Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

17.2.12

ΑΝΑΣΤΑΤΑ STATS & QUOTES 15.2



Raptors 106 vs Spurs 113
Τα "Σπιρούνια" ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν βασιζόμενα στην έδρα της αλλά τελικά δείχνουν ότι τα καταφέρνουν πολύ καλά κι όταν αγωνίζονται εκτός. Παραμένουν αήττητοι στο "rodeo trip" τους όπως αποκαλούν τα συνεχιζόμενα παιχνίδια εκτός έδρας επιτυγχάνοντας την συνεχόμενη νίκη τους. Οι γηπεδούχοι αν κι είχαν τον DeRozan στην καλύτερη φετινή του βραδιά σκοράροντας 29 πόντους δε μπορούσαν να σταματήσουν τον Tony Parker που μπορεί να έχει πετύχει και παραπάνω πόντους από τους 34 που σημείωσε και να έχει δώσει παραπάνω από 14 ασίστ φέτος, όπως επίσης είχε το απόλυτο σε ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ με περισσότερες από 12/12 βολές που σημείωσε εχτές... Τέτοια νούμερα όμως δεν τα βλέπει κανείς τόσο εύκολα από κάποιον πλέι μέικερ, ειδικά αν τα συνδιάζει όλα μαζί...  Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε έστω και ελάχιστα ένας Καναδός που μεγάλωσε στην πόλη του Τορόντο, ο Cory Joseph ,ο οποίος έγινε ο 8ος παίκτης με Καναδική ιθαγένεια που παίζει στη χώρα του σε αγώνα του NBA. Rick Fox, Bill Wennington, Samuel Dalembert, Todd McCullogh, Steve Nash,Joel Anthony,Jamal Magloire οι υπόλοιποι 7.
Greg Popovich: "Φαντάζομαι θα έρθει η ώρα που θα αρχίσουμε να χάνουμε παιχνίδια και μάλλον δε θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο. Κάθε παιχνίδι όμως κρύβει ακόμα περισσότερες προκλήσεις για εμάς και μπορούμε να μάθουμε πολλά είτε κερδίζοντας είτε χάνοντας το".
Tony Parker: "Έχουμε κερδίσει 9 παιχνίδια στη σειρά και ακόμα κανείς δε μιλάει για εμάς, αυτό είναι πολύ καλό. Θα συνεχιζούμε να παίζουμε καλά και το κλειδί είναι να παραμείνουμε υγιείς".


Magic 103 vs Sixers 87
Η παράδοση συνεχίστηκε για ακόμη μια φορά με την ομάδα του Orlando να πετυχαίνει τη 12η νίκη της στα 14 τελευταία ματς απέναντι στους Sixers. Αυτό το κατάφεραν έχοντας για ακόμη μια φορά ως κύριο όπλο την ευστοχία τους έξω από τη γραμμή του τριπόντου με 15/25, πολύ καλύτερα από το ποσοστό τους στα 5 τελευταία ματς που είναι 46% Μεγάλος πρωταγωνιστής ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του με 7 εύστοχα τρίποντα, κάνοντας προθέρμανση για τον διαγωνισμό τριπόντων στον οποίο θα συμμετέχει στο ίδιο γήπεδο, ο Ryan Anderson. Μάλιστα ήταν εύστοχος στα 4 πρώτα που επιχείρησε στην πρώτη περίοδο δίνοντας ένα προβάδισμα 23-6 για τους γηπεδούχους που το κράτησαν σχετικά άνετα μέχρι και το τέλος. Ο Nelson είχε 14 ασίστ, ρεκόρ καριέρας, βρίσκοντας κυριώς ελεύθερους συμπαίκτες που σούταραν από μακρινή απόσταση. Ο Dwight Howard που σουτάρει κατά μέσο όρο 11 βολές σε κάθε παιχνίδι, έχει σύνολο μόλις 7 στα 3 τελευταία. Οι "Μαγικοί" είχαν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων για 2ο συνεχόμενο ματς. Για τους φιλοξενούμενους ακόμη μια φορά πρώτος σκόρερ ήταν ο Lou Williams με 21 πόντους. Ο 25χρονος γκαρντ αν και δεν έχει ξεκινήσει βασικός σε κανένα ματς και έχει μόλις 26 λεπτά συμμετοχής είναι ο 1ος σκόρερ τους φέτος με 16.1 πόντους μέσο όρο. Η ομάδα της Philadelphia που έχει από τις καλύτερες άμυνες στη λίγκα, έχει ρεκόρ 0-6 όταν επιτρέπει στους αντιπάλους της να σκοράρουν περισσότερους από 100 πόντους.
Ryan Anderson: "Όταν είμαστε όλοι ενεργοί και συμμετέχουμε όλοι στο παιχνίδι της ομάδας τότε είναι που αποδίδουμε καλύτερα από ποτέ".
Doug Collins: "Το κακό ξεκίνημα στον αγώνα μας σκότωσε. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και νομίζω έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία μας και μας αποθάρρυνε να σουτάρουμε καλά στη συνέχεια. Βέβαια ξεκίνησε και ο Anderson να τα βάζει από παντού".


