Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

26.1.12

Aνανεωσαν Gallinari και Kουφoς

Την φανέλα των Nuggets θα φοράνε συνεχίσουν να φοράνε και μετά το καλοκαίρι οι Danillo Gallinari και Kώστας Κουφός, αφού συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την ομάδα του Denver.Ο 23χρονος σμολ φόργουορντ είπε το "ναι" σε τετραετές συμβόλαιο που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 42 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο 22χρονος Έλληνας σέντερ θα λάβει 9 εκ. δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια, με την ομάδα να διατηρεί το δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη ένα.

Με βάση τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, η ανανέωση του Ιταλού αποτελούσε απλά θέμα χρόνου, καθώς επιθυμία και των δύο πλευρών ήταν να συνεχίσουν μαζί και μετά τη λήξη της φετινής σεζόν:''Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι στους Nuggets για άλλα τέσσερα χρόνια. Aυτό το συμβόλαιο σημαίνει πολλά.Σημαίνει πως αυτή η ομάδα πιστεύει πραγματικά σε μένα" τόνισε ο πρώην παίκτης των Knicks και συνέχισε:''Nιώθω υπέροχα γι' αυτή την ομάδα.Ήταν εύκολο για μένα να πω το ναι σε αυτό το συμβόλαιο. Έχω περάσει τέλεια τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά την ανταλλαγή μου, έχουμε ένα εξαιρετικό πρώτο μισό στη σεζόν μέχρι στιγμής, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος." Ο "Gallo" που στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Carmelo Anthony μετακόμισε τον περασμένο Φεβρουάριο στο σύλλογο του Colorado αποτελεί το πιο δυνατό "όπλο" στην επίθεση των Nuggets και στα χέρια του George Karl.Αυτό αποδεικνύεται και από τους μέσους όρους του στους 18 μέχρι στιγμής αγώνες που έχουν δώσει η "σβόλοι" φέτος και οι οποίοι ανέρχονται σε 17,7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ και 1,6 κλεψίματα σε 34,2 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα . Αριθμοί που κάνουν τη φετινή σεζόν την παραγωγικότερη στην τετραετή καριέρα του στο ΝΒΑ.
Ωστόσο,  o ίδιος διατηρεί χαμηλά τον πήχη ξεκαθαρίζοντας:''Είμαι ο πρώτος που ενδιαφέρεται να βοηθήσει την ομάδα να κερδίζει.Αλλά αυτή τη στιγμή δε νομίζω πως παίζω στο επίπεδο ενός σούπερ σταρ, ακόμα.Υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε". Με τον Ιταλό φόργουορντ να πραγματοποιεί εξαιρετικό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, το Denver βρίσκεται στη δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ(12-5) και πίσω μόνο από τους Thunder(14-3). Παράλληλα (και κάνοντας μία παρένθεση)άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως το ρεκόρ της ομάδας μετά την αναδιαμόρφωση του ρόστερ και τη φυγή "Melo" ανέρχεται σε 30-12,κάτι που αποδεικνύει πως οι Nuggets λειτουργούν πλέον ως ομάδα και στηρίζονται στη συνολική προσπάθεια και όχι στις ορέξεις ενός και μόνο σούπερ σταρ.Όσον αφορά των αντιπρόεδρο του συλλόγου, Masai Ujuri, αναφερόμενος στην ανανέωση Gallinari, τόνισε:''O Gallo είναι άριστος και κάνει ότι του έχουμε ζητήσει από τη στιγμή που κάναμε την ανταλλαγή" δήλωσε ένας από τους βασικούς συντελεστές στη δημιουργία της νέας ομάδας που "χτίζουν" στο Colorado και κατέληξε:''Όλοι βλέπουν πόσο ταλαντούχος είναι και είναι μόλις 23 ετών.Θα πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον".

Σε ότι έχει να κάνει με τον Κώστα Κουφό,η εργατικότητα που τον διακρίνει και για την οποία έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν με κολακευτικά σχόλια ο προπονητής του, George Karl, ανταμείφθηκε με ανανέωση του συμβολαίου του, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Ο απόφοιτος του Ohio State έχει ξεκινήσει ως βασικός στους 6 από τους 12 αγώνες που πρόσφερε τις υπηρεσίες του φέτος, καταγράφοντας 4 πόντους και  3,9 ριμπάουντ σε 11,3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.Μάλιστα, στην αναμέτρηση κόντρα στους Kings(04/01) πέτυχε και το πρώτο double double της καριέρας του, σημειώνοντας 10 πόντους και μαζεύοντας 11 ριμπάουντ.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management