Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

7.12.11

To ''σήριαλ'' Paul

To περσινό "σήριαλ" άκουγε στο όνομα Carmelo Anthony και τράβηξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου η επιθυμία του παίκτη έγινε πραγματικότητα και κατέληξε στους Knicks. Το φετινό ακούει στο όνομα Chris Paul, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο για ίδια επιθυμία, που παραμένει άγνωστο προς το παρών αν θα έχει την ίδια κατάληξη. Όπως άγνωστος παραμένει και ο...αριθμός των επεισοδίων στο εν λόγω σήριαλ, αφού δε θα πρέπει να θεωρείται τίποτα σίγουρο, ώσπου ο παίκτης να καταλήξει ή όχι σε νέα ομάδα. Σε αυτό το post θα εξετάσουμε τις μέχρι στιγμής φήμες που δίνουν και παίρνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για το μέλλον του 26χρονου πόιντ γκαρντ.

New York Knicks
Θεωρείται κοινό μυστικό πλέον, πως ο ατζέντης του Paul επικοινώνησε με τον general manager των Hornets και του ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο ''Μεγάλο Μήλο'' για χάρη των Knicks. Aν και ο ίδιος ο παίκτης, σε ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφους δεν αποκάλυψε τίποτα, τονίζοντας πως αυτά είναι απλά φήμες που δεν μπορεί να ελέγξει. Ωστόσο, έστω κι αν η αυτή είναι η μοναδική επιθυμία του σταρ των Hornets, το θέμα θα μπορούσε να ''κολλήσει'' στα ανταλλάγματα των Knicks. Αν εξαιρέσουμε όπως είναι φυσικό τους Carmelo Anthony και Amar'e Stoudemire οι "πορτοκαλί" δεν μπορούν να δελεάσουν τις "σφίγγες" με κάποιους άλλους παίκτες. Για να έχετε μία πλήρη εικόνα, καλό θα ήταν να σημειωθεί ότι από τους Knicks είναι ήδη free agents οι Αnthony Carter, Jarred Jeffries, Roger Mason, Ronny Turiaf και Swane Williams. Από 'κει και πέρα restricted free agent είναι και ο Derrick Brown.Έτσι στο ρόστερ περισσεύουν οι Chauncey Billups, Bill Walker, Landry Fields, Andy Rautins, Toney Douglas,Renaldo Balkman, Imhan Shumpert και Josh Harrellson. Παίκτες που το πιο πιθανό είναι να περνάνε απαρατήρητοι για τη Νέα Ορλεάνη.

Dallas Mavericks
Άλλη μία ομάδα που δείχνει "ζεστό" ενδιαφέρον για τον Paul είναι οι πρωταθλητές. Oι τελευταίοι σίγουρα διαθέτουν περισσότερους παίκτες που θα μπορούσαν να δελεάσουν τους Hornets(πέραν βέβαια από τον Nowitzki που δεν θα έμπαινε ποτέ στα ανταλλάγματα και ενδεχομένως τους Terry και Kidd) απ'ότι οι Knicks, αλλά το θέμα είναι μέχρι που θα μπορούσαν να φτάσουν για να κάνουν δικό τους τον Paul. Eλεύθεροι από το Dallas είναι οι Αlexis Ajinca, Brian Cardinal, Peja Stojakovic, J.J Barea, DeShawn Stevenson, Caron Butler και Tyson Chandler. Για τους τέσσερις τελευταίους τουλάχιστον, υπάρχει η επιθυμία για μονοετή συνεργασία, καθώς οι Τεξανοί θέλουν το καλοκαίρι να έχουν χώρο στο salary cap, για παίκτες όπως οι Deron Williams, Dwight Howard και Chris Paul.Aν φυσικά οι δύο τελευταίοι δεν καταλήξουν κάπου αλλού νωρίτερα ή δεν καταφέρουν να αποκτήσουν από φέτος τον Paul. Το κακό για τους Mavs όμως είναι ότι οι μέχρι πρότινος παίκτες τους, επιθυμούν συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας, κάτι που τους απομακρύνει σημαντικά από το Dallas.Έτσι στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι Rodrigue Beaubois,Corey Brewer, Rudy Fernandez, Brendan Haywood, Dominique Jones, Jason Kidd, Ian Mahinmi, Shawn Marion, Jason Terry. Αλλά όπως είπαμε, το θέμα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Cuban για να κάνει δικό του τον Paul.

