Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

11.10.12

TO KAΡΦΩΜΑ: ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ORLANDO ΟΙ SIXERS

Αν υπάρχει ένα ματς με το οποίο θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε σήμερα στοιχηματικά, αυτό δεν είναι άλλο από το Magic-Sixers. Οι κινήσεις των δύο ομάδων στην preseason, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται το συγκεκριμένο διάστημα, η διαφορά δυναμικότητας που έχουν, αλλά και η ειδησεογραφία δε μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Το Orlando είναι σαφώς αποδυναμωμένο και δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως φέτος φαίνεται να μένει ξεκάθαρα εκτός playoff πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.Ο Dwight Howard αποτελεί παρελθόν, όπως άλλωστε και οι Duhon-Clark που ήταν στο "πακέτο" και τον ακολούθησαν στο Los Angeles.Μέσω της συγκεκριμένης ανταλλαγής είπε "αντίο" και ο Jason Richardson που μετακόμισε στη σημερινή αντίπαλο των Magic.Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο δόθηκε στους Hornets και ο πιο βελτιωμένος παίκτης την περσινή σεζόν, Ryan Anderson. Παράλληλα, ελεύθεροι έμειναν οι Liggins,Orton και Wafer.Η ενίσχυση τους ήταν μεγάλη σε ποσότητα, αλλά δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για την ποιότητα, με εξαίρεση  τους Arron Afflalo και Al Harrington που πάτησαν Florida στο πλαίσιο της γνωστής(που αναφέραμε και παραπάνω) και μεγάλης ανταλλαγής του καλοκαιριού που ενέπλεκε συνολικά τέσσερις ομάδες. Σε αυτήν συμμετείχαν και οι Vucevic,Harkless,McRoberts, Eyenga που θα φοράνε πλέον την φανέλα των Magic, όπως άλλωστε και οι Gustavo Ayon, E'Twaun Moore,DeQuan Jones και Armon Johnson. To σημερινό θα είναι το δεύτερο φιλικό στην preseason για το Orlando, που στην πρεμιέρα του σε αυτή γνώρισε την ήττα από τους Hornets, σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μεξικού.Μάλιστα, η ανατροπή(με ένα επιμέρους σκορ 31-14) ήρθε στην τέταρτη περίοδο, κι ενώ  η ομάδα του Jacque Vaughn ήταν μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, η οποία έφτασε μέχρι και τους +21 στα μέσα της τρίτης περιόδου.Σύμφωνα με την Orlando Sentinel εκτός θα είναι και πάλι οι Afflalo, Εyenga και Harkless, με τους δύο πρώτους να μην έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους και τον τρίτο να αναρρώνει ακόμα από την εγχείριση που είχε υποβληθεί το καλοκαίρι. Αμφίβολος παραμένει ο Quentin Richardson που ταλαιπωρούνταν από μία ίωση, που πάντως φαίνεται να την έχει ξεπεράσει, ενώ άγνωστο παραμένει το αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Al Harrington που με τη Νέα Ορλεάνη δεν αγωνίστηκε καθόλου. Πιθανότερη πεντάδα φαντάζει αυτή με την οποία ξεκίνησαν και στο πρώτο τους παιχνίδι, με τους Nelson,Redick,Turkoglu,Ayon και Davis.

Οι Sixers μπορεί να παραχώρησαν μέσω ανταλλαγής τους Iguodala και Vucevic, αφήνοντας παράλληλα ελεύθερο τον Elton Brand μέσω της αμνηστίας και να μην κατάφεραν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Lou Williams, ο οποίος κατέληξε στους Hawks, αλλά παρόλα αυτά μόνο αποδυναμωμένοι δε δείχνουν. H ενίσχυση τους φαίνεται να καλύπτει τα κενά των προαναφερθέντων, ενώ παράλληλα είναι ποιοτική και ουσιώδης, αφού στη Philadelphia θα αγωνίζονται από φέτος οι Bynum,Jason Richardson,Nick Young, Dorell Wright,Royal Ivey, αλλά και ο ταλαντούχος rookie Arnett Moultrie. Στη σημερινή αναμέτρηση μοναδικός απών θα είναι ο Andrew Bynum, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο Doug Collins αποκάλυψε την πεντάδα που θα ξεκινήσει απέναντι στους Magic.Αυτή θα απαρτίζεται από τους Holiday,Turner,Richardson,Hawes και Kwame Brown, ενώ στην περίπτωση που ο τελευταίος δεν καταφέρει να δώσει το παρών(σπασμούς στην πλάτη), την θέση του θα πάρει ο Moultrie.

Oι Sixers βρίσκονται τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από τους φετινούς Magic, είναι μία νεανική ομάδα, με πολύ ενέργεια, μεγαλύτερους σκόρερ και κατά πολύ μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο απ'ότι το Orlando.Ειδικά το τελευταίο-το οποίο στην preseason έχει ξεχωριστή σημασία- θα είναι κι αυτό που λογικά θα παίξει και το μεγαλύτερο ρόλο στην αναμέτρηση, αφού η Philadelphia έχει καλούς παίκτες και στον πάγκο που μπορούν να δώσουν σκορ, σε αντίθεση με το σύλλογο της Florida.Ένας ακόμη τομέας που θεωρώ ότι θα υπερισχύσουν οι παίκτες του Doug Collins είναι τα ριμπάουντ, καθ'ότι ο Hawes θα παίζει από φέτος στο τέσσερα με αποτέλεσμα να αυξάνεται αισθητά το ύψος της βασικής πεντάδας τους.Επιπλέον, η απουσία του Afflalo,και η αμφίβολη συμμετοχή των Richardson και Harrington σε ένα ακόμα ματς κάνουν το διπλό να φαντάζει ως....μονόδρομος. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι φιλοξενούμενοι είναι την περιφερειακή τους άμυνα, αφού από 'κει θα εκτελέσουν τις περισσότερες προσπάθειες τους οι Magic, καθότι κοντά στο καλάθι είναι ούτως ή άλλως αδύναμοι φέτος, ενώ η παρουσία των Hawes και Brown ή Moultrie στην ίδια πεντάδα θα τους δημιουργήσει ακόμα περισσότερο προβλήματα.

Philadelphia 76ers@Orlando Magic --> απλή νίκη Sixers(2,00 στην bet365)


Aπολογισμός μέχρι στιγμής προβλέψεων
W-L-P 4-1-0

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management