Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

7.2.12

ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ Ο KOBE

Άλλη μία "χρυσή" σελίδα στην ήδη γεμάτη από τέτοιες λαμπρή καριέρα του με τους Lakers έγραψε ο Kobe Bryant, ο οποίος με τους 28 πόντους που σημείωσε στη χθεσινή(06/02) ήττα από τους Sixers στην Philadelphia, έφτασε τους 28.601 και πέρασε στην πέμπτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του τον άλλοτε συμπαίκτη του Shaquille O' Neal με 28.596.Επόμενο "θύμα" ο τέταρτος στη σχετική κατάταξη Wilt Chamberlain με 31.419, που δύσκολα θα σταθεί τυχερός κρατώντας την θέση του, καθώς και εφόσον ο "Black Mamba" είναι υγιής για τα εναπομείναντα χρόνια της καριέρας του, ο στόχος της τέταρτης θέσης φαντάζει εφικτός.Αν και όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος:

"Θέλω απλά το έκτο" αποκάλυψε ο σταρ των "Λιμνάνθρωπων" όταν ρωτήθηκε σε ποια θέση του πίνακα των σκόρερ θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του, αναφερόμενος όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στο έκτο πρωτάθλημα που επιθυμεί να κατακτήσει με τους Lakers:''Δεν ζητάω τόσα πολλά.Απλά δώσε μου το έκτο δαχτυλίδι,γαμώτο". Για την ιστορία το καλάθι με το οποίο ο ηγέτης των "κίτρινων" ξεπέρασε τον Shaq προήλθε πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου και έπειτα σουτ που αρχικά μέτρησε για τρεις πόντους, αλλά στην συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο Kobe πατούσε γραμμή.

Ο τελευταίος μετά την λήξη του παιχνιδιού ήταν περισσότερο απογοητευμένος για την ήττα της ομάδας του παρά χαρούμενος για το προσωπικό του ρεκόρ, για το οποίο δήλωσε:"Είναι μία τεράστια τιμή.Είμαι πολύ, πολύ τυχερός που έχω μία τόσο καλή καριέρα" Mε την σειρά του ο βετεράνος πλέον παίκτης και τετράκις πρωταθλητής ΝΒΑ, τον οποίο ξεπέρασε χθες ο Bryant,Shaquille O'Neal, θέλησε να συγχαρεί τον άλλοτε συμπαίκτη του, λέγοντας:"Θέλω να συγχαρώ τον Kobe για το ότι είναι ο κορυφαίος Laker όλων των εποχών. Το κατόρθωμά του είναι σπουδαίο και το άξιζε και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν" ανέφερε ο Big Shaq, για να καταλήξει αποκαλύπτοντας τι του είχε πει ο σταρ των Χολιγουντιανών όταν ξεκινούσε την καριέρα του:''Μου είπε όταν ήταν 18 ετών ότι θα γινοταν ο σπουδαιότερος Laker όλων των εποχών κι ένας από τους σπουδαιότερους στο ΝΒΑ. Δεν έλεγε ψέματα".


Μόνο τα καλύτερα για την επίδοση του 14 φορές(μαζί με την φετινή) All Star παίκτη είχε να πει κι ένας ακόμα τεράστιος Laker που κατέκτησε τα ίδια σε αριθμό πρωταθλήματα(πέντε):"Ιστορικά και αναφέρομαι στην ιστορία των Lakers, είναι ο σπουδαιότερος παίκτης τους. 'Eχει κάνει μερικά σπουδαία πράγματα για την ομάδα, όπως το να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα. Είναι 33 ετών κι έχω μέσο όρο 30 πόντους και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Magic Johnson και συνέχισε αναφερόμενος στο παιχνίδι που κάνει ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ:"Το παιχνίδι του λέει ότι είναι ο σπουδαιότερος παίκτης των Lakers. Εχουμε τα ίδια πρωταθλήματα, όμως το να είσαι σε καθημερινή βάση το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των αντιπάλων και να εξακολουθείς να κυριαρχείς στο παιχνίδι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να του το αναγνωρίσω" ενώ τέλος δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει πως:''Δεν έχω πρόβλημα να κάνω πιο πέρα για να περάσει ο Kobe. Δεν έχω εγωϊστικά προβλήματα. Το μόνο που θέλω από εκείνον είναι να συνεχίσει να κάνει σπουδαίους τους Lakers και θα το κάνει".


Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν του Chamberlain που βρίσκεται στο Νο4 του πίνακα των σκόρερ με 31.419, ο δρόμος προς την κορυφή συνεχίζεται με τον Michael Jordan στην τρίτη και με σύνολο 32.292, τον Karl Malone στη θέση δύο με 36.928 και ολοκληρώνεται με το απίστευτο 38.387 του Kareem Abdul-Jabbar.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management