Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

9.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ & QUOTES 9.2 (2/2)



Nets 92 vs Pistons 99
Σαν κάτι να αρχίζει να αλλάζει εκεί στο Detroit. Λίγο οι επιστροφές των παικτών που ήταν καιρό έξω με τραυματισμούς, λίγο το ευνοικό πρόγραμμα της ομάδας στους τελευταίους αγώνες αλλά και η αγωνιστική άνοδος ορισμένων παικτών συνέβαλε στο να έχουν ένα σερί από 3 νικηφόρους αγώνες φτάνοντας τις 7 νίκες συνολικά, 5 μακριά από την θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Με κορυφαίο παίκτη και πάλι τον Monroe, που πέτυχε ακόμα ένα double double με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ μαζί με τον Knight  (οι δυο τους θα είναι παρόντες στο Rising Stars Challenge, όπως και ο Brooks των Nets που ωστόσο είναι ακόμα τραυματίας) που παίζει με σπασμένη μύτη, οι φιλοξενούμενοι με ένα ξέσπασμα στην δεύτερη περίοδο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και διατήρησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα ως και τη λήξη. Κλειδί του αγώνα ήταν οι διπλάσιοι πόντοι που είχαν κάτω από το καλάθι σε σχέση με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι είχαν το κλασικό στυλ παιχνιδιού τους πυροβολώντας από μακριά. Τελικά κατάφεραν να βάλουν το πρώτο τρίποντο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και παρόλο που ευστόχησαν κατόπιν συνολικά σε 10 προσπάθειες (με τον Deron Williams να ευστοχεί σε 6, όλα στο δεύτερο ημίχρονο) δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Μία πρωτιά για τους γηπεδούχους είναι πως προηγούνται στον πίνακα με τα περισσότερα "τετράποντα" για φέτος έχοντας πετύχει 6 εώς τώρα στη σεζόν.
Monroe: "Πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε σαν να είμαστε πεινασμένοι για τη νίκη. Έτσι μόνο έχουμε ελπίδες για να εξακολουθούμε να νικάμε"
D.Williams: "Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο τους μπήκαν όλα τα σουτ οπότε απέκτησαν αυτοπεποίθηση και για το υπόλοιπο διάστημα. Αν έπρεπε να απομονώσω στο τι δεν πήγε καλά θα έδειχνα αυτήν την περίοδο"


Hawks 97 vs Pacers 87
Μετά από ένα αρνητικό σερί με 3 ήττες τα "Γεράκια" παίζοντας καλή άμυνα κόντρα στους ιδιαίτερα επικίνδυνα επιθετικά Pacers, έφτασαν τη νίκη διατηρώντας και την υπερ τους παράδοση στα μεταξύ τους ματς για 9ο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι. Τελευταία φορά που είχαν χάσει ήταν τον Δεκέμβρη του 2006!  Ενώ στα προηγούμενα ματς είχαν επιτρέψει στους αντιπάλους τους να σουτάρουν με ποσοστά 48,50 και 52% (που ήταν κι η χειρότερη επίδοση της χρονιάς) εναντίον των Grizzlies,Sixers και Suns αντίστοιχα, χτες βράδυ ανάγκασαν τους αντιπάλούς τους να έχουν ποσοστά 40% σε όλες τις περιόδους πλην της τρίτης και 44% συνολικά.Την διαφορά για τους γηπεδούχους την έκανε ο Hinrich. Ερχόμενος από τραυματισμό και εγχείρηση στον ώμο σούταρε μόλις με 31.4% στα 7 προηγούμενα παιχνίδια. Χτες βράδυ όμως είχε  7/9 σουτ εκ των οποίων 3/5 τρίποντα. Ας δούμε όμως κάποιες ατομικές αποδόσεις παικτών και πως αυτές επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα σχετικά με την ομάδα της Atlanta. Όταν ο Joe Johnson πετυχαίνει από 20 πόντους (όσους είχε και χτές) και πάνω έχουν ρεκόρ 12-1, όταν δίνει 5 ή και παραπάνω ασίστ (ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ με 8) έχουν 7-1, όταν ο Smith σκοράρει πάνω από 20 πόντους έχουν 6-0, ενώ το ρεκόρ τους είναι 12-0 όταν ο ίδιος παίκτης σουτάρει με ποσοστά άνω του 45%. Αντίθετα για τους Pacers έχουν ρεκόρ 1-8 όταν σκοράρουν 89 ή λιγότερους πόντους και 2-12 όταν οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο έχουν συνολικά λιγότερους πόντους από ότι οι αντίπαλοι αναπληρωματικοί. Ο Paul George που θα λάβει μέρος στο all star weekend ως πρωτοετής δεν έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές του εμφανίσεις έχοντας μόλις 5 πόντους με 1/8 σουτ. Τέλος ο Joe Johnson χρειάζεται άλλους 39 πόντους για να γίνει ο 7ος παίκτης στην ιστορία των Hawks που φτάνει με την ομάδα τους 10,000 πόντους.
Larry Drew: " Όταν βγάζουμε τέτοια ενέργεια μες στο γήπεδο είμαστε σαν τη μέρα με τη νύχτα. Βγάζοντας την απαραίτητη ενέργεια είμαστε τελείως διαφορετική ομάδα. Απόψε ο Smith ήταν σούπερ. Νομίζα ότι δεν του απονέμονται τα εύσημα όπως του αξίζει. Κάνει καταπληκτική δουλειά και στις δύο μεριές του γηπέδου. Έπαιξε πάρα πολλά λεπτά (46) αλλά ήταν πραγματικά απίστευτος"

