Όταν το μπάσκετ δεν παίζεται στο παρκέ...

Ένα blog για όλους τους ''άρρωστους'' με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη

To NBAir επανέρχεται από τέλη Σεπτέμβρη 2014 με κύρια αλλαγή του την εστίαση στα του στοιχήματος,όσον αφορά το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη

17.6.11

Aπο Ιανουάριο ο Oden

Επιλέχθηκε στο Νο1 του ντραφτ το 2007 απο τους Blazers,οι οποίοι είδαν στα μάτια του τον μελλοντικό ηγέτη του Portland κάνοντας...πέρα τον Kevin Durant,ο οποίος κατέληξε στο Νο2 και τους(τότε) Seattle SuperSonics.Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια κατάφερε να αγωνιστεί μόλις σε 82 παιχνίδια,καθώς οι τραυματισμοί δεν έλεγαν να τον αφήσουν να κάνει αυτό που ξέρει(?)καλύτερα,να παίξει μπάσκετ.Στις 61 αναμετρήσεις της σεζόν 2008-2009 και στις 21 που βρέθηκε στο παρκέ την επόμενη,είχε κατά μέσο όρο 9,4 πόντους,7,3 ριμπάουντ και 1,4 μπλόκ σε 22,1 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.


Ο λόγος για τον Greg Oden,τον παίκτη που έχει γίνει ...συνώνυμο του τραυματισμού και που μαζί με τον Yao Ming διεκδικούν την πρωτιά στο συγκεκριμένο τομέα.Μόνο που ο Κινέζος ''γίγαντας'' έχει κι ένα κάποιο ελαφρυντικό,καθώς διανύει πλέον το 30ο έτος της ηλικίας του,ενώ ο σέντερ των Blazers είναι μόλις στο 23ο.Η αποθεραπεία του τελευταίου στο τραυματισμένο του(αριστερό)γόνατο βρίσκεται σε καλό στάδιο,μόνο που θα πρέπει να κάνει υπομονή τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 για να αγωνιστεί και πάλι.Αυτό καθώς όπως αποκάλυψε  και ο μάνατζερ του Bill Duffy,δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρουν:''Θα προχωρήσουμε με προσοχή. Δεν πρόκειται καν να δοκιμάσουμε να μπει στο γήπεδο πριν κλείσει ένας χρόνος από την εγχείριση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλα πισωγυρίσματα.'' ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του ''δεξιού χεριού''' του Oden,ο οποίος στη συνέχεια σημειώσε πως ακόμη κι αν το επιτρέψουμε οι γιατροί,ενδέχεται να περιμένουν επιπλέον ένα μήνα,ώστε να είναι σίγουροι:''Θα περιμένουμε μέχρι να πάρουμε την άδεια από τους γιατρούς και μετά για λόγους προσοχής ίσως περιμένουμε ακόμα ένα μήνα”.


Aπο την πλευρά του Portland πάντως δεν ακούγεται το παραμικρό σχετικά με το μέλλον του παίκτη τους,τον οποίο έχουν ήδη τέσσερα χρόνια στο ρόστερ και διατηρούν το δικαίωμα να τον κρατήσουν για ακόμη ένα,αρκεί φυσικά να του γίνει προσφορά η οποία με βάση το ρούκι συμβόλαιο που είχε υπογράψει,θα πρέπει να ανέρχεται περίπου στα 8,7 εκατομμύρια δολλάρια.Το παραπάνω πιθανό σενάριο συμπληρώνεται και απο το ενδεχόμενο να δεχτεί ο απόφοιτος του κολλεγίου του Ohio και κάποια πρόταση απο άλλη ομάδα,που ο σύλλογος της πολιτείας του Oregon θα πρέπει να...ισοφαρίσει αν θέλει να τον κρατήσει κοντά της,καθότι θα είναι restricted(περιορισμένος)free agent.



Πάντως οι ιθύνοντες των Blazers προεξέχοντος του προσωρινού τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Chad Buchanan δεν δείχνουν να έχουν μετανιώσει που το 2007 επέλεξαν τον θηριώδη σέντερ απο το Buffalo της Nέας Υόρκης αντί του Κevin Durant:''Διαλέξαμε τον Greg στο νούμερο ένα του ντραφτ και ακόμα πιστεύουμε ότι πήραμε την σωστή απόφαση. Μας αρέσουν αυτά που πρόσφερε όταν βρέθηκε στο παρκέ. Προφανώς δεν έχει προσφέρει αυτά που ελπίζαμε, αλλά έχει δείξει ότι όταν είναι υγιής μπορεί να βοηθήσει. Πρέπει να ακούσουμε τους γιατρούς αλλά και τον ίδιο για να δούμε τί θα κάνουμε.'' τόνισε ο Βuchanan για να συνεχίσει σχετικά με το λόγο που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη με την περίπτωση του συμβολαίου του:''Θα θέλαμε να τον κρατήσουμε για πολλά χρόνια στην ομάδα. Δεν του έχουμε κάνει ακόμα προσφορά επειδή έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στο ντραφτ που είναι μπροστά μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της αποθεραπείας του. Βρίσκεται σε καλό σημείο σωματικά και πνευματικά. Χαιρόμαστε από αυτά που έχουμε δει από αυτόν μέχρι στιγμής”.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως οι Blazers έχουν ακόμη 13 μέρες περιθώριο για να αποφασίσουν αν τελικά επιθυμούν να καταθέσουν πρόταση στον Oden με σκοπό την επέκταση της συνεργασίας τους για ακόμη ένα χρόνο.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management