Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

26.12.11

Vasquez αντί Pondexter

Οι προετοιμασίες για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά και η ίδια η πρεμιέρα μας άφησαν λίγο πίσω όσον αφορά την ειδησεογραφία που δεν σταματά ποτέ ούτε και στο "μαγικό" κόσμο. Πάμε να δούμε μία- δύο ειδησούλες που μας ξέφυγαν.

Την ευκαιρία να διαπραγματευτούν μία ανταλλαγή και να φτάσουν σε συμφωνία είχαν Hornets και Grizzlies μέσω των δύο αναμετρήσεων τους στην preseason. Συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες κατέληξαν σε ένα "deal" που έστειλε τον Greivis Vasquez στη Νέα Ορλεάνη, με τον Quincy Pondexter να μετακομίζει στο Memphis. Με αυτό τον τρόπο, κάλυψαν αμφότεροι τα κενά που είχαν στις θέσεις του πόιντ γκαρντ και του φόργουορντ αντίστοιχα, αφού οι "σφήγκες"¨αναζητούσαν ένα back up του Jarett Jack, ενώ οι "αρκούδες" ακόμη μία ρεζέρβα πίσω από το βασικό τριάρι της ομάδας, Rudy Gay.

Όσον αφορά τον πρώτο, ο 24χρονος γκαρντ γκαρντ επιλέχθηκε στο Νο28 του draft το 2010 από τους Grizzlies, με τους οποίους την περσινή σεζόν κατέγραψε κατά μέσο όρο 3,6 πόντους, 2,2 ασίστ και 1,1 ριμπάουντ σε 12,3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα και σε σύνολο 70 αναμετρήσεων που βρέθηκε στο παρκέ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον 23χρονο φόργουορντ, είναι της ίδιας...φουρνιάς με τον Vasquez, αλλά αυτός επιλέχθηκε από τους Thunder δύο θέσεις νωρίτερα(Νο26) στο προπέρσινο draft.  Στην Oklahoma δεν αγωνίστηκε καθόλου, μιας και ανταλλάχθηκε στους Hornets, όπου την περασμένη χρονιά ερχόμενος από τον πάγκο σε 66 αναμετρήσεις κατέγραψε 2,8 πόντους και 1,3 ριμπάουντ σε 11,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Παράλληλα, οι "σφήγκες" προχώρησαν και στην απόκτηση του Gustavo Ayon σε μία συμφωνία τριών ετών που θα αποφέρει στον Μεξικανό 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο 26χρονος σέντερ, αγωνιζόταν στο Ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Fuenlabrada, όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Οι Hornets τον παρακολουθούσαν καθ' όλη τη διάρκεια του lockout και μόλις αυτό έληξε τον προσέγγισαν και κατάφεραν να τον πείσουν να αφήσει τoυς Μαδριλένους για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

"Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι γι’ αυτή τη μεταγραφή. Ο Gustavo είναι ένας παίκτης που βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο μας" δήλωσε αρχικά ο general manager του συλλόγου, Dell Demps, για να συνεχίσει:'' Θεωρούμε ότι θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο ρόστερ μας. Ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες έξω από τις ΗΠΑ και ανυπομονούμε να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της καριέρας του".


Να σημειωθεί πως ο Ayon άφησε την ACB με μέσο όρο 15,9 πόντους και 8,2 ριμπάουντ.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management