Celtics 88 vs Pistons 98
Παρά το ρεκόρ καριέρας του Rondo που σημείωσε 35 πόντους και την καλύτερη φετινή επίδοση του Wilcox με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ,τα "Πιστόνια" που ξεκίνησαν τη χρονιά έχοντας 4-20 πέτυχαν την τους νίκη στα 7 τελευταία παιχνίδια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Stuckey και Gordon που είχαν 25 και 22 πόντους αντίστοιχα,με τον τελευταίο να είναι εύστοχος και σε 4 τρίποντα όλα στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Κλειδί για την επικράτηση τους ήταν ο έλεγχος των ριμπάουντ και για να το καταφέρουν αυτό χρειάστηκαν τη συνδρομή ενός βετεράνου. Ο Ben Wallace μπορεί να αγωνίστηκε για μόλις 15 λεπτά αλλά πρόλαβε να μαζέψει 11 τα περισσότερα ριμπάουντ για εκείνον φέτος.
Lawrence Frank: "Ειλικρινά νομίζω ότι η προσπάθεια όλων των παικτών μας ώθησε στο να πάρουμε τη νίκη. Γίνανε τόσα πολλά μέσα στο παιχνίδι και ο καθένας που αγωνίστηκε για την ομάδα μας πρόσφερε ό,τι καλύτερο μπορούσε".
Doc Rivers: "Έχουμε συνέχεια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Εκεί που παίζουμε καλά στο επόμενο παιχνίδι δεν έχουμε την ίδια απόδοση. Πρέπει να αρχίζουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει κάτι τέτοιο αλλά τουλάχιστον έχουμε δείξει ότι θα μπορέσουμε να το κατορθώσουμε...".


Nets 100 vs Grizzlies 105
Αν και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε ποσοστά τόσο στα σουτ γενικότερα,όσο και στα τρίποντα αλλά και στις βολές, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα. Το παράδοξο είναι πως ξεκίνησαν την χρονιά όντας χειρότεροι των εκάστοτε αντιπάλων τους σε ποσοστά ευστοχίας σε κάθε αγώνα στο ξεκίνημα της περιόδου παρόλα αυτά κατάφεραν να φύγουν νικητές σε ορισμένα από αυτά τα ματς. Πάντως χάνοντας τη μάχη των ριμπάουντ και κάνοντας τόσα λάθη ακόμα κι όταν σουτάρουν με ποσοστό πάνω από 50% είναι λογικό να τους οδηγούν σε μία ακόμα ήττα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Speights που έκανε ατομικό φετινό ρεκόρ σε πόντους σημειώνοντας 20 και ρεκόρ καριέρας σε ριμπάουντ με 18 μην αφήνοντας να φανεί η όχι και τόσο καλή εμφάνιση του all star συμπαίκτη του Marc Gasol. Τους περισσότερους πόντους για τη φετινή περίοδο πέτυχε και ο Tony Allen έχοντας 21 μεταξύ των οποίων και ένα κρίσιμο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με το οποίο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Για τους γηπεδούχους ο επίσης all star Deron Williams είχε 26 πόντους αλλά κανέναν από αυτούς στο τελευταίο 12λεπτο ενώ υπέπεσε και σε 6 λάθη.
Avery Johnson: Speights μας πλήγωσε με τα ριμπάουντ του απόψε ενώ ο Tony Allen βρισκόταν παντού και πέτυχε κι αυτό το τρίποντο παρόλο που δεν έχει ευστοχήσει και σε πολλά όλη τη χρονιά".
Deron Williams: "Αλλάξανε τον τρόπο παιχνιδιού τους απέναντι μου. Με στέλνανε σε παγίδες στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθούσανε να μου πάρουν τη μπάλα από τα χέρια κάνοντας δύσκολα τα πράγματα για μένα και βέβαια αστόχησα και σε πολλά σουτ".