Grizzlies 85 vs Timberwolves 80
Μετά τη λήξη του αγώνα της Δευτέρας όταν και ηττήθηκαν από το San Antonio συμπληρώνοντας 3 παιχνίδια χωρίς νίκη, ο προπονητής των "Αρκούδων" Hollins είχε τονίσει την ανάγκη να χρησιμοποιεί για λιγότερο χρόνο τους βασικούς του παίκτες για να μην επιβαρυνθούν εξαιτίας του ιδιόμορφου φέτος αγωνιστικού προγράμματος. Σε εκείνο το ματς είχαν αγωνιστεί σχεδόν όλοι τους για παραπάνω από 40 λεπτά καθώς οι αναπληρωματικοί δεν έδειχναν να μπορούσαν να προσφέρουν πολλές λύσεις. Δεν έγινε το ίδιο όμως στο χτεσινοβραδινό ματς. Οι Pointdexter και Cunningham έκαναν ατομικά ρεκόρ με 17 και 12 πόντους αντίστοιχα ενώ βοήθησαν και στον τομέα των ριμπάουντ  όπου η ομάδα του Μέμφις είχε season high τόσο στο σύνολο με 59 όσο και στα επιθετικά με 21. Σε    αυτό συνέβαλε και ο Speights που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του μαζεύοντας 15 ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι μπλόκαραν τον ρούκι φαινόμενο των αντιπάλων τους Rubio που ενώ μέχρι χτες είχε μέσο όρο 9.1 ασίστ τον περιόρισαν σε 1 σε ολόκληρο τον αγώνα. Ήταν η πρώτη φορά μάλιστα που ο Ισπανός δεν αγωνίστηκε καθόλου κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Η διαφορά "χτίστηκε" στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι είχαν το τραγικό 3/21 σουτ μένοντας πίσω με διψήφιο αριθμό πόντων στο ημίχρονο και μη μπορώντας έκτοτε να πλησιάσουν στο σκορ παρά μόνο με τη λήξη του αγώνα. Με εξαίρεση τον Barea που ήταν ο μόνος με αξιοπρεπή ποσοστά από μακριά έχοντας 3/6 τρίποντα όλοι οι υπόλοιποι παίκτες των φιλοξενουμένων είχαν 1/13 τρίποντα κι αυτό μπήκε με την λήξη ακριβώς του ματς όταν πια τα πάντα είχαν κριθεί. Έλαβε τέλος έτσι ένα σερί 3 αγώνων που η ομάδα της Minnesota παρέμενε αήττητη. Απόντως του Love, ξεκίνησε βασικός και πάλι ο Williams (που μαζί με τον Rubio θα λάβουν μέρος ως ρούκις στο All Star Weekend) έχοντας 17 πόντους και ισοφαρίζοντας το φετινό του ρεκόρ με ριμπάουντ. Παρά την ήττα τους οι "Λύκοι" κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους κάτω από τους 90 πόντους για φορά εφέτος, πέρσι σε σύνολο 82 αγώνων αυτό συνέβη μόλις 7 φορές!!!
Marc Gasol: "Θα δούμε τι θα γίνει και αν θα με καλέσουν στο All Star Game. Πάντως δεν είναι θέμα προσωπικής αναγνώρισης, αν γίνει κάτι τέτοιο θα ήταν υπέροχο να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την ομάδα μου, την πόλη και τους συμπαίκτες μου"


