Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

26.1.12

Love τετραετιας

Παίκτης των Timberwolves μέχρι το 2016 θα είναι ο Kevin Love, αφού υπέγραψε τετραετής επέκταση της συνεργασίας του με τους "λύκους", η οποία θα του αποφέρει συνολικά 62 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί το "deal" ανάμεσα στις δύο πλευρές, αυτή του συλλόγου έπρεπε να κάνει δεκτό το αίτημα του 23χρονου πάουερ φόργουορντ, ο οποίος επιθυμούσε και έλαβε έναν ειδικό όρο στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου που θα του δίνει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος.

Ο απόφοιτος του UCLA χωρίς να καθυστερήσει ιδιαίτερα και αφότου είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία, ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα νέα στους φιλάθλους της Minnesota, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter:''Θα βρίσκομαι στη Minnesota για ακόμη τέσσερα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να σας δω μόλις επιστρέψουμε στη Minneapolis". Όλα αυτά λίγο πριν εκπνεύσει η σχετική διορία, που αφορούσε τις ανανεώσεις  των παικτών που το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο(2008) φτάνει στο τέλος του με τη λήξη της σεζόν.

Aξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι διαπραγματεύσεις είχαν "παγώσει" τις τελευταίες μέρες, καθότι το Νο5 του draft το 2008 είχε ξεκαθαρίσει πως επιζητεί πενταετή συνεργασία, κάτι που ο σύλλογος της Minneapolis δεν είχε σκοπό να του δώσει, αφού ήθελε να κρατήσει την οικονομική ευελιξία του σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, ο Love αποφάσισε να ρίξει τις απαιτήσεις του όσον αφορά την χρονική διάρκεια, θέτοντας ως μοναδικό όρο το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος -εφόσον το θελήσει- το 2015. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο σταρ των Wolves έθεσε την εν λόγω οψιόν, διότι θέλει να διαπιστώσει την πορεία της ομάδας τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να αποφασίσει αν θα παραμείνει και τον τελευταίο χρόνο του νέου συμβολαίου ή θα γίνει unrestricted free agent.

"Αν θα ήθελα τα πέντε χρόνια;Φυσικά" απάντησε ο σταρ των "λύκων" σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης στο Dallas κόντρα στους Mavericks και συνέχισε:''Ήταν κάτι που ένοιωθα έντονα, αλλά στο τέλος της ημέρας και μία τετραετή συμφωνία είναι εξαιρετική" ενώ στη συνέχεια τόνισε πως του αρέσει η κατεύθυνση που έχει πάρει η ομάδα. Η τελευταία επιθυμούσε και τελικά διατήρησε το maximum συμβόλαιο που με βάση τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας κάθε σύλλογος μπορεί να προσφέρει σε έναν μόνο συγκεκριμένο παίκτη του ρόστερ. Αυτός που πιθανότατα θα το λάβει -το 2014-είναι ο Ricky Rubio, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στη rookie σεζόν του στο ΝΒΑ, κι αυτός είναι ο λόγος που οι διοικούντες τη Minnesota θέλησαν να διατηρήσουν το συγκεκριμένα συμβόλαιο και να μη το δώσουν στον Love.

"Καταλαβαίνω τη θέση του" δήλωσε αρχικά ο general manager του συλλόγου, David Kah, για να συνεχίσει σχετικά με την απόφαση για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, λέγοντας:''Ωστόσο, δεν πιστεύω πως ο Kevin θα επηρεαστεί από αυτό.Πιστεύω πως ο Kevin, κατά βάθος, νοιάζεται για ένα και μόνο πράγμα, κι αυτό είναι να κερδίζει.Kαι νομίζω πως καταλαβαίνει, ότι σε κάποιο βαθμό αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε κάποιους στόχους της ομάδας". Με την σειρά του, ο προπονητής του Rick Adelman, ανέφερε:'' Ήλπιζα για δέκα χρόνια...για μένα.Δε θέλετε να είναι κάποιος που υπογράφει ένα συμβόλαιο και αμέσως ξεκινά να διαμαρτύρεται.Βλέπει την ευκαιρία.Ελπίζω πως θα χαλαρώσει λίγο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε να τον κάνουμε πιο ολοκληρωμένο παίκτη".


Ο πιο βελτιωμένο παίκτης της περσινής χρονιά έχει ξεκινήσει εκπληκτικά και την φετινή, αφού στα 18 μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχει αγωνιστεί οι μέσοι όροι του ανέρχονται σε 25,3 πόντους, 13,8 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,1 κλεψίματα σε 39,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management