Boston Celtics
Από την πλευρά των Celtics έχει κυκλοφορήσει ήδη το σενάριο που τους θέλει να έχουν προτείνει στους Hornets τον Rajon Rondo με τον Jeff Green και δύο ντραφτ πικ πρώτου γύρου, χωρίς μάλιστα να ενδιαφέρονται αν ο Paul θα υπογράψει αμέσως συμβόλαιο μαζί τους!! Αυτοί που σίγουρα-τουλάχιστον για την ώρα- δε μπορούν να μπουν στα ενδεχόμενα ανταλλάγματα, είναι οι ελεύθεροι  Glen Davis, Carlos Arroyo, Troy Murphy, Sasha Pavlovic, Von Wafer και Delonte West. Aπο 'κει και πέρα και σε περίπτωση που σκουρύνουν τα πράγματα για την Βοστώνη, στο ρόστερ υπάρχουν ακόμη οι Avery Bradley, JaJuan Johnson, E'Twaun Moore και Jermaine O'Neal. Πέραν βέβαια των Big Three Paul Pierce, Kevin Garnett και Ray Allen που δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής τους.

LA Lakers
Οι "Λιμνάνθρωποι'' συγκαταλέγονται στις ομάδες που διαθέτουν "καυτά" ονόματα να στείλουν στη Νέα Ορλεάνη, ώστε να φέρουν τον Paul στο Los Angeles. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφασίσουν πρώτα πως ακριβώς θέλουν να τους χωρίσουν, ποιοί δηλαδή θα καταλήξουν σε Hornets και ποιοί σε...Magic, αφού επιθυμούν να κάνουν δικό τους και τον Dwight Howard. Ήδη ακούγεται πως διαθέσιμη ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να είναι όλη σχεδόν η ομάδα, εκτός φυσικά του Kobe Bryant. Pau Gasol, Andrew Bynum, Lamar Odom, Derek Fischer και Metta World Piece(ή αν θέλετε Ron Artest) θα μπορούσαν να "θυσιαστούν" για χάρη των ίσως καλύτερου άσου και σέντερ στο ΝΒΑ. Παίκτες της κλάσης των τριών ψηλών των Lakers δύσκολα θα μπορούσαν να βρεθούν σε άλλες ομάδες, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά σε Νέα Ορλεάνη και Ορλάντο και που τους κάνει να έχουν ψηλά στη λίστα τους το τηλέφωνο των "κίτρινων". Εφόσον κυκλοφόρησαν τα παραπάνω ονόματα ως πιθανά ανταλλάγματα, νομίζω πως δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για το υπόλοιπο ρόστερ.

LA Clippers
Όσον αφορά την άλλη ομάδα του Los Angeles, τους Clippers, αυτή έχει αφήσει να διαρρεύσει πως όλο το ρόστερ(σε λογικά πλαίσια πάντα) εκτός του Blake Griffin, είναι διαθέσιμο ώστε να επιλέξουν οι Hornets.Ένα σενάριο που έχει βγει στην επιφάνεια αναφέρει ότι οι Clippers προσφέρουν τον DeAndre Jordan και τα δύο ντραφτ πικ πρώτου γύρου που έχουν στην κατοχή τους από τους Timberwolves. Xωρίς πάντως να γίνεται καμία αναφορά-σε πρώτη φάση- για το όνομα του Eric Gordon, το οποίο αναμένεται να πέσει στο "τραπέζι" αν φουντώσουν οι συζητήσεις, αφού αυτός είναι ο ένας από τους δύο παίκτες(τον άλλον θα τον δείτε στην τελευταία ομάδα του post) που θα ήθελαν να φέρουν στο New Orleans Arena οι ιθύνοντες του συλλόγου. Στο ρόστερ υπάρχουν ακόμη οι Αl Farouq Aminu, Eric Bledsoe, Randy Foye, Ryan Gomes, Chris Kaman, Travis Leslie, Trey Thompkins, Willie Warren και Mo Williams.

Golden State Warriors
To τελευταίο όνομα που ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των ομάδων που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του απόφοιτου του Wake Forest, είναι οι Warriors. Μάλιστα,δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως ίσως να έχουν και το πάνω χέρι στην υπόθεση Paul, αφού οι ''σφίγγες'' θέλουν στα ανταλλάγματα που θα λάβουν να υπάρχει ένας νεαρός ταλαντούχος και εξελίξιμος παίκτης. Τι καλύτερο δηλαδή από τον Stephen Curry των "πολεμιστών", οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τον αποχωριστούν για χάρη του σταρ των Hornets. Ωστόσο,η συγκεκριμένη περίπτωση ίσως κολλήσει στον...Tyson Chandler. Όπως ακούγεται έντονα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Paul δεν θα έλεγε όχι στην προοπτική της Χρυσής Πολιτείας, φτάνει η τελευταία να υπέγραφε και με τον πρώην σέντερ των Mavs. Να αναφέρουμε κι εδώ ότι στο ρόστερ των Warrios υπάρχουν ακόμη οι Louis Amundson, Andris Biedrins, Monta Ellis, Charles Jenkins, David Lee, Lin Jeremy, Klay Thompson, Jeremy Tyler, Ekpe Udoh και Dorell Wright

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management