Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

15.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Μιας και η σύνδεση μας πρόδωσε πάλι κι ακόμα και τώρα δε φαίνεται να είναι στα καλύτερα της θα αναφερθούμε εν τάχει στα κυριότερα γεγονότα που συνέβησαν από πλευράς αριθμών στα ματς που έγιναν από τις αρχές της εβδομάδας ευελπιστώντας ότι από αύριο θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Αυτή τη φορά δε θα αναφερθούμε σε ματς ένα προς ένα αναλυτικά μιας και δεν υπάρχει χρόνος για αυτό,παρά μόνο σε μεμονωμένες αποδόσεις παικτών ή ομάδων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα η γενικότερα για μια ορισμένη χρονική περίοδο.

Στην εκτός έδρας νίκη των Heat εναντίον των Hawks ο Chris Bosh πέτυχε το πρώτο double double της καριέρας του στην ομάδα του Miami από το ημίχρονο έχοντας από 10 πόντους και ριμπάουντ. Τελείωσε τον αγώνα μαζεύοντας 16 ριμπάουντ, τα περισσότερα τη φετινή σεζόν, το ίδιο και ο James που είχε 13.
Ένας συμπαίκτης τους όμως πέτυχε δικό του ρεκόρ. Ο Wade με τη νέα μέθοδο που εφαρμόζει (μέσω ενός μηχανήματος με το όνομα Noah που υπολογίζει πόσες μοίρες πρέπει να έχει κλίση προς το καλάθι την ώρα που σουτάρει βολές, κι όπως φαίνεται το ιδανικό νούμερο είναι το 45) πέτυχε 27 συνεχόμενες εύστοχες. Την ώρα μάλιστα που σουτάρει τις βολές ο James του υπενθυμίζει το νούμερο πριν από κάθε του προσπάθεια.

Στη νίκη των Warriors εναντίον των Rockets τα 19 πρώτα καλάθια του αγώνα κι από τις δύο ομάδες προήλθαν όλα από ασίστ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2ο λεπτό του 2ου 12λεπτου που με ένα τρίποντο ο Nate Robinson σκόραρε ύστερα από ατομική προσπάθεια.

Μετά το 128-95 εναντιόν των Kings στις 21/1 οι Grizzlies δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν πάνω από 100 πόντους στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα.

Παρόλο το φετινό ρεκόρ σε πόντους του Maggete με 22 και το αντίστοιχο του Diaw σε ασίστ με 10 οι Bobcats διεύρυναν την χειρότερη επίδοση τους έχοντας πια 15 συνεχόμενες ήττες και την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα αποτυγχάνοντας για μια ακόμα φορά να φτάσουν τους 90 πόντους μες στο μήνα. Στον ίδιο αγώνα ο ρούκι των Sixers Vucevic έκανε ρεκόρ καριέρας μαζεύοντας 10 ριμπάουντ.

Ο J.J. Redick έχει πετύχει 33 συνεχόμενες εύστοχες βολές και μέχρι τώρα στη σεζόν έχει 95,9% ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή του φάουλ. Αν έληγε τώρα η κανονική περίοδος θα ήταν η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Οι Ηeat με τη νίκη τους κόντρα στους Bucks έφτασαν τις 14 στα τελευταία 17 παιχνίδια με τις 2 από τις 3 ήττες να προέρχονται από τους προχθεσινούς αντιπάλούς τους. Μάλιστα ενώ στα προηγούμενα ματς είχαν μέσο όρο πόντων 89.5 στο τελευταίο παιχνίδι είχαν φτάσει τους 90 με το τέλος της 3ης περιόδου.

Μετά από 8 συνεχόμενες ήττες και 23 στα τελευταία 25 παιχνίδια οι Hornets με τον υπό παραχώρηση Kaman να κάνει το καλύτερο του φετινό παιχνίδι με 27 πόντους κέρδισαν τους Jazz για τους οποίους ο Kanter έκανε ρεκόρ καριέρας με 12 ριμπάουντ.

Στο ματς εναντίον των Clippers οι Mavericks πήραν την τους νίκη φέτος βρισκόμενοι πίσω στο σκορ με την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Μέχρι πρότινος είχαν ρεκόρ 0-9 όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Όταν ο Marion πετυχαίνει από 13 πόντους και πάνω η ομάδα του έχει ρεκόρ 12-1. Ο Kidd έφτασε τις 1,286 συμμετοχές σε αγώνες του ΝΒΑ κι είναι πια στην 13η θέση όλων των εποχών μαζί με τον Sam Perkins.Με την ήττα τους αυτοί οι Clippers διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να μη νικάνε μες στο Dallas από το 2006. 