Hornets 67 vs Bulls 90
Η ομάδα του Chicago φαίνεται να έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας μπαίνοντας σε κάθε ματς σαν ταύροι σε υαλοπωλείο μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους να αντιδράσουν ξεφεύγοντας στο σκορ από νωρίς. Τελευταία φορά που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ήταν στο ματς εναντίον των Bucks όπου και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Από εκείνο το σημείο όμως, στο 50ο δευτερόλεπτο εκείνου του αγώνα δεν έχουν ξαναβρεθεί πίσω στο σκορ, οπότε είναι μπροστά για 143 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς το πως ξεκινάνε τον αγώνα θα δει ότι στα τρία τελευταία ματς στο σύνολο τους στα πρώτα 5 λεπτά οι "Ταύροι" προηγούνται των αντιπάλων τους με 44-12. Ο χτεσινός αγώνας δε σηκώνει και πολύ κριτική. Για πολλούς το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν το γεγονός πως πριν την έναρξη του ματς η παρουσίαση των ομάδων έγινε από τον ηθοποιό Will Ferrell ο οποίος είχε και ένα σχόλιο για καθένα από τους παίκτες που βρισκόντουσαν στις αρχικές πεντάδες. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην συνεχόμενη νίκη τους απέναντι στις "Σφήκες" που μετρούν 7 συνεχείς ήττες και 22 στα 24 τελευταία ματς. Οι πρωτοπόροι στην Ανατολή έχουν ρεκόρ 13-0 όταν μοιράζουν παραπάνω από 23 ασίστ σε κάθε παιχνίδι ενώ έκαναν και ρεκόρ καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος που κερδίζει τρία διαδοχικά παιχνίδια που γίνονται όλα εκτός έδρας με διαφορά άνω των 20 πόντων. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι γλίτωσαν από το να δημιουργήσουν αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα τους αν σημείωναν λιγότερους από 65 πόντους αλλά "σώθηκαν" με το τρίποντο του Belinelli με την λήξη σχεδόν του παιχνιδιού, που ήταν και το μόνο εύστοχο έξω από τη γραμμή των 7.25μ.
Thibodeau: Rose λέει ότι αισθάνεται αρκετά καλά, απλά πρέπει να κάνει την αποθεραπεία του κάθε μέρα, να περιποιείται τον εαυτό του, να του κάνουν μασάζ και βλέπουμε μετά πως θα είναι"


Nuggets 95 vs Mavericks 105
Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα για τους "Σβώλους" και στα τελευταία 7 παιχνίδια, ενώ έχουν χάσει και τα 4 τελευταία παιχνίδια μες στην έδρα τους. Αντίθετα το Dallas τερμάτισε ένα αρνητικό σερί 3 αγώνων με αυτή του τη νίκη. Κλειδί για την επιτυχία τους αυτή πέρα από την συνεχιζόμενη αγωνιστική άνοδο του Nowitzki, ήταν η χρησιμοποίηση του Vince Carter ως πλέι μέικερ. Ο βετεράνος γκαρντ έκανε ένα πολύ ώριμο παιχνίδι πετυχαίνοντας 17 πόντους αλλά και μοιράζοντας 8 ασίστ επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ για τον ίδιο. Οι Mavericks μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι χτίζοντας μία διαφορά από τα πρώτα κιόλας λεπτά και με τους 64 πόντους που είχαν πετύχει στο ημίχρονο έγιναν η πρώτη ομάδα φέτος που πετυχαίνει τόσους πολλούς απέναντι στους Nuggets. 
O Γερμανός άσος με τους 25 πόντους που πέτυχε πέρασε τον Andrian Dantley στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών και βρίσκεται τώρα πια στην 21η θέση .
Carlisle: "Μία εμφάνιση All Star δεν ήταν αυτή; Ο Dirk έχει βρει το ρυθμό του κι είναι πια ο πραγματικός του εαυτός"
Carter: "Το διασκεδάζω πραγματικά. Όταν έχω δίπλα μου τον Dirk ξέρω ότι θα τον αντιμετωπίσει παραπάνω από ένας αμυντικός, οπότε θα μείνει κάποιος ελεύθερος που μπορεί να πάρει το σουτ κι έχουμε πολλούς που μπορούμε να εμπιστευτούμε να το κάνουν"


Blazers 96 vs Rockets 103
Έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τους αναπληρωματικούς τους που πέτυχαν όλοι μαζί συνολικά 66 πόντους, οι "Ρουκέτες" έφτασαν πια στην θέση στην Δυτική Περιφέρεια αφήνοντας τους αντιπάλους τους εκτός 8αδας. Για τους Blazers αυτή ήταν η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, γεγονός που είχε να συμβεί σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο, από τον Φλεβάρη του 2011 συγκεκριμένα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη περίοδος ανήκε στον Scola που ξεκίνησε με 5/5 εύστοχα σουτ ενώ κατόπιν τη σκυτάλη πήραν ερχόμενοι από τον πάγκο οι Lee και Budinger που τελείωσαν το ημίχρονο έχοντας μαζί 6/6 τρίποντα. Ο εκ των βασικών υποψηφίων για αναπληρωματικός στο επερχόμενο All Star Game Aldridge που έχει μέχρι στιγμής 23.7 πόντους και 8.6 ριμπάουντ τελείωσε τον αγώνα μόλις με 13 πόντους έχοντας 5/14 σουτ και 5 ριμπάουντ.
McHale: "Πρέπει να παραδεχθώ ότι απόψε οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο ήταν φανταστικοί. Πρέπει να τους ανταμείψουμε και δίκαια παρέμειναν στο παιχνίδι μέχρι και τη λήξη του"
Crawford: "Στο πρώτο ημίχρονο είμασταν ένα βήμα πιο αργοί, όχι μόνο ένας ή δύο αλλά όλοι μας. Στην επανάληψη παίξαμε πολύ καλά αλλά όταν κυνηγάς στο σκορ πρέπει να πιάσεις τέλεια απόδοση και να μην κάνεις λάθη σε κανένα σημείο"


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management