Knicks 100 vs Kings 85
Η δυναστεία του Lin συνεχίζεται. Παίρνοντας χρόνο συμμετοχής για 7ο συνεχόμενο ματς και ξεκινώντας βασικός ξανά οδήγησε την ομάδα του στην συνεχόμενή της νίκη. Αυτή τη φορά το ρεκόρ καριέρας του αφορούσε μόνο τις ασίστ μοιράζοντας 13 ενώ αγωνίστηκε μόλις 26 λεπτά μιας και χρειάζεται ξεκούραση έχοντας παίξει πάνω από 40 μέσο όρο στα τελευταία παιχνίδια. Τα καλά νέα ήρθαν μετά τον αγώνα με την κλήση του στην ομάδα των ρούκι/πρωτοετών στο επερχόμενο all star game. Μιας και ο αγώνας δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς στατιστικής ας ασχοληθούμε λιγάκι παραπάνω με το φαινόμενο Lin (πρώτο ματς που μου δόθηκε η ευκαιρία να τον παρακολουθήσω να αγωνίζεται) με δηλώσεις από τον αγώνα. Άλλωστε προπονητής των χτεσινών του αντιπάλων ήταν ο Keith Smart ένας εκ των περσινών προπονητών του Lin πέρσι όταν και ανήκε στο δυναμικό των Warriors. Οι "Πολεμιστές" δεν τον εμπιστεύτηκαν αρκετά παρά τα 29 παιχνίδια που αγωνίστηκε μαζί τους αναθέτοντας τον κυριώς στην D-League μέχρι τελικά να τον αποδεσμεύσουν στις 9/12.
Keith Smart: "Όλοι λένε ότι έπρεπε να παίξει περισσότερο όταν ήταν στην ομάδα μας. Δεν ήταν όμως και τόσο εύκολο όταν είχαμε παίκτες σαν τον Monta Ellis που είναι 5ος σκόρερ στο πρωτάθλημα, τον Stephen Curry που ανακηρύχθηκε 2ος στην ψηφοφορία για "ρούκι της χρονιάς". Είχαμε επίσης και τους Reggie Williams και Acie Law (ναι τον παίκτη που "μεγαλουργεί" με τα χρώματα του Ολυμπιακού αφού πέρασε πρώτα από την Παρτιζάν) που ήταν αρκετά καλοί. Από την άλλη ο Lin ήταν σχετικά άγνωστος δεν είχε γίνει καν ντραφτ και δεν είχε εμπειρία από αγώνες NBA ακόμα".
Jeremy Lin: "Ήταν πολύ καλό που βρήκαμε λίγο χρόνο να ξεκουραστούμε. Είμαστε ευχαριστημένοι που δεν αγωνιστήκαμε για τόση πολλή ώρα απόψε." Σε ερώτηση για το πως νιώθει που ο πρόεδρος της χώρας Barrack Obama παρακολούθησε τα στιγμιότυπα με το τρίποντο της νίκης στο προηγούμενο παιχνίδι και την γενικά είναι ενήμερος για την πορεία του εφέτος είπε: "Έίναι μεγάλη τιμή για μένα, ουάου, είναι ο Πρόεδρος άλλωστε, δε μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο".
Mike D'Antoni: "Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τους 10 πόντους και τις 13 ασίστ. Είναι πολύ σπουδαίο για μια βραδιά σαν τη σημερινή. Νομίζω αν του ζητούσαμε να βάλει 30 πόντους θα τα κατάφερνε. Ό,τι κι αν του έχουμε ζητήσει μέχρι στιγμής το έχει πραγματοποιήσει".