Στην ήττα των Suns από τους Warriors ο Nash πέτυχε μονοψήφιο αριθμό πόντων εναντίον των "Πολεμιστών" από το 2004 ως μέλος των Mavericks τότε. Την ίδια χρονιά ήταν και η τελευταία φορά που οι Warriors κατάφεραν να κρατήσουν τους "Ήλιους" σε διψήφιο αριθμό πόντων. Παρά το ρεκόρ καριέρας του Gortat με 25 πόντους η ομάδα του Phoenix έβαλε και πάλι μετά από 8 χρόνια κάτω από 100. Ο Ekpe Udoh τείνει να γίνει ο αγαπημένος παίκτης της κερκίδας, δεν είναι μόνο τα 18 κοψίματα που έχει στα 7 τελευταία ματς αλλά το γεγονός πως με αυτόν στο παρκέ η ομάδα του Golden State στο σύνολο των παιχνιδιών μέχρι στιγμής έχει θετική διαφορά 112 πόντων. Φανταστείται πως η συνολική διαφορά πόντων τους είναι αρνητική! Μπορεί ακόμα με την απόδοση του να μην δικαιολογεί την επιλογή του τόσο ψηλά στο περσινό ντραφτ (νούμερο 6 έχοντας 8.4 πόντους και 6.3 ριμπάουντ μέσο όρο στα κολλεγιακά του χρόνια) αλλά τουλάχιστον δείχνει να αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλει και δεν είναι ορατή βλέποντας μονάχα τα στατιστικά του.

Για τον Jeremy Lin, ό,τι και να αναφέρουμε θα είναι λίγο. Η ομάδα του πέτυχε την συνεχόμενη νίκη της με το τρίποντο που ευστόχησε με την εκπνοή ενώ στην περίοδο πέτυχε 12 πόντους όσους δηλαδή και όλοι οι Raptors.


Στη νίκη των Heat επί των Pacers, η ομάδα του Miami είχε το μεγαλύτερο προβάδισμα για φέτος στο ημίχρονο με 68-39 διάστημα στο οποίο οι αντίπαλοι τους είχαν 12 λάθη και μόλις 6 ασίστ.

Οι Spurs συνέχισαν αήττητοι την περιοδεία τους έχοντας 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Ginobili να βάζει μόνον 1 αλλά την ομάδα του να είναι στο +17 με αυτόν παρόντα στο παρκέ.

Παρά το φετινό ρεκόρ με 28 πόντους από τον DeMarcus Cousins οι "Βασιλιάδες" ξεκίνησαν με ήττα την περιοδεία τους στην Ανατολή απέναντι στους Bulls, οι οποίοι με τη νίκη τους αυτή διασφάλισαν στον προπονητή τους Tim Thibodeau πως θα είναι αυτός που θα κοουτσάρει την ομάδα της Ανατολής στο προσεχές All Star Game.


Ο Kevin Martin των Rockets είχε μέχρι πρότινος 26 πόντους όταν αντιμετώπιζε τους Grizzlies οι οποίοι κατάφεραν όμως να τον κρατήσουν άποντο και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν και το ματς. Στο ίδιο ματς ο Conley ήταν πρώτος σε ασίστ για 25ο συνεχόμενο παιχνίδι της ομάδας του, ο μόνος που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο φέτος.

Ο Russell Westbrook στο νικηφόρο ματς εναντίον των Jazz έφτασε τους 5,000 πόντους στην καριέρα τους και μαζί με τις παραπάνω από 1,900 ασίστ και τα 1,300 ριμπάουντ σε μόλις 274 αγώνες κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει μόνο δύο ιερά τέρατα ο Oscar Robertson και ο Magic Johnson.


Στη νίκη των Nuggets εναντίον των Suns ένας βετεράνος από κάθε ομάδα έκανε φετινό ρεκόρ σε πόντους (ο Redd με 20 και ο Andersen με 16) και ένας ρούκι από κάθε ομάδα ρεκόρ καριέρας,ο Faried για τους γηπεδούχους με 13 και ο Morris για τους φιλοξενούμενους με 20.


Μπορεί ο Batum να ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 33 πόντους αλλά ρεκόρ με τους ίδιους πόντους έκανε για φέτος και ο Young, με τους "Μάγους" να έχουν 60% στα σουτ και να σκοράρουν 34 πόντους πάνω από το μέσο όρο τους. Αυτή ήταν η σερί εκτός έδρας νίκη για τους μέχρι πρότινος ουραγούς του πρωταθλήματος και η σερί εντός έδρας ήττα για τους Blazers που κατρακυλάνε εσχάτως και θα παλέψουν για να διατηρηθούν εντός 8άδας μέχρι το τέλος.

Ευελπιστώ σε πιο αναλυτικές παρουσιάσεις με εικόνες και περισσότερες λεπτομέρειες ξανά από αύριο, και είναι και πολλά τα αποψινά ματς...





 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management