Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

2.1.12

"Χαμός" με Cousins, ζήτησε ανταλλαγή

Θέμα από το πουθενά προέκυψε στους Kings από χθες το βράδυ, αφού ο DeMarcus Cousins ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα μέσω ανταλλαγής. Συγκεκριμένα, λίγο πριν το εντός έδρας παιχνίδι των "βασιλιάδων" με τους Hornets, κι έπειτα από τετ α τετ του 21χρονου πάουερ φόργουορντ με τον προπονητή του, Paul Westphal, ο τελευταίος τον έθεσε εκτός αναμέτρησης με τις "σφήγκες".

Η παραπάνω εξέλιξη έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγη ώρα και αποδόθηκε κυρίως όπως είναι ήδη γνωστό στις κακές σχέσεις του Νο5 του draft του 2010 με τον 61χρονο προπονητή. Μάλιστα, όπως ο ίδιος υποστήριξε σε δηλώσεις του, η απόφαση να απομακρύνει τον απόφοιτο του Kentucky από την ομάδα, απολαμβάνει τη στήριξη της διοίκησης:"Όποτε μια νέα σεζόν ξεκινάει σε οποιοδήποτε άθλημα, υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι όλα θα προχωρήσουν μόνο σε μια σταθερή, ανοδική πορεία. Όπως όλοι γνωρίζουμε, σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυτήν τη ζωή" ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός των "μωβ" για να συνεχίσει:"Σαν προπονητές, μπορούμε μόνο να ζητήσουμε από τους παίκτες μας να κάνουν όλα όσα μπορούν προκειμένου να βελτιωθούν ως άτομα και συμπαίκτες. Εάν κάνουν αυτό με όλη την καρδιά τους, τότε ζούμε με τα αποτελέσματα.

Όλα όσα συμβαίνουν σε μια ομάδα δεν γίνονται γνωστά στο κοινό. Έτσι πρέπει να είναι. Παρόλα αυτά, όταν ένας παίκτης ενημερώνει συνεχώς, έντονα, ότι είναι απρόθυμος/ανίκανος να συμβαδίσει στην ίδια κατεύθυνση με την ομάδα του, τότε αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί" ήταν η οργισμένη αντίδραση του πρώην προπονητή των Supersonics, που κατέληξε με την ανακοίνωση του "κοψίματος" Cousins, τουλάχιστον όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι με τη Νέα Ορλεάνη:''Ο DeMarcus Cousins έχει απαιτήσει να γίνει ανταλλαγή. Για το καλύτερο συμφέρον της ομάδας μας, καθώς προχωράμε, έχω αποφασίσει με την υποστήριξη της διοίκησης, να μείνει εκτός από το παιχνίδι κόντρα στη Νέα Ορλεάνη απόψε (σ.σ. χθες)."

Όλα αυτά πριν τον αγώνα με τους Hornets, ενώ μετά από αυτόν και την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του, ο ίδιος εμφανώς πιο συγκρατημένος τόνισε:''Πιστεύω ότι πρέπει να καθίσει και να τα βρει με τον εαυτό του και να αποφασίσει εάν θέλει να ενσωματωθεί στην ομάδα, με έναν τρόπο που θα αρμόζει σε αυτό τον σύλλογο".

Παρόλα αυτά, αν και αρχικά επικρατούσε η αίσθηση πως οι διοικούντες το  Sacramento θα κάνουν δεκτό το αίτημα του ταλαντούχου νεαρού παίκτη τους, ώστε να καταφέρει να βρει χημεία η υπόλοιπη ομάδα, σήμερα υπήρξε ανατροπή δεδομένων και αποφασίστηκε όπως όλα δείχνουν, να μπει στο "ψυγείο" μέχρι νεοτέρας. Πάντως, γύρω από το όλο θέμα  ακούγονται πολλά και διάφορα που φτάνουν μέχρι και στη λύση της συνεργασίας με τον Westphal. Αυτό καθώς στο σύλλογο της California πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του Cousins, στο οποίο θέλουν να επενδύσουν και θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα ομαλής ένταξης του στην ομάδα. Κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε με το νυν τεχνικό ηγέτη της ομάδας να κάθεται στην άκρη του πάγκου, αφού οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι κάκιστες. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την χθεσινοβραδινή διαμάχη τους, όταν ο παίκτης θίχτηκε από τα παράπονα του προπονητή του, με αποτέλεσμα να "ραγίσει" μία και καλή το γυαλί.

Ο Cousins αγωνίστηκε σε 81 αναμετρήσεις της περσινής περιόδου από τους οποίους βρέθηκε στη βασική πεντάδα στους 62. Οι μέσοι όροι του ανέρχονταν σε υψηλά επίπεδα για ρούκι σεζόν καθώς είχε 14,1 πόντους, 8,7 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1 μπλοκ σε 28,5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management