Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

7.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 7.2.12 Eastern Matches

Φαίνεται πως με τέτοιες επιδόσεις θα πρέπει να βγαίνει σε καθημερινή βάση η εν λόγω στήλη. Από τις πιο θεαματικές βραδιές η χτεσινοβραδινή την οποία όμως δε μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε λόγω της υπερπροσπάθειας να "βγει" η χθεσινή "έκδοση". Πάμε να δούμε τι χάσαμε λοιπόν:

Sixers 95 vs Lakers 90.
Oι γηπεδούχοι υπέπεσαν μόλις σε 4 λάθη αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όχι μόνο για τους ίδιους αλλά για οποιαδήποτε ομάδα έχει αγωνιστεί στο Wells Fargo Center (από το 1996 δηλαδή που το χρησιμοποιούν ως έδρα).
Ο Kobe Bryant με τους 28 πόντους που πέτυχε είναι πια στην θέση των σκόρερ όλων των εποχών για το ΝΒΑ ξεπερνώντας τον άλλοτε συμπαίκτη του Shaquille O'Neal. Με 28,601 πόντους που έχει αυτή τη στιγμή "κυνηγάει" τον Wilt Chamberlain που είναι από πάνω του με 31,419.
O Andrew Bynum είχε 20 πόντους και 20 ριμπάουντ για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Η ομάδα του Los Angeles υπερίσχυσε κατά κράτος στα ριμπάουντς μαζεύοντας 55 έναντι μόνο 30 των αντιπάλων τους έχοντας μάλιστα 21 επιθετικά έναντι μόλις 22 αμυντικά των αντιπάλων τους. Έγιναν έτσι μόλις η ομάδα από τη σεζόν 2000-2001 που χάνει ματς στο οποίο είχε 25+ παραπάνω ριμπάουντ.

Wizards 111 vs Raptors 108
Σε αυτό το ματς δύο ζευγάρια παικτών, ένα από κάθε ομάδα, έκαναν φετινό ατομικό ρεκόρ σε πόντους. Για τους "Μάγους" o Nick Young είχε 29 και ο Trevor Booker 19 πόντους (έχοντας ρεκόρ καριέρας 26 και πάλι εναντίον της ομάδας από τον Καναδά) βελτιώνοντας τις φετινές τους επιδόσεις ενώ για τους φιλοξενούμενους από 30 σημείωσαν οι Kleiza και Bayless. Κλειδί της νίκης το για τους γηπεδούχους το γεγονός ότι δεν έχασαν τη μάχη κάτω από τα καλάθια. Τρία βράδια πριν είχαν μόλις 34 έναντι 61 που είχαν οι Raptors που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία τους, χτες βράδυ η μονομαχία ανέδειξε και πάλι νικητές τους "Καναδούς" αλλά μόλις με 42 ριμπάουντ έναντι 41 των Wizards.

Magic 102 vs Clippers 107
Πρώτη νίκη των φιλοξενούμενων εναντίον του Orlando μετά από 10 συνεχόμενες ήττες στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Αν καταφέρουν το ίδιο και μεσα στο Cleveland αύριο βράδυ θα συμπληρώσουν 5 σερί νίκες ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση τους από το 1974 ως Buffalo Braves τότε. Έχοντας πάει ο αγώνας στην παράταση με τους DeAndre Jordan, Reggie Evans να έχουν αποβληθεί έχοντας συμπληρώσει 6 φάουλ, αυτός που κλήθηκε να μαρκάρει τον Dwight Howard ήταν ο Blake Griffin. Ο σέντερ των Magic δε σημείωσε κανένα πόντο και δεν πήρε κανένα ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα!

Hawks 90 vs Suns 99
Τα "Γεράκια" ξεκίνησαν τη σεζόν έχοντας 8-1 στην Philips Arena άλλα έκτοτε έχουν υποστεί 3 σερί ήττες. Αυτή ήταν η ήττα στα 4 τελευταία παιχνίδια τους εναντίον των "Ήλιων". Η ομάδα του Phoenix έχει ρεκόρ 5-1 όταν οι Dudley, Frye σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων. Η μόνη ήττα τους όταν αυτό συνέβη ήταν σε αγώνα που έλειπε ο ηγέτης τους Steve Nash.

Nets 87 vs Bulls 108
Άλλη μια άνετη νίκη για τους "Ταύρους" σε ένα σχετικά ήρεμο ματς. Εκεί που όλα έδειχναν πως ο αγώνας θα κυλούσε προς το τέλος χωρίς να συμβεί κάτι το αξιόλογο, έκανε την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας το standing ovation ο 89ος παίκτης σε πόντους στην ιστορία των Nets  με 819. Ο λόγος φυσικά για τον γνωστό σε όλους Ginger Ninja ή Dream Destroyer ή White Mamba κατα κόσμον Brian Scalabrine. To πρώτο double double της χρονιάς για τον C.J. Watson με 14 πόντους και 11 ασίστ εκμεταλλευόμενος τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Derrick Rose λόγω φάουλ αρχικά και ενοχλήσεων που ένιωσε ο περσινός MVP στη συνέχεια. Το Chicago ξεκίνησε το ματς με 6/7 τρίποντα ξεφεύγοντας από νωρίς στο σκορ έχοντας μία διαφορά 21 πόντων με το τέλος της 1ης περιόδου.

Αργότερα μες στην ημέρα θα ακολουθήσουν και τα ματς που διεξήχθησαν στην Δυτική Περιφέρεια και το ματς της Άπω Ανατολής (βλέπε Ταιβάν).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management