Cavaliers 98 vs Pacers 87
Νωρίτερα στη σεζόν η ομάδα της Indiana ήταν από τις λίγες που δεν είχε 2 συνεχόμενες ήττες και πάντα έβρισκε τον τρόπο να αντιδράει θετικά κερδίζοντας τα επόμενα παιχνίδια ύστερα από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μετά την ήττα τους όμως από τους "Ιππότες" έφτασε αισίως τις 5 συνεχόμενες ήττες πέφτοντας στην θέση της Ανατολής από την 3η-4η που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα. Για τους γηπεδούχους ο Τούρκος σέντερ Semih Erden έκανε ρεκόρ καριέρας με 18 πόντους ενώ κατέβασε και 8 ριμπάουντ έχοντας απέναντι του τον Hibbert που κάθε άλλο παρά δικαιολογεί την κλήση του στο προσεχές all star game. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ισραηλινό φόργουορντ της ομάδας Caspi που έκανε ρεκόρ για φέτος με 9 ριμπάουντ έχοντας παράλληλα και 10 πόντους, τους περισσότερους εκ των οποίων στην πρώτη περίοδο όταν και χτίστηκε η διαφορά, μιας και η ομάδα του δε βρέθηκε σε κανένα σημείο του αγώα πίσω στο σκορ. Το τελικό σκορ είναι τιμητικό για τους φιλοξενούμενους που μάζεψαν την διαφορά στην τελευταία περίοδο όταν και τα πάντα είχαν κριθεί. Στο ημίχρονο ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 18 πόντους έχοντας δώσει μέχρι εκείνο το σημείο μόλις 2 ασίστ.
Kyrie Irving: "Το παιχνίδι μου δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει απλά και μόνο επειδή είχα πάθει διάσειση. Θα συνεχίσω να είμαι επιθετικός και να πηγαίνω προς το καλάθι. Αλλά περιόρισα λιγάκι τον εαυτό μου να διεκδικώ τα ριμπάουντ γιατί ειλικρινά δεν θέλω να είμαι εκεί μαζί με όλα τα "ψηλά δέντρα" γύρω μου".
Semih Erden: "Νιώθω περίφημα. Είμαι χαρούμενος μιας και αυτό ήταν το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι μου. Απλά προσπάθησα να κάνω σωστά τη δουλειά μου και θα συνεχίσω να προσπαθώ το ίδιο σκληρά ώστε να θεωρούμαι από την ομάδα μου ως ένας πολύ καλός συμπαίκτης"


