Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

23.10.12

DALLAS MAVERICKS PREVIEW



Οι πρωταθλητές του 2010 δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους την περσινή περίοδο ενώ κατόρθωμα ίσως αποτελεί το γεγονός πως προκρίθηκαν ακόμα και στα πλέι οφ, όπου τους περίμεναν στον πρώτο γύρο οι Thunder. Εκεί αν και κέρδισαν με μεγάλη δυσκολία η Oklahoma τα 2 πρώτα παιχνίδια στη συνέχεια ήταν πολύ δύσκολο να σταματηθούν και τους "σκούπισαν" με 4-0. Ήδη από πέρσι είχαν φύγει αρκετοί παίκτες που είχαν συνεισφέρει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με πολλούς ακόμα να βλέπουν την έξοδο το καλοκαίρι στην προσπάθεια του Cuban να αλλάξει την κατάσταση. Τώρα πια μόνο ο Marion με τον Nowitzki έχουν μείνει από τους παίκτες που είχαν σημαντική συνεισφορά από εκείνη την ομαδα με τον Γερμανό μάλιστα να μένει εκτός μάλλον μέχρι τον Δεκέμβρη λόγω των προβλημάτων που εξακολουθεί να έχει με το γόνατό του. Είναι ικανό το Dallas να ανακάμψει και να φτάσει ψηλά; Πολύ δύσκολα, παρά τις σημαντικές και ουσιαστικές προσθήκες που έκανε αποσπώντας τους Brand, Kaman στην front line και τους Collison, Mayo στην περιφέρεια. Ακόμα και το να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ δε θα είναι τόσο εύκολο και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό στο κατά πόσο ο Nowitzki θα καταφέρει να παραμείνει υγιής και φρέσκος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς γιατί αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση των Mavericks. Το ανησυχητικό μάλιστα είναι πως δεν έχουν αρκετούς παίκτες σε νεαρή ηλικία που να θεωρούνται εγγύηση για το μέλλον.Εκτός δηλαδή από τους 25χρονους Collison και Mayo που είναι αμφίβολο το κατά πόσο ακόμα θα εξελιχθούν και τον Crowder που μάλλον θα τραβάνε τα μαλλιά τους στο Cleveland που τον παραχώρησαν το καλοκαίρι μιας και ο rookie από το πανεπιστήμιο Marquette έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στα φιλικά παιχνίδια. Άλλωστε σε περίπτωση που θα χρειαστεί ανάσες ο Nowitzki ο πιτσιρικάς είναι αυτός που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει.


Αφίξεις: Jared Cunningham, Bernard James, Jae Crowder (draft), Chris Kaman, O.J. Mayo, Elton Brand (free agents), Darren Collison,Dahtay Jones, (trade)
Aποχωρήσεις: Jason Kidd, Jason Terry (free agents), Kelenna Azubuike, Ian Mahinmi (trade), Brendan Haywood (amnestied)

Ρόστερ:
Darren Collison (PG)
O.J. Mayo (SG)
Shawn Marion (SF)
Dirk Nowitzki (PF)
Chris Kaman (C)
Delonte West (G), Roddy Beaubois (G), Dominique Jones (G), Vince Carter (G/F), Dahtay Jones (G/F), Jared Cunningham (G), Jae Crowder (F), Brandan Wright (F), Elton Brand (F/C), Bernard James (C)
Προπονητής: Rick Carlisle
Αστέρι: Dirk Nowitzki

Γήπεδο: American Airlines Center
Division: Southhwest
Περσινό ρεκόρ: 36-30(7oι στη Δύση, 3οι στην Northhwest)
Εκτίμηση: 7oι-8οι στη Δύση
Απόδοση πρωταθλητή: 41 στην bet365

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management