Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

2.1.12

Στους Mavs o Jianlian, κοντά και ο Fesenko

Παίκτης των Mavericks θα πρέπει να θεωρείται ο Yi Jianlian, ο οποίος φαίνεται πως ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με την ομάδα του Texas, για συμβόλαιο ενός έτους με τις οικονομικές απολαβές του 24χρονου πάουερ φόργουορντ να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Το Dallas χρειαζόταν ενίσχυση στη frontline του, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και από τα πρώτα πέντε παιχνίδια της φετινής σεζόν. Έτσι στράφηκε στην περίπτωση του Κινέζου, ο οποίος κατά την διάρκεια του lockout αγωνιζόταν στην Guangdong Southern Tigers, όντας ο μόνος NBAer του Κινεζικού πρωταθλήματος που είχε όρο αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του(σε αντίθεση με τους Martin, Smith, Brooks και Chandler). Ωστόσο, ένας τραυματισμός στο γόνατο ήταν η αιτία που δεν τον πλησίασε άμεσα καμία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, παρότι free agent. Παρόλα αυτά και με την αποθεραπεία του να βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο, εδώ και λίγες μέρες πέραν των Mavs ενδιαφέρον για το πρόσωπο του  εξέφρασαν οι Spurs και Warriors. 

Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε και τις δύο προτάσεις των τελευταίων επιλέγοντας το Dallas ως επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Όμως, ο Rick Carlisle δεν έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει αν πρώτα δεν φτάσει τα επιθυμητά επίπεδα φυσικκής κατάστασης, κι αν φυσικά δεν ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του. Έτσι, επέλεξε να τον στείλει στην D-League(αναπτυξιακή λίγκα) και συγκεκριμένα τους Texas Legends. Ο Jianlian επιλέχθηκε στο Νο6 του draft του 2007 από τους Bucks, στους οποίους πρόσφερε τις υπηρεσίες του για μία χρονιά, με τις επόμενες δύο να τον βρίσκουν στο New Jersey για χάρη των Nets και την περσινή στους Wizards. Οι μέσοι όροι καριέρας του στα συνολικά 242 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ ανέρχονται σε 8,5 πόντους και 5,3 ριμπάουντ σε 24,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως πέρυσι πραγματοποίησε την χειρότερη σεζόν της καριέρας του με τους "μάγους" ενώ η παραγωγικότερη ήταν η δεύτερη του στα "δίχτυα".

Εκτός του πρώην πάουερ φόργουορντ των "ελαφιών, ο σύλλογος του Texas ενδιαφέρεται ακόμη και για την περίπτωση του Kyrylo Fesenko, ο οποίος βρέθηκε μία "ανάσα" από τους Warriors, με την προφορική συμφωνία των δύο πλευρών να καταλήγει σε "ναυάγιο". Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο η ομάδα του Mark Cuban έχει καταθέσει ήδη μονοετή προσφορά στον  25χρονο Ουκρανό  σέντερ, με τον τελευταίο να είναι έτοιμος να πει το "ναι".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management