Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

2.2.12

OI ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ

Οι Kyrie Irving και Ricky Rubio αναδείχτηκαν παίκτες του μήνα σε Ανατολική και Δυτική περιφέρεια αντίστοιχα, για το διάστημα 25 Δεκεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου. Παράλληλα, ο Tom Thibodeau των Bulls και o Scott Brooks των Thunder ήταν οι κορυφαίοι προπονητές του μήνα που μας πέρασε σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα.


Rookie
 Ο 19χρονος πόιντ γκαρντ των Cavaliers προηγείται όλων των rookie στο σκοράρισμα με μέσο όρο  18,1 πόντους, έρχεται δεύτερος στις ασίστ(πίσω από τον Rubio) με 4,9 και στο ποσοστό ευστοχίας με 51,1%, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση σε ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με 41,1%. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ καριέρας του ανέρχεται σε 32 πόντους και το σημείωσε στην αναμέτρηση με τους Nets στις 27 Ιανουαρίου, όπου πέτυχε τους 21 από αυτούς στην τέταρτη περίοδο και τους 17 στα τελευταία τρία λεπτά!Έτσι έγινε ο πρώτος rookie που σημειώνει τουλάχιστον 21 πόντους στην τέταρτη περίοδο ενός αγώνα, μετά τον Marcus Williams του New Jersey, που το έπραξε στις 24 Νοεμβρίου 2006.

Με την σειρά του, ο 21χρονος πόιντ γκαρντ των Timberwolve, μεταξύ των...νεοφερμένων κατέχει την πέμπτη θέση στο σκοράρισμα με μέσο όρο 11,4 πόντους ανά αγώνα και φυσικά την πρώτη σε ασίστ και κλεψίματα με 8,9 και 2,2 αντίστοιχα.Σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 38,4%  και με ακόμη λιγότερο στα τρίποντα που μεταφράζεται σε  34,7 %.Άξιο αναφοράς το γεγονός πως στο παιχνίδι κόντρα στους Pistons στις 18 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε έξι κλεψίματα, τα οποία είναι τα περισσότερα από παίκτη των "λύκων" μετά τα επτά του Kevin Garnett, εναντίων των Clippers στις 27 Ιανουαρίου 2007.

Αυτοί που έφτασαν στην "πηγή" αλλά δεν κατάφεραν τελικά να πιουν νερό σε Ανατολή και Δύση είναι οι Norris Cole(Heat),Brandon Knight(Pistons),MarShon Brooks(Nets) και Markieff Morris(Suns),Chandler Parsons(Rockets) αντίστοιχα.

Coach
O 54χρονος τεχνικός των "ταύρων" κοούτσαρε την ομάδα του σε ένα  συνολικό ρεκόρ 18-5, στο οποίο οι 9 νίκες σημειώθηκαν στο Chicago και οι 8 από αυτές κόντρα σε ομάδες τις Aνατολικής περιφέρειας, ενώ η μοναδική ήττα προήλθε από τους Pacers.Επιπλέον, τα 13 από τα 18 παιχνίδια που έδωσε μέσα στο μήνα τα κέρδισε με 10 ή περισσότερους πόντους, την στιγμή που οι "κόκκινοι"  προηγούνται όλων των ομάδων στα ριμπάουντ με μέσο όρο 45,3 ανά αγώνα, ενώ διαθέτουν και την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 87,4 πόντους ανά αγώνα.

Όσον αφορά τον 46χρονο κόουτς των "κεραυνών" οδήγησε την ομάδα του σε ένα ρεκόρ 16-4, το οποίο αποτελεί το τρίτο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου.Βρίσκεται όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στην κορυφή της Δυτικής περιφέρειας, αλλά και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Άξιο αναφοράς πως η Oklahoma πέτυχε επτά σερί νίκες στο διάστημα από 06-16 Ιανουαρίου και μάλιστα οι τρεις πρώτες από αυτές ήταν back to back to back με Rockets(εκτός και εντός) και Spurs.Τέλος, προηγείται στο ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με 80%, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση των παραγωγικότερων ομάδων της λίγκας με 100,4 πόντους ανά αγώνα.

Υποψήφιοι για να λάβουν το βραβείο του προπονητή του μήνα ήταν ακόμη οι Eric Spoelstra(Μiami),Doug Collins(Philadelphia),Rick Carlisle(Dallas),Kevin McHale(Houston) και Vinny Del Negro(Clippers).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management