jason Terry, Jason Kidd
Που αλλού πέφτει το μάτι μας: Lamar Odom, Shawn Marion, Vince Carter
Προπονητής: Rick Carlisle
2010-2011 season: 57-25, Πρωταθλητές

Ρόστερ:
Rodrigue Beaubois(G)
Brian Cardinal(F)
 Vince Carter(F-G)
 Brendan Haywood(C)
Dominique Jones(G)
Jason Kidd(G)
 Ian Mahinmi(C)
 Shawn Marion(F)
Dirk Nowitzki(F)
Lamar Odom(F)
Jason Terry(G)
Delonte West(G)
Sean Williams(F-C)
Brandan Wright(F) 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management