Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

17.10.12

GOLDEN STATE WARRIORS PREVIEW


Με την άφιξη του Mark Jackson στη θέση του προπονητή της ομάδας οι "Πολεμιστές" άρχισαν να αλλάζουν σιγά σιγά φιλοσοφία δίνοντας περισσότερη έμφαση στην άμυνα απ' ότι στο παρελθόν όπου απλά κοιτούσαν να πετύχουν πολλούς πόντους στην επίθεση, τακτική όμως που έδειχνε πως δεν απέφερε καρπούς τα προηγούμενα χρόνια. Αν και βελτιώθηκαν αισθητά σε αυτόν τον τομέα δεν τα κατάφεραν σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο θα ήθελε ο Jackson οπότε προχώρησε σε ριζικές αλλαγές παραχωρώντας τον Monta Ellis μαζί με τον Udoh και τον Kwame Brown, παίρνοντας σαν αντάλλαγμα τον τραυματία ακόμα και αυτές τις μέρες Bogut συν τον βετεράνο Richard Jefferson. Με αυτόν τον τρόπο δώθηκε μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων στον  Curry ενώ ταυτόχρονα το δίδυμο Bogut - Lee κάτω από τα καλάθια θα είναι πολύ δύσκολο να σταματηθεί σε άμυνα και επίθεση ειδικά σε μια εποχή που οι ποιοτικοί ψηλοί σπανίζουν ακόμα και στο ΝΒΑ. Τι χρειάζεται η ομάδα αν θέλει να ελπίζει σε μια καλύτερη σεζόν; Καταρχάς υγεία ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον Curry και τον υπερευαίσθητο αστράγαλό του που τον άφησε έξω σχεδόν την περσινή μισή χρονιά και βέβαια τον Αυστραλό σέντερ που είναι αμφίβολο κατά πόσο θα παρουσιασθεί πανέτοιμος μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας από τα παρκέ. Ερώτημα επίσης αποτελεί στο κατά πόσο θα μπορέσει ο Curry να αποδώσει στο μέγιστο σαν point guard και τέλος το κατά πόσο θα εξελιχθεί σε ακόμα καλύτερο παίκτη ο Klay Thompson που τελείωσε εντυπωσιακά την προηγούμενη σεζόν και αναμένεται να μας απασχολήσει με τα κατορθώματά του τα επόμενα χρόνια. Όπως και να έχει δύσκολα θα καταφέρουν να μπουν σφήνα στην 8άδα ωστόσο βασιζόμενη στους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες με σωστό πλάνο θα μπορέσει να ισχυροποιηθεί κι άλλο μελλοντικά ενώ αυτό που μένει είναι αν θα παρουσιαστούν μαχητικοί παλεύοντας κάθε ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου δικαιώνοντας το προσωνύμιο που τους έχει δωθεί!


Αφίξεις:Harrison Barnes, Festus Ezeli, Draymont Green, Ognjen Kuzmic (draft),Jarett Jack(trade),Carl Landry, Kent Bazemore(free agents)
Αποχωρήσεις:Nate Robinson, Dominic McGuire (free agents), Dorell Wright(trade)

Ρόστερ:
Stephen Curry (PG)
Klay Thompson (SG)
Brandon Rush (SF)
David Lee (PF)
Andrew Bogut (C)
Jarett Jack (G), Charles Jenkins (G), Kent Bazemore (G), Harrison Barnes (F), Richard Jefferson (F), Carl Landry (F), Draymont Green (F), Jeremy Tyler (C), Andris Biendrins (C)
Προπονητής: Mark Jackson
Αστέρι: Stephen Curry

Γήπεδο: Oracle Arena
Division: Pacific
Περσινό Ρεκόρ: 23-43 (4οι στην Pacific, 13οι στη Δύση)
Εκτίμηση: 12οι - 15οι στη Δύση
Απόδοση πρωταθλητή 151 στην bet365

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management