Bucks 89 vs Hornets 92
Οι "Σφήκες" ,παρόλο που είναι σχεδόν αποδεκατισμένες από τους συνεχείς τραυματισμούς, πέτυχαν κάτι που είχε να συμβεί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Έκαναν 2 συνεχόμενες νίκες. Επίσης ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη τους από τις 9 Γενάρη. Αντίθετα τα "Ελάφια" που είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς να γνωρίσουν καμία ήττα στο Bradley Center γνώρισαν την συνεχόμενη ήττα τους εντός έδρας. Οι νικητές είδαν και τους 9 παίκτες που χρησιμοποίησαν να σκοράρουν ενώ δύο από αυτούς έκαναν ρεκόρ καριέρας. Ο Belinelli στα τρίποντα , ευστοχώντας σε 6 από τις 7 προσπάθειες που επιχείρησε κάνοντας και ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος με 22, και ο Μεξικανός ρούκι της ομάδας Gustavo Ayon που μάζεψε 12 ριμπάουντ  για πρώτη φορά στην καριέρα του ενώ έκανε και double double έχοντας 12 πόντους δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον ξεκίνησε στη βασική πεντάδα. Άλλος ένας παίκτης που έκανε φετινό ατομικό ρεκόρ πόντων και πάλι δεν προέρχεται από την Αμερική (όπως και οι Belinelli,Ayon,Caspi και Erden που είδαμε προηγούμενως) ήταν και ο Ilyasova που πέτυχε 23 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, τείνοντας να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους 6ους παίκτες με τις τελευταίες του εμφανίσεις. Για τους γηπεδούχους ήταν το 9ο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο είχαν διψήφιο αριθμό σε επιθετικά ριμπάουντ έχοντας 16.
Brandon Jennings: "Παίζουμε τόσο σκληρά και στο τέλος χάνουμε ένα ριμπάουντ και κατόπιν άλλο ένα και οι αντίπαλοι μας στο τέλος είτε θα βάλουν καλάθι, είτε θα κερδίσουν το φάουλ. Έτσι πάει στράφι όλη η προσπάθεια μας".
Chris Kaman: "Ήξερα πόσο δύσκολο είναι για μένα, γενικά δεν μου αρέσει να χτυπάω τη μπάλα όταν προσπαθώ να κερδίσω ένα επιθετικό ριμπάουντ. Αυτή τη φορά όμως ήξερα ότι ο Belinelli ήταν στο σωστό σημείο και έστειλα τη μπάλα προς αυτόν ενώ έβλεπα και τον Stephen Jackson να έρχεται προς το μέρος μου. Ήθελα πολύ να παραμείνει η κατοχή στην ομάδα μας μιας και ήταν το τελευταίο λεπτό και η διαφορά ήταν στους 2 μόλις πόντους υπέρ μας".


Rockets 96 vs Thunder 95
Οι "Ρουκέτες" είχαν για μία ακόμα φορά μπροστάρη τον Martin που μετά το ματς που είχε μείνει άποντος έχει ανεβάσει και πάλι τα νούμερα του έχοντας 32 πόντους αυτή τη φορά τους περισσότερους που έχει σκοράρει για φέτος. Μάλιστα ήταν κι εκείνος που έκρινε τον αγώνα με 2 εύστοχες βολές στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων, αυτοί ήταν και οι μοναδικοί του πόντοι στην τελευταία περίοδο. Οι "Κεραυνοί" πλήρωσαν την κακή εμφάνιση του 1ου 12λεπτου όταν και πέτυχαν μόλις 13 πόντους τους λιγότερους από κάθε άλλη φορά τόσο για τους ίδιους όσο και για την άμυνα των γηπεδούχων τη φετινή σεζόν. Παρόλο που οι "διόσκουροι" των φιλοξενούμενων πέτυχαν και πάλι την πλειοψηφία των πόντων με τον μεν Durant να σημειώνει 33 και τον Westbrook 26, στο κρίσιμο 4ο 12λεπτο είχαν μόλις 5/16 σουτ συνολικά ενώ ήταν άστοχοι στην τελευταία επίθεση του αγώνα που θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα τους. Για την ομάδα του Houston ήταν η φορά που ένα παιχνίδι τους κρίθηκε σε διαφορά 2 πόντων και κάτω και σε όλους τους αγώνες εκείνη ήταν η νικήτρια. Επίσης βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 16-1 σε αγώνες που προηγούνταν με την λήξη της 3ης περιόδου. Ο γκαρντ της πρωτοπόρου ομάδας στη Δύση Cook έμαθε πριν την έναρξη του αγώνα ότι δε θα συμμετάσχει φέτος στο διαγωνισμό τριπόντων,ενώ ξεκίνησε τη σεζόν ιδιαίτερα εύστοχος και τον τελευταίο καιρό παίζει περισσότερο λόγω του τραυματισμόυ του Sefolosha στα τελευταία 3 ματς έχει μόλις 3/19 τρίποντα.
Kevin Durant: "Έχασα αρκετά σουτ αλλά συμβαίνουν κι αυτά. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν από εμένα να πάρω αρκετές προσπάθειες προς το τέλος του αγώνα αλλά πρέπει να είναι και προετοιμασμένοι σε περίπτωση που δεν καταφέρω να είμαι εύστοχος. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, πολλά περισσότερα απ' ότι συνήθως".


