Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

31.1.12

SIXERS ΓΙΑ STOUDEMIRE

Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε διάφορες αμερικανικές(και όχι μόνο) ιστοσελίδες, σχετικά με την πρόθεση των Sixers να κινηθούν για την απόκτηση του Amar'e Stoudemire. Συγκεκριμένα, από την Κυριακή άρχισε να γράφετε πως  οι Sixers έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους Knicks, ώστε να μάθουν αν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή μέσα από το πρωτάθλημα, παρόλο που η Philadelphia ζήτησε να ενημερωθεί για το Νο9 του draft το 2002 τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται επικείμενο, ούτε καν στα πρώιμα στάδια μίας ενδεχόμενης ανταλλαγής. 

Πάντως ακόμη και αν η εν λόγω περίπτωση ακούγεται ως μακρινός στόχος, αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη και όταν ο Stoudemire φορούσε την φανέλα των Suns, είχαν δει το "φως" της δημοσιότητας διάφορα σενάρια που ήθελαν τους Sixers να συζητάνε με τους "ήλιους" για πιθανή παραχώρηση του.Eπιπλέον, αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Rookie of the Year το 2003 με τον Carmelo Anthony  δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται μέχρι στιγμής στις αναμετρήσεις της ομάδας του "Μεγάλου Μήλου". Παρόλα αυτά δεν έχει ξεκαθαριστεί από την πλευρά των "πορτοκαλί" αν επιθυμούν να αποχωριστούν το βασικό τους τεσσάρι και αν κάτι τέτοιο αποφασισθεί είναι σίγουρο πως θα ριχτούν στη "μάχη" κι άλλες ομάδες.

Όσον αφορά την ομάδα του Doug Collins παραμένει άγνωστο τι θα μπορούσε και θα ήθελε να προσφέρει στο σύλλογο της Νέας Υόρκης,ώστε να την δελεάσει  και να στείλει τον έξι φορές All Star στη Philadelphia.Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αφού πρόκειται για μία νεανική ομάδα με παίκτες που κάθε σύλλογος  θα ήθελε να είχε στο ρόστερ του όπως οι Iguodala,Holiday,Williams,Turner,Young κ.α. Το πρόβλημα όμως εστιάζεται αλλού και έχει να κάνει με το κατά πόσο στην Pensylvania θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το συμβόλαιο του πρώην παίκτη του Phoenix. Ο τελευταίος έγινε ο ένατος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος μετά την περσινή υπογραφή του σε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας που θα του αποφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια.Μάλιστα, για την τρέχουσα σεζόν ο λογαριασμός του θα αυξηθεί κατά 18,2, την επόμενη θα φτάσει τα 19,9 ενώ από το 2013 έως το 2015 προβλέπεται να λάβει συνολικά 45 εκ. δολάρια!

Φέτος, ο Stoudemire πραγματοποιεί την τρίτη χειρότερη παραγωγικά χρονιά της 10ετής καριέρας του στο ΝΒΑ, κι αν εξαιρεθεί η rookie αλλά και αυτή του 05'-06' που αντιμετώπισε σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να μείνει εκτός όλη τη χρονιά, τότε η φετινή ανάγεται στην πλέον χειρότερη. Συγκεκριμένα, σε 18 αναμετρήσεις έχει καταγράψει κατά μέσο όρο 17,7 πόντους, 8,2 ριμπάουντ,1,3 ασίστ και 1,2 κλεψίματα σε 34,7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, δηλαδή αρκετά κάτω από τους μέσους όρους.Επιπλέον, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατακόρυφη πτώση στο ποσοστό των σουτ του, αφού φέτος σουτάρει με 41,3% ενώ πέρυσι είχε 50,2%. Όλα αυτά, ανάγκασαν το MSG να χαμηλώνει αγώνα με τον αγώνα τη φωνή του, αφού από πέρυσι και κάθε φορά που ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ βρισκόταν στη γραμμή των βολών, το γήπεδο σειόταν από τις ιαχές "MVP".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management