Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

3.2.12

O K-MART ΣΤΗ "LOB CITY"

Τελικά φαίνεται πως δε θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο για να ανακοινώσει ο Kenyon Martin σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times ο μέχρι πρότινος παίκτης των Xinjiang Tigers της Κίνας συμφώνησε με τους Clippers έναντι 2.500.000 $ για μονοετές συμβόλαιο. Στη μάχη για την απόκτηση του είχαν τεθεί αντιμέτωπες πέντε ομάδες αλλά όπως φαίνεται οι παρεναίσεις του Billups, με τον οποίον ήταν συμπαίκτες μέχρι και το πρώτο μισό της περσινής περιόδου, τον έπεισαν να συνεχίσει εκεί την πορεία του έναντι των Lakers, Knicks, Heat και Hawks ,που επίσης διεκδικούσαν την υπογραφή του. Σε 11 χρόνια στο NBA στο οποίο αγωνιζόταν από το 2000 ως η πρώτη επιλογή στα ντραφτ εκείνης της χρονιάς έχει 13.5 πόντους και 7.2 ριμπάουντ μέσο όρο αλλά την περασμένη χρονιά ήταν αισθητά πεσμένη μιας και στις δύο αυτές κατηγοριες ανήλθαν (ή μάλλον "κατήλθαν") σε 8.6 και 6.2 αντίστοιχα.

Ο 34χρονος εξασφάλισε μέσω της FIBA το "letter of clearance" που απατείται για να μπορεί να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της αρεσκείας του, ωστόσο από την κινέζικη ομοσπονδία μπάσκετ υποστηρίζουν πως ακόμα δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου και ότι ο λόγος που δεν απάντησαν στους ιθύνοντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μπάσκετ όταν ζητήθηκε το δελτίο του παίκτη ήταν γιατί συνέπεσε σε περίοδο πρωτοχρονιάς. Η FIBA μη λαμβάνοντας καμία απάντηση για μια εβδομάδα έδωσε το "πράσινο φως" κι έτσι ο "K-Mart" κέρδισε την ελευθερία του.


Αν κάτι αλλάξει και η ένσταση που έχουν καταθέσει οι Κινέζοι δικαιωθεί, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 16 του μήνα οπότε και τελειώνει τυπικά η κανονική περίοδος στην γειτονική (σε μένα προσωπικά) χώρα και αν δεν έχει προηγηθεί κάποιο νικηφόρο σερί εώς τότε, η ομάδα του δεν πρόκειται να συμμετέχει στα πλέι οφ. Ακόμα όμως και να συμβεί κάτι τέτοιο δεν ανησυχεί τον Del Negro και το επιτελείο του μιας και ο δυναμικός φόργουορντ αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον δέκα ημέρες προπόνησης πριν ξαναεπιστρέψει σε αγωνιστική δράση.


Αντίθετα οι Wilson Chandler, J.R. Smith θα παραμείνουν εκεί μέχρι και τον Μάρτη μιας και οι ίδιοι όπως και οι ομάδες τους έχουν πολύ πιο πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με τον πρώην συμπαίκτη τους στους Nuggets. Ο πρώτος μάλιστα είναι restricted free agent οπότε η ομάδα του Denver έχει τη δυνατότητα να ταιριάξει την προσφορά που θα του κάνει άλλη ομάδα για να τον έχει στο δυναμικό της.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management