Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

19.12.11

Young για ακόμη ένα χρόνο

Κάτοικος πρωτεύουσας θα συνεχίσει να είναι και τη φετινή σεζόν ο Nick Young, καθώς αποδέχτηκε την αρχική πρόταση των Wizards για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας που θα του αποφέρει 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο 26χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν restricted free agent και αποφάσισε να ελέγξει την αγορά, στην οποία όπως διαπίστωσε δεν εντόπισε κάποια προσφορά που να τον ικανοποιεί. Έτσι, είπε το "ναι" στην πρόταση των "μάγων" και θα δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην αγορά των ελευθέρων το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν και θα είναι πλέον free agent.

Kίνηση η οποία πιθανότατα να του βγει σε καλό, αφού οι ομάδες θα έχουν δεδομένα μεγαλύτερα περιθώρια στο salary cap τους, την στιγμή που λίγοι νεαροί και ταλαντούχοι γκαρντ θα είναι διαθέσιμοι. Παράλληλα, για την Washington θεωρείται πολύ σημαντική η παραμονή του απόφοιτου του USC,καθώς απ' ότι φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι της preseason κόντρα στους Sixers οι πρωτευουσιάνοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση. Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται και από το 33% της ευστοχίας που είχαν οι Wizards στην ήττα με 103-78 από την Philadelphia.

"O Νick είναι ένας πολύ καλός σκόρερ που συνεχώς αναπτύσσεται και εμφανίσει μία σταθερή βελτίωση στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του σε εμάς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των "μάγων" Ernie Grunfeld. Ο οποίος χαρακτήρισε τον ταλαντούχο γκαρντ πολύτιμο κομμάτι του πυρήνα των νεαρών παικτών στο σύλλογο.

Ο Young επιλέχθηκε από την τωρινή του ομάδα στο Νο16 του draft το 2007 και πέρυσι  πραγματοποίησε την παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του με μέσο όρο 10,9 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα και σε σύνολα 64 αναμετρήσεων .

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management