Timberwolves 102 vs Bobcats 90
Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να απογοητεύουν μιας και έχουν φτάσει πια τις 16 συνεχόμενες ήττες (διευρύνουν το αρνητικό ρεκόρ στην σύντομη έτσι κι αλλιως ιστορία τους σαν ομάδα) και 1-15 στους εκτός έδρας αγώνες. Τουλάχιστον στα τελευταία δύο παιχνίδια γλίτωσαν τον διασυρμό οπότε βελτιώνονται κάπως. Οι "Λύκοι" είχαν σε μεγάλη βραδιά και πάλι τον Kevin Love που φέτος θα συμμετάσχει εκτός των άλλων και στο διαγωνισμό τριπόντων. Με 30 πόντους και 18 ριμπάουντ ήταν για αυτόν η 10η φορά φέτος που έχει πάνω από 30 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο επόμενος μετά από αυτόν που έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο φέτος στο πρωτάθλημα το έχει κάνει μόλις τις μισές φορές. Άλλος ένας που εντυπωσιάζει τον τελευταίο καιρό είναι ο πρώην σέντερ του Παναθηναικού Pekovic που τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ επιτυγχάνοντας το 7ο double double του στα 11 τελευταία παιχνίδια. Πριν από αυτά είχε πετύχει μόνο 1 στην καριέρα του στο ΝΒΑ.
Rick Adelman: "Ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι όντας ιδιαίτερα εύστοχοι ενώ εμείς από την πλευρά μας είμασταν αρκετά χαλαροί στον αμυντικό τομέα δεχόμενοι 30 πόντους στην πρώτη περίοδο. Στη συνέχεια όμως αντιδράσαμε κι ήμασταν πολύ καλοί και αμυντικά αλλά και στην επίθεση ειδικά στα τέλη του τρίτου και στις αρχές του τέταρτου 12λεπτου".
Kevin Love: "Με ανάγκασαν να σουτάρω όχι υπό τις καλύτερες προυποθέσεις στα τέλη της τρίτης και στην έναρξη της τέταρτης περιόδου αλλά ευτυχώς ανέλαβαν άλλοι το σκοράρισμα τότε. Οι Pekovic, Ridnour και Barea ευστόχησαν σε αρκετά σουτ και κάναμε ένα θετικό σερί με το οποίο σφραγίσαμε τη νίκη".


