Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

8.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 7.12 WEST&FAR EAST


Grizzlies 84 vs Spurs 89
Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε για την ομάδα του San Antonio το ταξίδι τους που θα διαρκέσει 9 εκτός έδρας αγώνες. Φαίνεται πως έχουν ένα ιδιαίτερο κίνητρο όταν αντιμετωπίζουν τους Grizzlies μετά τον αποκλεισμό τους πέρσι στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Αν και για ακόμη μια φορά είχαν για πρώτο σκόρερ τον Parker με 21 πόντους, αυτός που ξεχώρισε με την απόδοση του ήταν ο Tim Duncan. Ο “κολυμβητής” σημείωσε 19 πόντους ενώ παράλληλα είχε 17 ριμπάουντ και 5 κοψίματα με τις δύο τελευταίες επιδόσεις του να είναι οι καλύτερες για φέτος. Ξεπέρασε μάλιστα τον Charles Oakley και είναι πια 20ος στη λίστα με τους παίκτες με τα περισσότερα ριμπάουντ στην ιστορία του NBA έχοντας 12,206. Οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας την 7η ήττα τους στα 9 τελευταία παιχνίδια βρίσκονται κάτω από το 0.500 μετά από καιρό (όταν είχαν ρεκόρ 5-6) έχοντας πλέον 12-13 και μένοντας πίσω στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Hornets 92 vs Kings 100
3η συνεχόμενη νίκη για τους "Βασιλιάδες" που εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων και με ξέσπασμα στο 2ο ημίχρονο όπου και υπερίσχυσαν με 61-40 έφτασαν σε μια πολύ πιο δύσκολη νίκη από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Ο DeMarcus Cousins έφτασε πολύ κόντα στο να έχει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι παραπάνω από 20 πόντους και ριμπάουντ, τελειώνοντας τον αγώνα με 28 και 19 αντίστοιχα. Αυτός που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν ο Isiaiah Thomas, ο λιγότερο διαφημισμένος ρούκι του Sacramento για άλλη μια φορά κατάφερε να αφυπνίσει την ομάδα του που βρισκόταν πίσω στο σκορ. Έχοντας 17 πόντους και 6 ασίστ, συνέβαλε στο να γίνει η ανατροπή κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δωδεκαλέπτων. Μάλιστα όσο βρισκόταν στο παρκέ οι Kings το σκορ ήταν στο +18 υπέρ τους. Αντίθετα ο έτερος ρούκι της ομάδας Fredette που δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα παρέμεινε σε "ρηχά νερά" αν και τουλάχιστον χρησιμοποιήθηκε ύστερα από δύο παιχνίδια που ο Smart δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου. Οι "Σφήκες" που επανέφεραν στην ομάδα τον Kaman έφτασαν τις 21 ήττες στα 23 τελευταία παιχνίδια παρόλο που είδαν τους Okafor και Henry να κάνουν φετινό ρεκόρ σε πόντους επιτυγχάνοντας 19 και 8 αντίστοιχα.

Nuggets 90 vs Rockets 99
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες των "Σβόλων" και σε συνδιασμό με τον τραυμάτισμο του καλύτερου τους παίκτη στις αρχές του 2ου ημιχρόνου Gallinari έφτασαν στη νίκη. Οι "Ρουκέτες" χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά φέτος για αρκετό διάστημα τον Jeff Adrien που τους βοήθησε κάτω από τα καλάθια έχοντας ρεκόρ καριέρας με 9 ριμπάουντ και 2 τάπες. Για τους γηπεδούχους ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα ο Faried που είχε 8 ριμπάουντ, τα περισσότερα που έχει "κατεβάσει", ενώ στον τομέα αυτό σημείωσε season high ο Harrington μαζεύοντας 15. O Koufos που θα είχε την ευκαιρία να ανεβάσει τις προσωπικές του επιδόσεις λόγω των πολλών απουσιών, αγωνίστηκε μόλις για 23 λεπτά μιας και αποβλήθηκε έχοντας υποπέσει σε 6 φάουλ.

Blazers 107 vs Thunder 111
Οι "Κεραυνοί" ,σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε, πήραν εκδίκηση για τη μοναδική εντός έδρα ήττα που έχουν υποστεί φέτος (στις 3 Γενάρη με 93-103). Για τους γηπεδούχους ο Aldridge σημείωσε φετινό ρεκόρ πόντων έχοντας 39 στο ενεργητικό του και θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του αν οι διαιτητές δεν χρέωναν το ,καθαρό όπως φάνηκε από τα replays, κόψιμο του ως goaltending λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου του αγώνα. Ο Russell Westbrook που δείχνει ένα τελειώς διαφορετικό πρόσωπο μετά την ανανέωση του συμβολαίου του είχε 28 πόντους 11 ριμπάουντ  (καλύτερη φετινή του ατομική επίδοση) και 8 ασίστ,ενώ ήταν αυτός που με την άμυνα του στην εκπνοή του αγώνα απέναντι στον Batum τον εμπόδισε να ευστοχήσει, πηγαίνοντας έτσι το ματς στην παράταση.

Knicks 99 vs Jazz 88
Δεν έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τον ερχομό του νέου κινέζικου έτους, κι όλα δείχνουν πως εφόσον αυτή που διανύουμε είναι η χρονιά του δράκου, τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο παίκτης έκπληξη για την ομάδα της Νέας Υόρκης Jeremy Lin. Μπορεί τα πυροτεχνήματα πια να έχουν κοπάσει μετά την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, ο ίδιος όμως φαίνεται να αποδεικνύει πως μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν η απόδοση του στο προηγούμενο ματς κόντρα στους Nets. Ξεκινώντας αυτή τη φορά βασικός κι αγωνιζόμενος 45 λεπτά, ανέβασε κι άλλο τις καλύτερες του επιδόσεις έχοντας 28 πόντους και 8 ασίστ. Συνοδοιπόροι του  με φετινό ρεκόρ σε πόντους ο Jeffries που σημείωσε 13 και ο Novak με 19 και 5/8 τρίποντα μόλις σε 17 λεπτά συμμετοχής. Για τους φιλοξενούμενους μοναδικό ευχάριστο σημέιο ήταν οι 15 πόντοι του Raja Bell, φετινό ρεκόρ, που δείχνει να ξεπερνάει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management