Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

15.1.12

ODOM:"ΗΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ"

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του Lamar Odom πως πριν την έναρξη του πρωταθλήματος βρέθηκε πολύ κοντά στην αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Ο 32χρονος φόργουορντ είναι γνωστό πως πέρασε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, κατά το οποίο συνέβησαν πολλά τραγικά γεγονότα στη ζωή του. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιουλίου δολοφονήθηκε ο 24χρονος ξάδερφος του, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες μέρες αργότερα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα και σκότωσε έναν πεζό που βρισκόταν λίγα μέτρα παραπέρα. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το "διαζύγιο" του με τους Lakers, που τον παραχώρησαν για ένα... πακέτο τσίχλες στο Dallas.

Έπειτα από όλα αυτά ένας δρόμος υπήρχε μόνο στο μυαλό του πρώην παίκτη των "Λιμνάνθρωπων" που όπως δήλωσε:''Ήμουν πολύ κοντά στο να τα παρατήσω.Ένιωσα πως ήταν η ώρα να κάνω ένα βήμα προς τα πίσω. Μη με ρωτάτε αν θα εγκατέλειπα την ενεργό δράση για ένα, για δυο χρόνια ή για πάντα, γιατί κανείς δεν ξέρει τι του φέρνει ο χρόνος" ενώ στη συνέχεια τόνισε σχετικά με το "σημάδι" όπως το χαρακτήρισε του lockout:"Πίστεψα ότι το lockout ήταν ένα σημάδι που μου έλεγε να κάνω πίσω. Αναρωτιόμουν αν ήμουν έτοιμος πνευματικά να παίξω καλό μπάσκετ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Σχεδόν αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να μείνω έξω για έναν χρόνο".

Ο απόφοιτος του Rhode Island δεν παρέλειψε να αναφέρει το πρόσωπο που τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του, κι αυτό δεν ήταν άλλο από την γυναίκα του, Chloe Kardashian, ενώ αποκάλυψε πως δεν είχε μοιραστεί τις σκέψεις του με τους ιθύνοντες των Lakers,αλλά:"Συζήτησα με ανθρώπους της οικογένειάς μου και εκείνοι μου έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόμουν για να μην τα παρατήσω.Η σύζυγός μου έπαιξε σημαντικό ρόλο για να μην τα παρατήσω. Πλέον είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι σε μια ομάδα που με χρειάζεται πραγματικά".


Για το τέλος κράτησε την...μπηχτή του για τους δημοσιογράφους, για τους οποίους σημείωσε πως:"Είναι αστείο το πως κάποιοι διαγράφουν ό,τι έχεις κάνει στη διάρκεια της καριέρας σου, επειδή δεν παίζεις καλά σε μερικούς αγώνες" και κατέληξε αναφέροντας:"Μερικές φορές όλοι ενδιαφέρονται για το τι έχεις κάνει το τελευταίο διάστημα. Ετσι είναι ο επαγγελματισμός κι εμείς προετοιμαζόμαστε για να αποδίδουμε στο υψηλότερο επίπεδο".


Πάντως, η κριτική που δέχεται από τους δημοσιογράφους δεν είναι 100% άδικη, αφού η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει και με τον καλύτερο τρόπο για τον καλύτερο έκτο παίκτη της περσινής σεζόν.Σίγουρα όσα συνέβησαν εξωαγωνιστικά τον επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο οι μέσοι όροι του στα 12 μέχρι στιγμής παιχνίδια που φόρεσε τη φανέλα των Mavericks αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Συγκεκριμένα, ο Odom έχει κατά 6,6 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 19,8 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, πραγματοποιώντας τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Όταν ειδικά βάλεις δίπλα σε αυτούς τους αριθμούς τους γενικούς μέσους όρους στη 12ετή παρουσία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, είναι  η μέρα με τη νύχτα.Αυτοί ανέρχονται σε 14,5 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 μπλοκ.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management