Mavericks 102 vs Nuggets 84
Οι φιλοξενούμενοι προερχόντουσαν από 3 συνεχόμενες νίκες μες στο Dallas ενώ είναι και η ομάδα με την καλύτερη επίθεση φέτος στο με 104 πόντους μέσο όρο. Όμως σκόραραν μόλις 39 πόντους στο ημίχρονο, οι λιγότεροι τους για φέτος, το ίδιο και οι 15 που σημείωσαν στο 3ο 12λεπτο. Επίσης είχαν την χειρότερη επίδοση από πλευράς ευστοχίας στα σουτ έχοντας το απογοητευτικό 35.7% Έτσι πήραν παραπάνω χρόνο συμμετοχής οι "ρεζέρβες" του όπως ο Jordan Hamilton, ρούκι και νούμερο 26 στο ντραφτ που σημείωσε 10 πόντους. Παραπάνω χρόνο έπαιξε και ο Koufos ,που είναι και βασικός στα τελευταία ματς μιας και λείπουν τόσο ο Nene όσο και ο Mozgov λόγω τραυματισμών, κάνοντας ρεκόρ καριέρας μαζεύοντας 14 ριμπάουντ ενώ είχε και 12 πόντους. Για τους νικητές ρεκόρ σε πόντους για φέτος έκανε ο Kidd με 13 ευστοχώντας σε 4 τρίποντα ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση του μιας και είχε βάλει άλλα 4 την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων με αντίπαλο και πάλι τους "Σβώλους". Επίσης συνέχισε τις καλές εμφανίσεις ο Marion επιτυγχάνοντας το 5ο double double της σεζόν (τη στιγμή που όλοι οι συμπαίκτες του έχουν συνολικά 3) με 16 πόντους και έχοντας 10 ριμπάουντ ενώ έπαιξε και πολύ καλή άμυνα πάνω στον Lawson (τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους και 1/8 σουτ) όντας από τους επικρατέστερους σύμφωνα με τους ειδικούς για να συμπεριληφθεί στην καλύτερη αμυντική πεντάδα στο τέλος της χρονιάς. Ο βετεράνος φόργουορντ αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα του μιας και όταν σκοράρει πάνω από 13 πόντους οι Mavericks έχουν ρεκόρ 16-1. Επίσης ιστορική επίδοση και για τον Carter που με τους 15 πόντους που σημείωσε ξεπέρασε τον David Robinson και είναι πλέον 33ος στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών έχοντας πετύχει 20,794 πόντους. Τέλος ο Nowitzki έφτασε τα 999 κοψίματα στην καριέρα του και χρειάζεται μόλις ένα για να γίνει ο 3ος παίκτης στην ιστορία που θα έχει παραπάνω από 1,000 κοψίματα και 1,000 εύστοχα σουτ τριών πόντων μετά τους Cliff Robinson και Rasheed Wallace.
Shawn Marion: "Κάνω ό,τι μπορώ σε κάθε παιχνίδι.Έτσι κι αλλιώς όλοι εσείς δε μου δίνετε ιδιαίτερη προσοχή. Εγώ δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό κι είμαι περήφανος για αυτό. Προσπαθώ πάντα να γίνομαι καλύτερος, δεν παίζω σε μια συγκεκριμένη θέση και κάνω τα πάντα".



Suns 99 vs Hawks 101
Άλλη μια μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Josh Smith που αποδεικνύει πως έπρεπε να ήταν τουλάχιστον στους αναπληρωματικούς του all star game. Σημείωσε ρεκόρ για φέτος με 30 πόντους ενώ είχε 17 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 τάπες. Ήταν μάλιστα ο καλύτερος παίκτης σε όλες τις προαναφερθέντες κατηγορίες της ομάδας του. Συνοδοιπόρος του ο Willie Green που σημείωσε επίσης τους περισσότερους πόντους του για φέτος με 20.  Τα "Γεράκια" ξεπέρασαν τους 100 πόντους για 13η φορά στη σεζόν έχοντας κερδίσει στα 12 ματς που συνέβη κάτι τέτοιο. Ξεπέρασαν μάλιστα και την αρνητική παράδοση που τους ήθελε να χάνουν στα 5 τελευταία ματς με αντίπαλο τους "Ήλιους". Οι γηπεδούχοι φαίνεται ότι δε μπορούν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που τους αναγκάζει να παίζουν 3 παιχνίδια σε ισάριθμες μέρες. Αν και στο προηγούμενο ματς δεν αγωνίστηκαν καθόλου ούτε ο Nash (που έδειχνε ιδιαίτερα φρέσκος με 22 πόντους και 16 ασίστ) ούτε ο Grant Hill (επίσης πολύ καλός με 18 πόντους) που είναι 38 και 39 ετών αντίστοιχα, για να προφυλαχθούν, δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε ένα ματς και ούτε αυτή τη φορά έχοντας σαν ομάδα 0/6 σε back to back to back αναμετρήσεις. Μάλιστα ο Frye που αστόχησε σε τρίποντο που θα έδινε το προβάδισμα στην ομάδα του προς το τέλος του αγώνα δήλωσε πως οι συνεχόμενοι αγώνες προκάλεσαν φθορά στα πόδια του και δε μπόρεσε να σουτάρει υπό τις καταλληλότερες προυποθέσεις.
Alvin Gentry: "Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα απέναντι στη ζώνη των αντιπάλων μας. Είναι η ομάδα που την εφαρμόζει περισσότερο χρόνο και καλύτερα από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα".
Larry Drew: "Ήθελα να τραβήξω στον πάγκο τον Josh στην έναρξη της τελευταίας περιόδου για να τον ξεκουράσω αλλά μου είπε ότι ήθελε να παραμείνει στο παρκέ. Τελικά χαίρομαι που το έκανε, το παιχνίδι του ήταν εξαιρετικό".


Warriors 91 vs Blazers 93
Αυτή ήταν μόλις η νίκη για τους στα τελευταία 14 παιχνίδια τους στην έδρα των "Πολεμιστών" και ήρθε παρά το γεγονός ότι σούταραν με ποσοστό μόλις 40.5% Οι γηπεδούχοι που είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος στα τρίποντα περιορίστηκαν μόλις σε 1/6 στην τελευταία περίοδο. Για τους φιλοξενούμενους ο Gerald Wallace που δε φημίζεται για την ευστοχία του έξω από τη γραμμή είχε 4/4 τα περισσότερα για φέτος. Καμία από τις δύο ομάδες δε σημείωσε πόντους προερχόμενους από αιφνιδιασμό στο 2ο ημίχρονο. Ο David Lee ισοφάρισε το season high του έχοντας 29 πόντους εκμεταλλευόμενος την απουσία του τραυματία Aldridge. Οι φιλοξενούμενοι που κατά μέσο όρο έπαιρναν 11.4 ριμπάουντ λιγότερα από τους αντιπαλούς του στα 5 τελευταία παιχνίδια κατάφεραν να επικρατήσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Βελτίωσαν και το ρεκόρ τους σε 2-5 στα παιχνίδια που έλειψε ο Aldridge από το 2008-09.
Jamal Crawford: "Ήταν μια τεράστια νίκη για εμάς. Νομίζω μας ταρακούνησε κάπως η απουσία του καλύτερού μας παίκτη. Πρέπει να στηριχτούμε σε εμάς σε όσους έχουμε απομείνει για να έρθουν ακόμα περισσότερες νίκες μιας κι είναι άγνωστο ακόμα το πότε ακριβώς θα επιστρέψει".



Clippers 102 vs Wizards 84
Επιστροφή στην έδρα τους και με όλους τους παίκτες της αρχικής πεντάδας να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων και να φορτσάρουν την τελευταία περίοδο νίκησαν σχετικά άνετα τους "Μάγους" που προερχόντουσαν από δύο σερί νίκες εκτός έδρας και έφτασαν να έχουν τώρα πια ρεκόρ 18-9. Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους μετά το 18-8 που είχαν το 1974-75 ως Buffalo Braves τότε με αστέρι της ομάδας τον Bob McAdoo. Τότε κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά της Ανατολής όπου και ανήκαν για να αποκλειστούν στη φάση εκείνοι από τους... Washington Bullets. Δύο πρώην παίκτες των Wizards ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά για τους Clippers. Την αρχή έκανε ο Butler που σκόραρε 11 στην πρώτη περίοδο και συνολικά 21 με 5/7 τρίποντα ενώ τη σκυτάλη στην τελευταία περίοδο πήρε ο Foye όταν και πέτυχε και τους 10 πόντους του. Στον αγώνα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι μόνοι δύο παίκτες που έχουν παραπάνω από 8 πόντους 8 ριμπάουντ και 2.5 τάπες μέσο όρο δηλαδή οι Jordan και McGee, με τον πρώτο να βγαίνει νικητής έχοντας επιδόσεις καλύτερες του μέσου όρου του. Τέλος με το κλέψιμο που έκανε ο Chris Paul απέναντι στον Wall έφτασε τους 31 σερί αγώνες όπου έχει τουλάχιστον 1 κλέψιμο επεκτείνοντας το ρεκόρ του καθώς είναι ο μόνος εν ενεργεία παίκτης με τέτοια επίδοση.
Blake Griffin: "Μας είχε λείψει η ατμόσφαιρα των εντός έδρας αγώνων αλλά σίγουρα το ότι παίξαμε τόσους αγώνες εκτός μας έκανε καλό γιατί γίναμε πιο σκληροί".

Αυτή τη φορά κάτι καταφέραμε με μια μέρα καθυστέρηση,άντε να δούμε και για τα επόμενα...





 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management